reconditionare barca fibra 1 si 2

Creat de dusan, Februarie 12, 2019, 09:58:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dusan

dusan

Cu ce pot umple aici? Si cum sa refac dunga de pe lateralele barcii. ? Dupa ce am schimbat lemnul din pupa cel pt suport motor am lipit inapoi vechea placa cu poliesterica si lemnul l-am îmbibat cu poliesterica. Urmează să slefui până obtin suprafața curata si apoi ? Dau cum am scris mai sus ? Cate straturi de stratimat si țesătură trebe?

Vali

Iti raspund diseara, fiindca e ceva de scris, si momentan am de lucru.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

dusan

Am curățat până la fibra pupa si am chituito cu chit de fibra poliesteric acum va urma straturi de stratimat si țesătură dar cate si cum

dusan

dusan

Asa arata sub podea dupa ce am desfăcut o sa vad de ce e asa grea barcuta . Era tot ud fleasca

dusan

Cine a avut barca înaintea mea a vopsitor pe ici pe colo cu ceva vopsea de nu puteam sa o dau jos cu smirglu de nici un fel. Toata se întindea . Si pe laterale a dat-o cu flexul de a iesit ... vezi poza din postarea 5. Eu am dat tot jos cu fenul si cu spaclu. In 2 saptamani. Si inca mai am. Nu puteam sa lucrez decât seara cate 1 ora. Acum am mai îndreptat cu slefuitoare cu placa vibrantă. Dar tot se vede adanciturile alea. .. le pot umple cu chit de fibra poliesteric ?

dusan

Podeaua veche care e din țesătură de fibra daca plachez  cu ea si peste ii dau un strat de poliesteric cu un strat de țesătură de 400 trebe sa prindă gelcoatul.. Ca ai spus ca pe poliesterica prinde fără probleme. .. Si, unde am dat cu chit de fibra poliesteric pot da cu rășină poliesterica peste si apoi slefui si dup aia sa aplic gelcoatul. Atunci nu ar mai trebui să se coscoveasca pt ca protejează rășină poliesterica. 

dusan

Vali

Te ajutam, da' mai avem si noi treaba. Sa vedem cand imi fac timp sa-ti scriu, oricum nu ramai neajutat :P.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

dusan

Daca e prea mult de scris puteri lasa mesaje vorbite pe wathupp.. 0725333043. Doar sa nu ratați toate intrebarile

Vali

Hai ca te sun mai tarziu. O sa-ti apara un numar cu 747 la urma. Am sa sun direct pe mobil, nu pe uatsap.
Acum am si eu treaba, ca e cald afara :).

teo pes

Eu zic sa te opresti putin sa primesti indicatii.
La pupa ai plecat invers, desfaceai barca si scoteai din interior putreziciunea!
Incearca sa citesti pe aici si dupa continui!!
La pupa iar te ai grabit, ai pe youtube cum se face !!!! Daca tot ai taiat pe lungimea taieturii trebuia sa polizezi in streh(sanfren) 5/10 cm pe fiecare suprafata dupa care completat in straturi succesive cu fibra si rasina, la 2-3 straturi polizare suprafata si apoi iar laminare!,in felul acesta mai capatai ceva rezistenta la mars cu barca pe peridoc si motorul agatat,daca exfoliaza chitul se pierde si etansarea si uda lemnul!
Atentie la dublu fund nu folosi iar lemn,refa profilele din fibra!
Nu lamina peste gelcoat sau vopsea!!
Viata i grea !!  Dar trece !!

dusan

Am făcut samfren la pupa si l-am umplut .Nu ramane asa la pupa .m-am gândit sa pun 3 straturi de stratimat de 300 si unul sau 2 straturi de țesătură până dupa colțuri . M-am cam grabit ca vine vremea pescuitului.boala grea

dusan

Chitul ala verde de fibra l-am șlefuit aproape tot de a rămas fibra curata. Cu placa vibrantă. Apoi?