reconditionare barca fibra 1 si 2

Creat de dusan, Februarie 12, 2019, 09:58:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dusan

salutare tuturor. urmasesc acest forum ce deva vreme dar nu am gasit chiar tot ce am vrut... . am achizitionat o barca de fibra in 2018 care era cheala.cu 150 euro.. si am reconditionato cum am stiu eu. dar iatama in 2019 cu ceva probleme. ... acest urmator video urmarit cu pauza si cu aentie veti intelege ce am facut . https://www.youtube.com/watch?v=JIT_mBD0cyQ ... problema este ca a stat tot anul pe apa. a plouat in ea si a fost ca o piscina si a luat apa .. urmeaza sa o desfac dinou si sa ro reconditionez iar.. dorind sa fac si o minicabina.. dar ma bate gandul sa o si lungesc cu vreo 2 metri. daca se poate si cum .

dusan

. am achizitionat a 2 a barca de fibra in 2019 de data asta cu tot cu motor . yamaha de 25. vechi ca istoria dar perfect functional. am verifivat compresia si am 11 pe 1 si 9 pe 2. achizitia ma costat 1000 de ron barca e varza dar nu mi frica si vreau sa o reconditionez. rog help

dusan

am lucrat la ea cu rasina poliesterica si cu osb. . apa a luat pe la colturile de la flotoare ca nu leam acordat mare atentie crezand ca nu ajunge apa acolo dar a plouat asa mult incat sa umplut de apa de a dat pe dinafara, si a luat apa.. acum rezolvare?

dusan

am inceput cu datul jos tot de pe ea.. . la transport mi sa parut prea grea pt dimensiunile ei si am avut suspiciuni ca are apa in ea.. taiat cu flexul podeaua si surpriza.. plina de apa.. am curatat tot ce am reusit.. am slefuit am dat toata vopseaua si cred ca gelul de pe ea cu fenul pana la stratul gri.. urmeaza sa o chitui cu chit auto de fibra si etc. rog sfaturi .

dusan

dusan

dusan

tot lemnul la indepartat si la pupa am pus scandura naiua inpregnata cu poliesterica. . am ajuns la stadiul in care nu mai stiu cu ce sa incep inafara de chituit, am facut bine ca am dat jos tot de pe ea pana la acest strat gri.

dusan

pe suprafata acesta ramasa gri.. pot da direct cu gelcoat sau trebe spritchit. ?
toate gaurile si denivelarile am sa le repar cu chit de fibra auto.. apoi finisez cu chit auto poliesteric si dupaia? apritchit si gelcoat sau pot da direct vopsea?

dusan

rog tineti cont ca as dori sa o si lungesc cu vreo 2 m. daca e posibil. daca nu o las asa .

Vali

Salut, acest forum dupa cum vezi "mai functioneaza".
Am unit cele 2 topicuri despre reconditionarea barcii. In masura in care userii vor considera, vor contribui pe topicul tau.

Am sa contribui si eu, dar atunci cand voi gasi timp. In principiu nu exista problema de nerezolvat la reconditionarea fibrei, dar e bine sa stim cat de mult ne complicam sau nu. De exemplu, nu e o idee buna lungirea unei barci cu 2 metri, si e bine sa se bage la asa ceva doar cei suficient de experimentati.

Oricum, mai povestim, cu rugamintea sa nu ne pistonezi cu remarci de genul "mai functioneaza acest forum", daca vrei ca lumea sa se implice pe topicul tau. Spor si rabdare iti doresc, fiindca te asteapta munca serioasa.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

timberland0910

Citat din: dusan din Februarie 12, 2019, 10:38:27 PM
rog tineti cont ca as dori sa o si lungesc cu vreo 2 m. daca e posibil. daca nu o las asa .

Eu am lungit barca dar cu 1 m nu cu 2 cum doresti tu . https://www.flickr.com/photos/140139944@N07/43201004152/ 

dusan

Da. Dar a mea e din fibra toata. Si tot cu fibra as vrea .

bbl81

salut,

in primul rand sa nu mai folosesti OSB.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

dusan

Asta E clar învățare de minte. Sa nu se încurce lucrurile prima barca vreau sa o lungesc.  Cea m8ca ramane asa

dusan

Imi poate spune cineva ce este acel strat gri care nu are fibra in el doar pe dedesupt.