Vesta de salvare automata vs clasica vs "ajutor de plutire"

Creat de Zodiac, Februarie 12, 2019, 06:53:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

In ce situatie va aflati ?

Nu am veste , nici nu vreau !
0 (0%)
Am veste dar nu le port !
6 (9.5%)
Am veste si le port !
32 (50.8%)
Am clasica dar vreau automata !
9 (14.3%)
Am automata dar vreau clasica !
0 (0%)
Am clasica si sunt multumit !
31 (49.2%)
Am automata si sunt multumit !
11 (17.5%)
Nu am vesta vreau sa-mi iau clasica !
3 (4.8%)
Nu am vesta vreau sa-mi iau automatica !
5 (7.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 63

stefand600

Interesanta dezbatere! Dar pana la urma fiecare trage concluziile care-i convin.  Dupa parerea mea, concluziile pot fi disproportionate cu situatia in care ne gasim, adica canal sau lac in DD sau 5-6 km fata de tarm pe Marea Neagra. Nu cred ca cineva cu o barca ieftina  mica si cu care iese de 3-4 ori pe an in DD sa fie dispus sa plateasca 1800 ron pentru o vesta de salvare automata in conditiile in care poate cumpara o vesta tot automata de la decatlon pentru 300 ron. Fara sa fiu tendentios, fiecare cumpara ce poate, cum poate si alege in functie de necesitatile fiecaruia. Faptul ca nu au votat prea multi nu este reprezentativ si nici daca vor fi 40 de votanti tot nu vor fi reprezentativi. Oricum am avut posibilitatea cantaririi unor argumente pro sau contra asa cum trebuie sa fie in orice discutie de pe orice forum. Multumim "Zodiac"
Stefan D

Zodiac

E doar o dezbatere ! E doar o alegere . Nu intentionez sa fac nici o recomandare , nu vand veste ! Nu discutam de 1800 de lei , nu e un punct de reper pentru nimeni , se gasesc veste mult mai ieftine si foarte performante . Votul este GRATIS iar scopul meu nu e sa judec pe cineva , despre ce fel de vesta doreste .Voiam sa fac doar o statistica RECE fara a dori sa laud pe unii si sa jignesc pe altii . Exista unii care cumpara Audi de fite fara airbaguri sau Skoda si VW ...pline de airbaguri la acelasi pret , eu fiind in cazul 2 , din nou fara a judeca pe cineva fata de alegerile facute cu banii proprii munciti .
Imi cer scuze si voi sterge cat am dat pe veste si modelul daca cineva se simte minim deranjat de asta !
Sunt oameni care dau peste 10.000 de euro pe o bicicleta electrica si altii care vor BMW , Mercedes , Audi de 2000 de euro...cine sunt eu sa le comentez alegerile ? Opinii am dar le pastrez pentru mine !

Vali

Zodiacule, nu te mai timora si lasa acolo ce ai scris. Nu te invinovateste nimeni de nimic.
E foarte bine ce ai scris, inclusiv cat ai dat pe veste. Fiecare din noi are cuibarul lui unde nu se uita la bani cand cheltuieste. Unii sparg cel mai mult pe masini, altii pe haine, altii pe curve etc, si e fix treaba omului ce face cu banii lui. Sunt sigur ca si colegul stefand600 a fost apreciativ la munca depusa de tine pe acest topic.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

stefand600

Intr-adevar Vali, am fost apreciativ! Inca o data imi cer scuze fata de "Zodiac" care a sustinut postul. Nu am avut nici cea mai mica intentie sa judec pe cineva ce face cu banii lui. Cer scuze daca cineva se simte vizat. Am specificat ca fara sa fiu tendentios, nu pretul conteaza, conteaza ca reactiunea sa fie proportionala cu actiunea. Este adevarat ca sunt multe BMW-uri X5 care iarna merg cu cauciucuri de vara ca cele de iarna sunt prea scumpe. Pana la urma cazurile tragice care s-au intamplat fara vesta ar fi fost fericite chiar  si cu o vesta clasica de 60 ron. Asa ca pana la urma sunt doar discutii din care fiecare intelege ce doreste.
Stefan D

Zodiac

Singurul motiv pentru care am facut acest topic este ca in timp , in viata am invatat...poate mai tarziu de cat era necesar , cat de importanta este siguranta . Imi amintesc faptul ca la inceputurile mele "soferistice" , refuzam total sa port centura de siguranta...din elan tineresc , din aroganta...sau chiar din inconstienta . Si ma si laudam cu asta...pana cand o ruda mi-a recomandat un "medicament" ;D , pentru asta .
El a pus un pariu cu mine , ca daca vad 10 emisiuni din "Reflectii Rutiere" , voi purta de placere centura , eu am ras si am pus pariu ca NU se va intampla asta . Pe atunci nu era cu "blurari" cu "protectia imaginii persoanelor"...era direct...cum ii adunau pe unii...din bucati de pe sosea .Am pierdut pariul si ma bucur , nu numai ca am inceput sa port centura dar mi-am si schimbat masina cu una cu 2 airbaguri...cam atatea erau pe atunci . Ulterior nu am mai cumparat nici o masina fara 5 stele la Euro NCAP si minim 6 airbaguri .
Imi amintesc cum pe la 16 ani , inchiriam barca sa mergem la plaja peste Dunare si faceam mai multe ture sa mai luam bere . Era sa se urce pe noi un slep imens...ce veste...ce protectie . Am avut din nou noroc mare , dar nu e bine sa te bazezi pe noroc de prea multe ori .
Imi amintesc si pe la 17 ani cand am sudat prima data , ca sunt "prea puternic" sa folosesc masca de sudura...efectul fiind ...noaptea pe la 2 la Urgente si pansamente pe ochi cateva zile . Tot la sudura in adidasi...cum sa port eu "vaca aia" pe mine...cand mi-a intrat metal topit in picior .
Pot continua cu multe , disc de flex spart infipt in picior , am avut noroc sa nu fie in ochi....etc. mult .
Despre activitati pe apa...ce sa mai zic ! Datorita schimbarilor climatice , in fiecare sezon e plin de stirile cu...Dunarea/marea/rauri/lacuri care isi iau "tributul" . Acum suflu si in iaurt !
Echipamente ieftine , medii , scumpe...nu asta e important , important este sa purtam echipamente de protectie pentru orice activitate periculoasa .
Spor !

