reconditionare barca fibra 1 si 2

Creat de dusan, Februarie 12, 2019, 09:58:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

Citat din: dusan din Martie 11, 2019, 04:04:32 PM
Bun. Am specificat mai sus ca vreau sa ramana in gelcoat. Am făcut rost de juma de litru de stiren parafina. Cat pun la 1 kg de gelcoat.

Ia cauta putin chiar pe topicul asta al tau, ca ai primit raspunsul acum aproape o luna. Ca sa-ti fie mai usor, raspunsul e pe pagina 2 ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

dusan

Am recitit. Păi de u de stiu eu cat e parafina?  Se pune si stiren parafina si întăritor? Cat? La %

dusan

Peste straturile de gelcoat pot sa dau strat de top coat? 
Peste straturile de top coat pot sa mai dau alte straturi de topcoat?

Vali

Topcoat = Gelcoat parafinat => Gelcoat + Topcoat = Topcoat
                                                  Topcoat + Topcoat = Topcoat
                                                  Gelcoat + Gelcoat = Gelcoat
                                                  Topcoat + Gelcoat = Gelcoat

Cel care ti-a dat parafina trebuia sa-ti spuna de care e, adica procentul in care se dozeaza.
Daca mai recitesti topicul, ai sa regasesti care e rolul parafinei, si ca nu are absolut nici o treaba cu intaritorul. Intaritorul are rolul lui, parafina are rolul ei, si acetona (daca e nevoie) are rolul ei. Cauta in urma si vei descoperi America ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

dusan

Parafi a de la rompolimer. Am întrebat la telefon de care e si nu a știut să imi spuna

dusan

Ieri cand am dat un strat de gel coat sa întărit în 20 de min. Tot
Azi dupa 3 ore dupa ce am dat barca cu gelcoat cu parafina stiren este inca moale.

Vali

Cata parafina ai pus? Ai pus si intaritor? De obicei parafina grabeste timpul de polimerizare, nu invers.
Daca nu reusim sa ne lamurim in seara asta aici pe forum, ne auzim miane dimineata la telefon. Mai da-mi te rog odata numarul tau, ca am pierdut ieri telefonul in munti, si iar nu mai am numere.

corsarul

Dacă "parafina" este de la Rompolimer, atunci este aceeași cu,,,care am lucrat și eu ,respectiv "cray valley"
Dacă respecți proporțiile, nu ai avea voie să "ratezi" !
Ai o poza cu fișa tehnica  !

Daca nu s-a intarit, pun pariu ca ai uitat sa adaugi intaritor (exact ce te-a intrebat si Vali, in mesajul de mai sus !)...si daca este asa, NU ai fi singurul care uita de asa ceva !  ;D

dusan

Nu am uitat. . Am pus . Si întăritor prima dată apoi parafina. Am preparat 1 porție de 300 mil.am dat juma de barca. Apoi am mai preparat odata 300 mil. Si am dat cealaltă jumătate. Deci daca era sa uit sa pun întăritor.  Nu aveam cum sa uit la amândouă portii. A. M-am uitat acuma dimineata si e putin mai tare ca aseară. Dar tot moale e . O fi de vina temperatura scăzută? Stiu sigur ca nu am uitat sa pun pt ca cu același dop cu care am pus intaritorul am pus si parafina. In aceiasi cantitate in acelasi gelcoat.

corsarul

corsarul

Citat din: corsarul din Martie 12, 2019, 07:20:35 AM
Atunci ...ma predau ! ;D

Si totusi...eu procedam astfel : in cantitatea de gelcoat, adaugam proportional stiren parafina, apoi mixam foarte bine si numai dupa aceea adaugam intaritor in proportie de 1,5 % sau 2% cind era mai rece afara, din nou mixam bine si apoi aplicam pe suprafata pe care o doream.
Nu stiu daca are relevanta cele scrise mai sus, dar eu asa am procedat !

Vali

Dusan, de care dop ai folosit la dozaj?

dusan

Vali

La 300 ml de gelcoat e prea putin un dop de PET, la temperatura de acum. Intaritor trebuia minim 2 dopuri.

Daca e 3% cum cred eu, parafina trebuia pusa in cantitate de 9-10 ml, adica vreo 5 dopuri. Vezi ca si dopurile de PET sunt de 2 feluri - mai mari si mai mici. Daca e dop mic, trebuiau adaugate si mai multe dopuri de intaritor sau parafina.

Din cauza asta e bine intotdeauna sa faci o proba cu o cantitate mica, si abia dupa aia sa aplici pe barca. La fel, e bine intai sa intrebi, si abia dupa aia sa te apuci de treaba si sa scrii pe forum. Si la curve cand mergi, intrebi inainte, nu dupa ;).

dusan