0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Salut Vlad, mai bine mai tarziu decat deloc (am avut treaba la greu zilele astea). Ce se vede in poze sunt varangele din placaj care ranforseaza chila lunga. Din ce se vede, trebuie schimbate. Cred ca ar fi cel mai bine de facut din fibra groasa, taiata la forma si apoi laminata pe pozitie.Inainte de asta insa trebuie scos de acolo tot ce e rau si pregatite lucrarile ulterioare, in felul urmator:- varangele se indeparteaza cu un ciocan sanatos si o dalta, avand totusi grija sa nu se intre cu dalta in laminatul corpului. Aplicarea varangelor a fost de tip "secondary bond", deci fibra si rasina aplicate peste fibra corpului intarita deja de destula vreme. Deci priza va fi semnificativ mai slaba decat la o laminare "umed pe umed", ceea ce inlesneste indepartarea lipiturilor varangelor.- bucatile de fibra care raman dupa ce se scot varangele ar trebui indepartate tot la dalta, si polizata zona cat e posibil la flex (cat intra flexul).- in zonele unde nu se poate intra cu flexul, eu as proceda astfel: as fixa intr-o mandrina de bormasina un cilindru de lemn, pe care as lipi cu prenadez un strat de smirghel de granulatie mare. As fixa cilindrul de lemn de exemplu pe un ax hexagonal - de la un amestecator de glet de exemplu. Astfel as avea acces interior in adancimea chilei lungi, si as poliza suprafetele pentru a fi sigur ca voi avea priza buna cu noua fibra si rasina. - dupa care as aspira, as curata suprafetele cu nitrodiluant, si as incepe laminarea fibrei. Cam atat deocamdata, mai spune-ne ce probleme crezi ca vei mai intampina, ca sa venim cu solutiile. Spor la treaba .