Veliere cu derivor mobil

Creat de bobinuta, Octombrie 11, 2018, 01:30:53 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

E foarte simplu. La art. 2, literele l si m din OM 1079 / 2014 scrie exact ce se inmatriculeaza / inscrie, si unde poate naviga:

- Registrul de evidenta: L>=7 metri, P>=15 KW, navigatie pe ape interioare
- Registrul matricol:        L>=7 metri, P>=15 KW, drept de arborare pavilion, adica se poate iesi din apele nationale navigabile.

In plus, uite ce spune art. 86:

Art. 86. -
Ambarcațiunile de agrement înscrise în registrul de evidență, pentru care au fost emise documente de evidență, pot naviga în afara apelor naționale navigabile cu respectarea zonei de navigație înscrise în documentele ambarcațiunii, după înmatriculare.

Deci daca ai inscris barca in registrul de evidenta, pentru a naviga pe ape interioare, poti iesi cu barca din tara doar daca o inmatriculezi si obtii deci drept de pavilion.

Edit: daca barca e mai mica de 7 metri sau puterea mai mica de 15 kw, dar vrei sa inmatriculezi ca sa iesi din tara, sau sa inscrii in registrul de evidenta, o poti face la cerere, conform art. 84:

Art. 84. -
La solicitarea proprietarului orice ambarcațiune de agrement având lungimea cuprinsă între 2,50 m și 7,00 m, indiferent de modul de propulsie, poate obține dreptul de arborare a pavilionului român și va fi înmatriculată sau luată în evidență în condițiile prezentului ordin.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

timberland0910

stie cineva la inmatriculare in Ro ce se trece in cartea barcii? Barca cu motor sau Nava de sport si agrement? pt ca la prima impozitul e 210 ron iar la agrement e 482 ron.. Stiu ca nu e mult nici varianta a doua ,dar mai am la fisc 3 masini si 2 remorci si la final se aduna :) 

black

Impozitul se plateste la finante si tine cont de ce treci TU in fisa pe care o completezi si o inaintezi la finante. Te sfatuiesc sa bifezi "barca cu motor".
Pe cartea ambarcatiunii scrie ce ai completat tu la serviciul financiar

timberland0910

Citat din: black din Octombrie 20, 2018, 10:17:47 AM
Impozitul se plateste la finante si tine cont de ce treci TU in fisa pe care o completezi si o inaintezi la finante. Te sfatuiesc sa bifezi "barca cu motor".
Pe cartea ambarcatiunii scrie ce ai completat tu la serviciul financiar

Din ce imi zici tu inteleg ca prima data ma duc la financiar si apoi la capitanie ? E ca la auto ?

Vali

Citat din: timberland0910 din Octombrie 20, 2018, 07:13:03 PM
Din ce imi zici tu inteleg ca prima data ma duc la financiar si apoi la capitanie ? E ca la auto ?

Am scris si eu mai inainte: in ordinul 1079 / 2014 scrie clar la litera e) din art. 20, respectiv 46, ca e obligatorie dovada inregistrarii fiscale pentru inmatricula, respectiv inscrie o ambarcatiune la ANR.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bobinuta

Citat din: timberland0910 din Octombrie 20, 2018, 07:13:03 PM
Exact!  8)
Asta rezulta si din enuntul Art.20 (sau, dupa caz, Art.46) din Ordinul nr. 1079/2014.
Vezi cu precadere litera e):
Citat din: Ordinul nr. 1079/2014e) dovada înregistrării fiscale a ambarcațiunii de agrement prin vizarea fișei pentru înscriere de către organul fiscal teritorial competent din România sau dovada scutirii de la plata impozitului, după caz;

Si ... foloseste cu incredere optiunea pe care colegul black ti-a recomandat-o !  ;) :)

(Later edit, 20:04): raspunsul lui Vali a venit in timp ce eu il editam pe-al meu.
Si m-am convins ca are dreptate.  :)  Din fericire, dupa cum vezi, se poate si fara bani multi, cu conditia sa intelegi ce trebuie sa faci  ;)
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

bluewave

d-nilor, imi cer scuze ca intervin ...
dar la organul fiscal va prezentati cu "contractul de vanzare cumparare".
iar daca s-a cumparat un velier ( ca asa scrie in contract ), cum declarati voi "barca cu motor" ?
daca o faceti , atunci cand mergeti la capitanie pentru inmatriculare , inspectorul nu vede "la ce face inspectia" ?

