De ce imbunatatiri sau "optionale" are nevoie o barca ?

Creat de Zodiac, Noiembrie 23, 2018, 01:23:05 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Sam

Husa stationare - ma gandesc sa cumpar husa de stationare din link-ul de mai jos:

https://www.nautica-shop.ro/husa-barca-s

Ce parere aveti? Isi merita banii, este suficient de rezistenta? Este vreun coleg care foloseste acest model?

Florio

Citat din: Sam din Aprilie 04, 2019, 08:50:27 PM
Husa stationare - ma gandesc sa cumpar husa de stationare din link-ul de mai jos:

https://www.nautica-shop.ro/husa-barca-s

Ce parere aveti? Isi merita banii, este suficient de rezistenta? Este vreun coleg care foloseste acest model?

Interesant produs. Nu știu ce calități are, doar pot bănui că prețul foarte mic nu poate da un produs prea rezistent :) .
Doamne-ajută să mă înșel :) .

Ca alternativă:
Eu am cumpărat poliplan și accesorii de la Polytex, fiindcă acolo am găsit materiale pentru prelate. Am confecționat o husă pe care o am de 10 ani și o să reziste încă 100 :) .
Avantaje:
-Durabilă, extrem, în timp. E prelată ca pentru TIR.
-Impermeabilă 100%
-Rezistentă la factori mecanici:  zgâriere, găurire, etc...
-Rezistentă UV și orice factori atmosferici

Dezavantaje:
-Nu e ușoară. Pentru barca mea (necesar 45 mp), am secționat-o în două bucăți, la cuplul maestru, cu prindere în fermoar. Pentru manevrare și stocare... în două, că e mai facil :)

Sam

Florio, iti multumesc pentru opinie!
In cazul in care am sa ma decid sa cumpar totusi husa din link-ul postat mai sus, am sa revin cu detalii.
Totusi, iau in calcul si varianta sugerata de tine, de a-mi confectiona una; pentru asta, imi poti spune, te rog, daca poliplanul pe care l-ai folosit se poate lipi (cu ce fel de adeziv?), suda, sau trebuie cusut? Cu privire la croiala materialului, cam cat ar trebui sa las in plus de jur imprejurul conturului barcii?

Florio

Citat din: Sam din Aprilie 05, 2019, 08:55:42 PM
Florio, iti multumesc pentru opinie!
In cazul in care am sa ma decid sa cumpar totusi husa din link-ul postat mai sus, am sa revin cu detalii.
Totusi, iau in calcul si varianta sugerata de tine, de a-mi confectiona una; pentru asta, imi poti spune, te rog, daca poliplanul pe care l-ai folosit se poate lipi (cu ce fel de adeziv?), suda, sau trebuie cusut? Cu privire la croiala materialului, cam cat ar trebui sa las in plus de jur imprejurul conturului barcii?

Poliplanul se termosudează. Fără moarte, cum s-ar spune.
Ei fac asta cu o rolă încălzită la temperatura optimă. Eu n-am termosudat-o, ci am cusut-o simplu, pe centru. Apoi am pus-o pe barcă în poziția firească și am marcat spre tăiere, o linie de jur împrejur, la înălțimea considerată de mine numai bună.
Ulterior am capsat ocheți la marginea de jos și asta fu.
Peste un an am realizat și îmbunătățirea rămasă definitivă: am secționat prelata în doua, la cuplul maestru. Și astfel am prelata din prova și prelata din pupa, fiecare din ele mult mai ușor de manevrat decât întregul, fiindcă deh: barcă mare, prelată mare, greutate covârșitoare.
La tine n-o să fie cazul, deci e mai simplu.

Sunt de acord cu tine, costul prelatei din link e suficient de mic, cât să merite încercarea.
Dacă se va dovedi un material slab cât pentru două-trei întrebuințări, sau dacă nu protejează bine la intemperii, ori dacă se rupe de la soare sau vânt mai tăricel, atunci rămâne la dispoziție metoda cu prelata nemuritoare, din poliplan :) .

În josul bărcii, prelata va fi lăsată cât să îmbrace bine copastia și o porțiune suficientă cât să n-o salte greutatea apei pluviale ce eventual s-ar aduna sus. Adică dacă o ploua torențial, măcar să nu găsești barca plină din cauza unor margini prea mici.
Nu realizez proporțiile bărcii tale ca să o spun concret, în centimetri, dar sunt sigur că vei ști să apreciezi :)

Suces!

Sam

Da, cred ca ca am sa-mi incerc norocul mai intai cu prelata gata facuta; daca am s-o dau in bara, am sa recurg la planul 2, cel cu poliplanul!
Inca o data, multumesc pentru sfaturi!
Toate bune!

Sam

Accesand link-ul de mai jos, gasiti cateva sfaturi privind alegerea tipului de ancora:
https://motoare-barca.ro/alegerea-ancorei/

cristiantutuianu

Citat din: Sam din Aprilie 05, 2019, 09:44:41 PM
Da, cred ca ca am sa-mi incerc norocul mai intai cu prelata gata facuta; daca am s-o dau in bara, am sa recurg la planul 2, cel cu poliplanul!
Toate bune!

