Ghid alegere peridoc

Creat de Zodiac, Octombrie 28, 2018, 06:41:38 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Care e cel mai bun calitativ , la protectia barcii si siguranta rutiera ?

Brenderup
4 (40%)
Navio
1 (10%)
Martz
0 (0%)
Repo
1 (10%)
Motorflex Poseidon 750
4 (40%)

Numărul total de membrii care au votat: 10

Alex1958

Salut,
Exista la magazinele specializate o piesa de cauciuc in forma de V care ar merge sub rola ta de varf. Cauta si vezi cum poti s-o fixezi de bara aceea pe care e prinsa rola de varf. Ideea e sa strangi cu troliul ca sa aduci varful barcii in V.
Nu e nici un bai daca motorul e in afara placii de lumini atat timp cat se vad luminile si numarul.
Ar fi bine daca ai putea muta rola de sprijin din pupa cat mai aproape de placa motorului sau eventual sa aduci barca mai in fata.
Ce cu barci rigide fixeaza barca in pupa cu o chinga de peridoc. Astfel o prinzi de peridoc in 3 puncte si nu risti sa topaie pe minunatele drumuri din Ro. Unii o prind chiar cu 2 chingi....5 puncte.
Oricum felicitari de achizitii si sa te poarte pe unde iti doresti!

ss

Alex are dreptate, ai nevoie de acel suport de varf cu bumperul de cauciuc in V si muti troliul inapoi. In momentul in care l/ai dus spre spate, ai aruncat centrul de greutate, cu motorul montat, probabil nu mai apasarea necesara pe bila.

scm_ro

Alex1958

Salut,
Am intrat astazi pe site-ul nautica shop, cautand altceva.
Suportul la care ma gandeam este asta:
http://www.nautica-shop.ro/suport-stop-prova-peridoc%20?search=peridoc
Toate cele bune!

Zodiac

Multumesc tuturor pentru suport ! Am mutat troliul inapoi dar oricum cand s-a montat motorul peridocul se ridica in sus pe fata . Din fericire am putut sa mut puntea vreo 60 de cm in spate(e maxim posibil) iar acum are vreo 30 de kg apasare pe carlig . E bun si suportul prezentat de @scm si cel prezentat de @Alex .
Unde as putea gasi piesa metalica pe care as putea monta suportul prezentat de @Alex ?

bbl81

sau confcetionat in regie proprie din platbanda, sau facut la orice atelier confectii metalice.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Zodiac

Multumesc ! Ma refeream si la un "stalp" de vreo 50 de cm care sa sustina acest suport de peridoc . Cred ca tot la un atelier trebuie sa merg .

Alex1958

Nu-ti trebuie nici un stalp, il ai deja. E cel pe care e rola de la troliu.

scm_ro

Citat din: Zodiac din Noiembrie 23, 2018, 12:57:16 PM
Multumesc ! Ma refeream si la un "stalp" de vreo 50 de cm care sa sustina acest suport de peridoc . Cred ca tot la un atelier trebuie sa merg .

Pana ajungi la atelier, treci sa il incerci pe cel de la mine.

Zodiac

Citat din: Alex1958 din Noiembrie 23, 2018, 01:11:56 PM
Nu-ti trebuie nici un stalp, il ai deja. E cel pe care e rola de la troliu.
Nu ajunge prova barcii acolo , ar iesi barca de pe rola din spate , mai am in fata vreo 40 de cm pana la rola de pe troliu si nu pot regla nimic la peridoc .

PS @scm are dreptate ;D . Trebuie intai incercat cel de la el , pentru moment , teoretic pare cel mai ok .

Alex1958

Cred ca tot necazul se trage de la rola aia din spate.
As taia-o de acolo si as muta-o pe o brida pe care o pun unde vreau- cu ocazia asta rezolvi si solicitarea oglinzii.
Dar tu stii mai bine, vezi tot ansamblul, eu doar ma uit la poze.
In orice caz un peridoc incarcat pe spate are tendinta sa inceapa sa se destabilizeze orizontal ca cat incarcarea lui e mai pe coada.
Multa bafta!

Zodiac

Sunt role duble pe spate . Daca ar fi fost si ele reglabile pe lungimea peridocului ar fi fost minunat .

Zodiac

Am studiat din nou . Se pare ca pot muta si rolele mai in fata dar trebuie sa dau 4 gauri suplimentare si sa mut puntea la loc . Greu dar nu imposibil !

ionut.constantin89

Sa ma iertati daca este pe langa subiect, dar as vrea sa relatez aici cat mai detaliat si obiectiv cu putinta experienta pe care am avut'o cu Navio Calarasi in incercarea de a achizitiona un peridoc pe comanda de 5,5m lungime, 2m latime pentru barca lui Vali de 5,10m.

Am discutat pentru prima data cu domnul Cristea Viorel in luna mai si mi'a comunicat pretul pachetului format din peridoc cu dimensiunile mentionate mai sus, 2 sine sustinere chila fixe, 2 sine sustinere laterale reglabile, troliu premium marca Knott (cap. 1000kg), lumini spate si lumini gabarit LED complet submersibile, carte CIV si numere provizorii(1550 euro TVA inclus) si mi'a dat asigurari ca termenul de livrare agreat de 20 zile (3 saptamani) este destul de apropiat de realitate, uneori aparand mici intarzieri de cateva zile datorate programarii la RAR in vederea omologarii.
9 iunie : Zis si facut, mi'am luat o marja de 2 saptamani pentru eventualele intarzieri si am achitat omului un avans de 4000 RON pentru demararea comenzii, pentru care am primit o factura fiscala emisa de NAVIO SRL.
24 iunie : Il sun pe acelasi stimabil (vorbeste foarte frumos si convingator, lasand impresia unui om cu educatie) si dupa "verificarea stadiului lucrarii" ma informeaza ca "saptamana viitoare" peridocul va fi gata de livrare, cadrele acestuia fiind in etapa de zincare la un furnizor italian din Bucuresti.
2 iulie : Revin tot pe cale telefonica pentru a verifica stadiul comenzii si primesc asigurari ca peridocul este asamblat si ca va fi gata de livrare in cursul saptamanii viitoare, micile intarzieri sunt cauzate de programarea la RAR in vederea omologarii. Ii explic domnului ca marja mea de 2 saptamani pare ca se va epuiza si daca cumva exista posibilitatea sa se intarzie peste acest nou termen, trebuie sa ne gandim la o varianta de back'up pentru a evita o situatie frustranta si neplacuta. Ma asigura ca stie ce inseamna sa nu ai peridocul gata la timp si ca si'a notat rugamintea mea, urmand sa imi puna la dispozitie un alt peridoc in eventualitatea in care apare ceva neprevazut si nu se poate livra in acest nou termen.
10 iulie (vineri) : Domnul nu imi mai raspunde la telefon. Sun la birou si mi se comunica ca inca nu au intrat in posesia cartii de identitate si ca trebuie sa sune domnul la RAR sa verifice exact stadiul programarii. Primesc telefon inapoi de la domnul in care imi explica ca nu are ce face in situatia data decat sa isi ceara scuze. Primesc din nou asigurari ca peridocul va fi gata "joi-vineri" saptamana viitoare.
13 iulie (luni) : Il sun din nou pe domnul si il informez ca daca nu se poate livra peridocul sambata, 18 iulie, incepand cu ziua de luni, 20 iulie, ma voi adresa autoritatilor si ii voi cere si daune interes pentru problemele cauzate. Imi raspunde sfidator ca pot incepe inca de pe acum sa demarez orice actiune vreau ca dansul nu se sperie de amenintari. Trimit un mail in care solicit sa mi se comunice stadiul lucrarii si sa mi se transmita dovezi foto/video care sa ateste stadiul lucrarii comunicat doar telefonic pana atunci(mai exact sa-mi demonstreze faptul ca peridocul este asamblat si sa mi se transmita numarul programarii de la RAR). Nu primesc nici un raspuns.
14 iulie (marti) : Dimineata nu mi se raspunde la telefon. Primesc un mail in care sunt informat ca termenul "cel mai sigur" de livrare al peridocului este vineri, 24 iulie si ca nu este convenabil pentru mine, putem proceda la rezilierea contractului si sa restituirea avansului in termen de 10 zile. Il informez pe domn (whatsapp) de faptul de faptul ca cele 10 zile invocate au trecut deja de la termenul asumat de 20 zile si ca am pretentia sa mi se returneze banii de avans imediat ce inaintez solicitarea. Mi se raspunde afirmativ pe whatsapp. Caut variante de back'up pentru peridoc.
15 iulie (miercuri) : Trimit mail in care solicit returnarea de urgenta a avansului pentru a evita alte daune suplimentare. Mi se raspunde ca banii nu se pot returna in baza unei simple solicitari pe mail. Mi se cere sa fac o cerere scrisa in care sa solicit rezilierea contractului si ca ma vor tine la curent cu stadiul platii, urmand sa imi fie returnati banii in termen de 15 zile. Le trimit o cerere in care le solicit returnarea avansului in termen de 2 zile lucratoare si ii notific de trecerea de drept in intarziere incepand cu data de 17 iulie si ca imi rezerv dreptul ca incepand cu aceasta data sa depun plangere penala la politie pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, cerere de chemare in judecata pentru solicitarea de daune civile si plangere la Oficiul Protectia Consumatorului. Domnul nu imi mai raspunde la telefon toata dupa-amiaza.
16 iulie (joi) : Discut dimineata cu domnul si imi comunica telefonic faptul ca nu are de gand sa imi returneze banii in termenul de 2 zile lucratoare pentru ca el mi'ar fi comunicat deja conditiile dansului de returnare a avansului in termen de 10 zile. Ma invita sa depun ce plangere vreau la ce institutie consider. Il intreb daca este constient de consecintele actiunilor sale si imi confirma ca da. Scriu un review pe Google la adresa societatii Navio SRL. Trimit un e-mail in care cer sa fiu informat cu privire la stadiul returnarii avansului. Mi se raspunde ca cererea de restituire a avansului a fost semnata de catre reprezentantul legal, ca a fost inaintata catre departamentul plati si ca ar trebui ca astazi sa se efectueze tranzactie. Primesc asigurari ca este inteleasa situatia si ca se fac eforturi pentru returnarea cat mai rapida a banilor.

Nu o sa imi spun parerea mea cu privire la serviciile prestate de NAVIO SRL. Am incercat sa ofer o relatare cronologica cat mai obiectiva a evenimentelor in ideea de a servi celor ce sunt in dubiu cu privire la alegerea peridocului. Pe mine personal un astfel de review mi'ar fi scutit de nervi, bani si timp pierdut.