"No Whistling on Board"

bobinuta

Salut Bluewave!
Citat din: bluewave din Octombrie 20, 2018, 08:52:56 PM
d-nilor, imi cer scuze ca intervin ...  dar la organul fiscal va prezentati cu "contractul de vanzare cumparare".
Corect.
Citat din: bluewave din Octombrie 20, 2018, 08:52:56 PM
iar daca s-a cumparat un velier ( ca asa scrie in contract ), cum declarati voi "barca cu motor" ?
Printr-o declaratie!  8) ;)
Sunt sigur ca unii dintre colegii vechi si cu experienta iti vor povesti. Daca vrei, o pot face si eu, dar e mai mult de acoperit si atunci, la telefon ar fi mai simplu.

Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

bluewave

Multumesc, de info, dar ...nu ma voi baga in 'declaratii false' ...

Sent from my iPad using Tapatalk
"No Whistling on Board"

bobinuta

Citat din: bluewave din Octombrie 20, 2018, 09:09:30 PM
Nu stiu despre ce vorbesti, ca n-a precizat nimeni ca ar fi vorba de vreun fals...
In fine, fiecare cu ale lui.
Bafta!

Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

timberland0910

Citat din: bluewave din Octombrie 20, 2018, 09:09:30 PM

pai nu ai motor pe velier?   daca ai chiar si de 2.5 cai , e barca cu motor ;) ca mai mergi si la vele e alegerea ta...mai da-i in suparare de hoti ordinari cu impozitele lor

bluewave

Ba da, chiar unul de 4hp , doar ca , pe contractul de vanzare cumparare scrie clar 'segelboot' ...
Dar chiar nu am aceasta problema, cu barca mea ( are oricum alta forma de inregistrare) ... era doar discutia despre un lucru de ...principiu...

"No Whistling on Board"

ovi

Revenind la veliere, daca Germania intra in raza de cautare, recomand cu caldura un Neptun 22 din anii 70-80. S-a mai mentionat aici (sau pe barcaholic). Eu am unul, pe care l-am renovat complet in 2013-2014 si pe care il folosesc si in prezent (vezi http://die.nette22.de/ - in germana, dar cu multe poze de la renovare). Se incadreaza la majoritatea cerintelor, iar momentul de cumparare ideal e toamna/iarna, deoarece sunt multi care schimba barca in extrasezon si o vand pe cea veche. Daca te uiti pe https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-neptun-22/k0 gasesti cel putin 20 de veliere de tipul N22 in forma buna, sau care mai au nevoie de ceva reparatii. Majoritatea se vand cu trailerul din dotare, deci pot fi tractate usor cu o masina normala. Greutatea totala (barca+peridoc) e cam 1800-2000 kg.

Daca ai nevoie de ajutor cu informatiile in germana, just ask.

Bafta,
Ovi

bluewave

super treaba Ovi,
banuiesc ca , lucrarea per total, i-a triplat valoarea barcii ...
"No Whistling on Board"

ovi

Multumesc.

Din pacate valoare barcii doar s-a dublat, desi am investit in ea cam de 4 ori pretul de cumparare. A fost un proiect pentru uzul personal si nu m-am focusat pe valoarea de re-vanzare. Oricum, experienta capatata si satisfactia la finalul renovarii au compensat din plin pierderile financiare. Ca sa nu mai vorbim de echipamentele si sculele cumparate, care au ramas in asteaptarea urmatoarului proiect...