Sam vezi ca exista pe langa termosudare si varianta adeziv pentru lipit poliplanul . Am folosit si am fost multumit de rezultat.Vezi ca si el e pe categorii daca nu ma insel ceva de genul g/mp si cu insertie sau fara .Iti recomand sa eviti variantele olx stiu pe cineva care a cumparat ,era pretul bun,dar era si tocita gata ;D

Sam

Iti multumesc, Cristian!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

cristiantutuianu

Sam

Citat din: Sam din Aprilie 05, 2019, 09:44:41 PM
Toate bune!
Sunt acum in masura sa revin cu aprecieri asupra husei de stationare achizitionata (link-ul intr-o postare anterioara pe acest topic).
Materialul este intr-adevar impermeabil, dar nu este si rezistent - deja dupa primul drum, de la Galati la Iasi, a aparut o rosatura (a se citi gaura!) langa una din chingile de ancorare. Din cauza ca am cumparat-o de-a gata si nu croita special pe masura barcii mele, este prea lata si pe drum falfaie tare, asa ca s-a ros pe langa chingi.
In concluzie, nu o recomand. Voi merge pe recomandarile facuta de Florio si Cristian Tutuianu si imi voi croi singur una, folosind poliplan si adeziv!

Sam

Dupa o prima escapada in delta, mi-am dat seama ca am nevoie neaparat de baloane de acostare si as avea nevoie de cateva recomandari:
- Pentru barca AN 510, e buna dimensiunea de 400 x 120 mm, sau ar fi mai nimerite unele ceva mai mari?
- Ce parere aveti despre baloanele gonflabile, cu supapa - sunt OK, sau risti sa te lase supapa cand ti-e lumea mai draga?
- Ce tip de prindere pe copastia barcii ar fi recomandata (barca nu are mana curenta)? Niste ocheti simpli sunt suficienti?
- Cam cum ar trebui reglata lungimea saulei de prindere a baloanelor? Am avut o situatie in care am vrut sa acostez pe bratul Sulina, langa o Laguna 480 de la Plasma care are bordajul mult mai putin inalt decat barca mea, iar pe valuri mari avea o miscare de jos in sus si strapazanele ei riscau sa intre sub copastia barcii mele si sa o sparga; pot fi de ajutor baloanele de acostare intr-o astfel de situatie?

pelicanul

Citat din: Sam din August 18, 2019, 09:08:55 AM
Sunt acum in masura sa revin cu aprecieri asupra husei de stationare achizitionata (link-ul intr-o postare anterioara pe acest topic).
Materialul este intr-adevar impermeabil, dar nu este si rezistent - deja dupa primul drum, de la Galati la Iasi, a aparut o rosatura (a se citi gaura!) langa una din chingile de ancorare. Din cauza ca am cumparat-o de-a gata si nu croita special pe masura barcii mele, este prea lata si pe drum falfaie tare, asa ca s-a ros pe langa chingi.
In concluzie, nu o recomand. Voi merge pe recomandarile facuta de Florio si Cristian Tutuianu si imi voi croi singur una, folosind poliplan si adeziv!

Este vorba despre o husă de staționare care s-a rupt după primul drum pentru ca este prea lată și în timpul mersului fîlfîie prea tare pe linga chingi? Ce să-i faci, se mai întîmplă...

junior9007

Pentru barca AN 510 , prelata din poliplan cusuta m-a costat pana in 600 lei.Poliplanul la latime 2.75 m,lungime 6m=330(curier inclus)https://www.olx.ro/oferta/poliplan-prelata-impermeabila-prelata-pvc-prelate-noi-prelate-prelata-IDbk5LK.html#2ff8797e6a;promoted,2 chingi strangere longitudinala =50 leihttps://www.dedeman.ro/ro/chinga-de-ancoraj-cu-clichet-si-carlig-5-m-25-mm-1000-dan/p/7013073
cusutul 200 lei.Mai era nevoie de 2tije reglabile pt sustinerea verticala a prelatei in 2 puncte pt a nu tine apa si pe care i-am confectionat din 2 cozi matura taiate la dimensiune..In final sunt multumit de ce a iesit,cu toate ca era loc de mai bine(de croiala vorbesc).Incercasem initial sa vorbesc cu Dorobantu M la care  mai facusem ceva ani in urma o alta prelata,dar pretul pe care l-a cerut a fost unul prohibitiv pt mine.Spor.

Zodiac

Pana la urma o sa-mi iau o statie ! A cumparat cineva de la Anico Romania ? Au preturi bune dar vor plata in avans :

https://www.anico.ro/hajozas_92/kezi_hajoradiok_93/standard_horizon_hx-890e_vhf

Exista si un dealer roman dar are un pret cu vreo 400 de lei in plus :

http://marinelife.ro/305-Standard-Horizon-VHF-ergonomic-portabil-HX890E-Class-H-DSC-GPS-1394.html

Alte recomandari de statie si magazin ?

Sam

Citat din: pelicanul din August 18, 2019, 01:23:54 PM
Este vorba despre o husă de staționare care s-a rupt după primul drum pentru ca este prea lată și în timpul mersului fîlfîie prea tare pe linga chingi? Ce să-i faci, se mai întîmplă...
Pelicanule,

Iti inteleg ironia  ;D, totusi din cate am vazut, husele de mars sunt cu totul altceva, utile atunci cand barca este in mars, pe apa.
Voi folositi vreo husa pentru transportul barcii pe peridoc, ca in situatia in care ploua sa nu va ude bagajele sau sa nu v-o umple cu apa?
Cred ca o husa de stationare mai rezistenta, din poliplan, ar putea face fata la transportul pe peridoc. Pareri?