Vesta de salvare automata vs clasica vs "ajutor de plutire"

Creat de Zodiac, Februarie 12, 2019, 06:53:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

In ce situatie va aflati ?

Nu am veste , nici nu vreau !
0 (0%)
Am veste dar nu le port !
6 (9.5%)
Am veste si le port !
32 (50.8%)
Am clasica dar vreau automata !
9 (14.3%)
Am automata dar vreau clasica !
0 (0%)
Am clasica si sunt multumit !
31 (49.2%)
Am automata si sunt multumit !
11 (17.5%)
Nu am vesta vreau sa-mi iau clasica !
3 (4.8%)
Nu am vesta vreau sa-mi iau automatica !
5 (7.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 63

Zodiac

Daca te intereseaza , apropos de caini eu voi lua si :
http://www.doggydocks.com/
Ai mei depasesc fiecare 60 de kg si nu am de gand sa-mi rup spatele cand ii scot din apa . Vezi videoclipul !

Intersect

Citat din: Zodiac din Februarie 14, 2019, 09:22:13 PM
Daca te intereseaza , apropos de caini eu voi lua si :
http://www.doggydocks.com/
Ai mei depasesc fiecare 60 de kg si nu am de gand sa-mi rup spatele cand ii scot din apa . Vezi videoclipul !
Din pacate nu merge situl dar am prins ideea,super tare  ;D .Din cate imi amintesc tu ai RIB asa ca neaparat iti trebuie.
Born to fish,forced to work!!!

bbl81

asta ii faina ca sa te urci si tu in barca, cand faci o baie , la ancora...:))
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Zodiac

Se pare ca multi colegi au veste secrete  ;D ! E ca la auto cu statiile CB , le vezi la toti antenele dar toti...doar asculta ;D ! Topicul e citit de aproape 600 de ori dar putini colegi au impartasit experientele lor .
In ceea ce ma priveste consider normal faptul ca daca am deschis topicul voi prezenta si la ce concluzii am ajuns . Nu mai spun concluzii...finale , ca si la barci am prezentat mai multe alegeri...finale  ;D!
Am sa va spun si de ce consider subiectul atat de important . In tinerete am fost pe " jde' " barci , salupe si vapoare si nu am purtat niciodata asa ceva . Probabil vitejia si inconstienta aferenta varstei...dar si faptul ca puteam sa trec Dunarea inot , chiar si cu cateva beri "la bord" . Nu mai vorbesc despre distractia preferata...saritul de pe bac la mijlocul Dunarii .
Acum nu mai tine , fumez , anii s-au adunat , kilogramele s-au inmultit  :P si in plus sunt constient de faptul ca voi conduce un RIB .
Am studiat mult comportamentul aferent pe barca :
- mai impingi barca din mal
- mai cureti elicea
- mai faci o baie
Deci in toate aceste cazuri orice vesta automata...chiar si hidrostatica...se poate declansa .
Deci am decis ca pentru vreme relativ ok si in spatii largi in care nu (prea) exista pericolul sa intre un nebun in tine , cum ar fi pe canalele din Delta , voi achizitiona 2 veste clasice usoare de 50N (ajutor de inot) .
Pentru iesitul pe mare , conditii meteo nefavorabile sau canale cu risc de coliziune , voi achizitiona 2 veste automate care se vor afla de rezerva pe barca .
In loc de colac de salvare voi achizitiona 2 perne de salvare , care vor functiona si pe post de "perna pentru scaun/bancheta" .
Spor !

Vali

Cred ca lumea nu comenteaza fiindca majoritatea au veste clasice simple, si sunt suficient de multumiti cu ele, asa cum e si cazul meu. Cred ca te complici cu atatea achizitii de veste, ar fi suficiente cate una clasica pentru fiecare ocupant al barcii.