PS - Poate ne spune Vali sau alti motociclisti , cam cati au murit DOAR pentru ca nu purtau protectii pentru spate sau o casca de calitate...stiu ca la un moment dat era maxim de "cool" sa mergi fara casca  !

AdrianZUZ

Citat din: Zodiac din Februarie 28, 2019, 02:47:40 PM
..... Ulterior nu am mai cumparat nici o masina fara 5 stele la Euro NCAP si minim 6 airbaguri .
...

Daca o sa porti vesta la volan, o sa ai 7 airbaguri! ;D ;D ;D  Sper ca sti de gluma!

Vali

Citat din: Zodiac din Februarie 28, 2019, 02:47:40 PM
PS - Poate ne spune Vali sau alti motociclisti , cam cati au murit DOAR pentru ca nu purtau protectii pentru spate sau o casca de calitate...stiu ca la un moment dat era maxim de "cool" sa mergi fara casca  !

E unul din motivele pentru care eu nu ma mai dau cu motorul pe strada, ci doar offroad. Acolo cel putin daca ma trantesc e din vina mea, nu a vreunui dobitoc neatent la volan, cum am patit cu motorul de 2 ori, in 2006 si 2007.
De multe ori chiar si cu mama protectiei o imbulinezi cu motorul pe sosea, la ce trafic si ce debandada e pe soselele romanesti.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Zodiac

Citat din: AdrianZUZ din Februarie 28, 2019, 05:13:17 PM
Daca o sa porti vesta la volan, o sa ai 7 airbaguri! ;D ;D ;D  Sper ca sti de gluma!
Razi tu ...dar vesta face cat airbag fata...spate...si 2 cortine ! Desi nu e ieftin am probat una . Nu stiu de ce poza 2 se rastoarna , in original e dreapta . Pozele le sterg rapid sa nu incarc forumul , e doar o ...dovada  ;D !
Primele observatii :
- se umfla puternic si rapid
- de aia ii zice duo , are mai multe straturi , la suprafata are material textil...cred Cordura
- se muleaza puternic pe gat...nu scapi de ea nici sa vrei ;D...pana nu deschizi centura
- se recomanda o proba de 16 ore , a stat peste 24 de ore si e la fel de beton umflata

stefand600

Poti sa o incerci si pe cealalta! O poti umfla cu o pompa sau cu gura prin intermediul supapei, fara sa declansezi butelia. Este mai ieftin.
Stefan D

Zodiac

Multumesc ! Ca sa fiu cinstit , nici eu nu am vrut sa o probez  ;D ;D ;D , dar "indicatiile pretioase" nu sunt prea inteligibile . Am incercat sa scot pastila si sa inserez un plastic...adica sa le trec pe manual si sa protejez pastilele , pana la iesirea pe apa .
Pana la urma tot trebuia sa testez oricum si varianta automata  ;D.

stefand600

Daca te ajuta, iti pot oferi eu o pastila declansata ca sa poti pune dop. Pastila buna pe care o scoti de la vesta tebuie sa o tii intr-un ambalaj ermetic sa nu traga umiditate.
Stefan D

Zodiac

Stiu , multumesc ! In loc de pastile , pentru functionare manuala are niste chestii din plastic , care au venit in set . Pe acestea am vrut sa le introduc , atunci cand a declansat . Cred ca le las asa , am dezumidificator in casa , deci umiditatea ar fi de vreo 35% . Inca nu stiu cum dar cred ca se pot trece pe manual doar cand schimbi cartusul de CO2 , sau...inca nu m-am uitat daca acel cartus are supapa si se poate scoate fara sa declanseze . Mai studiez .

stefand600

Cartusul se poate scoate fara sa se declanseze.  In interior are o pastila de celuloza sau ceva sare care se dizolva rapid cand este scufundat in apa si elibereaza un arc care loveste percutorul. Se poate declansa si daca este tinut in mediu umed deoarece este dintr-un material absorbant. Atunci cand este montat in piesa in care se insurubeaza butelia si declansatorul este oarecum protejat de materialul vestei. Acel percutor poate fi actionat si manual prin tragerea de snur. 
Stefan D

Zodiac

Ar fi bine si cred ca ai dreptate , dar la mine cartusul si mecanismul e mai ciudat :
https://www.youtube.com/watch?v=-uMKGogs2Mw

stefand600

Ai dreptate, este altfel decat la Plastimo. La mine este simplu, cartusul si butelia sunt pe aceiasi axa si se monteaza amandoua prin infiletare.
Stefan D