Oricum, multumim pentru informatiile pe care le-ai adunat si le-ai impartsit aici pe forum, nu se stie cui ii vor folosi pe viitor. Spor la alegerea celui mai bun model de vesta.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Zodiac

Nu am dorit ca tonul meu sa para critic , departe de asta , fiecare ia ce decizie doreste .
Din acest motiv am intitulat topicul versus , pentru ca fiecare sa poata spune am vesta/veste modelul X , de tipul Y si sunt/nu sunt multumit de ea/ele deoarece...motivul . In acest mod incepatorii sau chiar si cei experimentati care nu sunt multumiti de ce detin , pot face alegeri mai bune .
Problema cu RIB-ul e ca poti ramane oricand cu un balon spart...si atunci..."distractie" . Si nu se stie cat poti sta in apa  ;D . E si mai valabil la cei cu pneumatice fara chila solida .
Si trebuie sa recunosc faptul ca inca sunt marcat de un incident de anul trecut , eram la pescuit pe un lac din Romania  si am aflat dimineata ca in noaptea respectiva , acolo s-a inecat un tip experimentat...pentru ca nu purta vesta .
Multumesc pentru aprecieri , incerc si eu sa aduc macar un minim de aport informational forumului de la care am invatat o gramada de lucruri !

bbl81

au am doar veste clasice, si personal nu prea port vesta. Daca am in barca persoane care nu stiu sa inoate,si sau copii, ii oblig sa le poarte, inchise, asigurate. Pentru restul ocupantilor, e alegere. Dar in orice caz, vestele sunt scoase la indemana, si pot fi luate in cateva secunde, nu trebuiesc cautate prin spatiile de depozitare.

dusan

Eu pe dunare la moldova nouă am luat amenda pt ca am fost 2 in barca si aveam doar 1 vestă la mine. Clasica

bbl81

Citat din: dusan din Februarie 15, 2019, 02:30:15 PM
Eu pe dunare la moldova nouă am luat amenda pt ca am fost 2 in barca si aveam doar 1 vestă la mine. Clasica

pentru asta ar lua toata lumea amenda. si in masina trebuie sa ai centura de siguranta.

Vali

Citat din: Zodiac...inca sunt marcat de un incident de anul trecut , eram la pescuit pe un lac din Romania  si am aflat dimineata ca in noaptea respectiva , acolo s-a inecat un tip experimentat...pentru ca nu purta vesta .

Cred ca e vorba de fabricantul de lansete care nu avea nici vesta si nici kill-switch atasat. A cazut in apa si motorul nu s-a oprit (lipsa kill-switch), iar barca s-a invartit in cerc timp indelungat si l-a lovit pe tip, care n-a avut vreo sansa in lipsa vestei.

E un accident recent si cunoscut, la fel ca al clujeanului Gabi Pop, care s-a inecat in martie 2016 la Mila 23, la fel din cauza ca nu purta vesta. Astea sunt cele despre care se stie mai mult, fiind vorba de persoane cunoscute, dar sunt numeroase alte accidente mai putin cunoscute, dar la fel de grave.

Vesta e obligatorie nu din cauza amenzii, ci din cauza ca viata iti depinde de ea.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Zodiac

Exact ! De asemenea , desi nu are legatura cu barcile...in fiecare an se ineaca in mare foarte multi oameni , unii chiar buni inotatori . Nu cred ca ar fi un deranj atat de mare sa poarte macar niste veste foarte usoare .
Eu ma gandesc la o vesta clasica , usoara si confortabila :
https://www.amazon.de/Secumar-Schwimmhilfe-Jump-Pro-schwarz-gelb/dp/B01BI0T72C/ref=sr_1_38?ie=UTF8&qid=1550019109&sr=8-38&keywords=secumar+rettungsweste

Spinoza

Am numai 2 veste, ambele clasice.
Am cazut de doua ori din barca, o data in decembrie, in Snagov si a doua oara in Dunare, in capatul din amonte al insulei Cama-Dinu, in iulie.
Cum mai mereu am fost trei, normal ca eu eram cel fara, asadar nu stiu sa spun din proprie experienta cat ajuta, insa tot intr-un decembrie, tot pe Snagov, un amic a cazut si el, cand incerca sa desfaca din trestii o naluca agatata printre ele, langa insula manastirii.
Treaba-i ca vesta il tinea bine-mersi, carevasazica nu o porti degeaba.
Totusi, chiar de m-ar da banii afar' din casa, nu mi-as lua una automata.
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt