conversie barca open-decapotabila

Creat de bbl81, Februarie 18, 2019, 12:04:12 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bbl81

Citat din: mariusm piesenoi111 din Februarie 27, 2019, 12:11:04 AM
Nu se mai poate campa în delta de câțiva ani buni.
Daca vrei cort pt Romcraft dedicat am un prieten care are unul super tare
A vândut barca și a rămas cortul ....dar e f tare și custom made
Am fost martor la câteva ieșiri în Delta sau pe Dunare în care doi bărbați au dormit f bine în acea barcă....chiar și pe furtună

PENTRU CE MODEL DE ROMCRAFT?
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

alexdaniell

Uite cum am facut eu: cort fresh&black de la decatholn, de 2 persoane, cu intrari prin capete, podea din bucati de podea de avion intarite pe margine cu profil u de aluminiu (fagure de fibra de sticla)intre bancheta mijloc si bancheta fata, bucatile taiate de 28 cm ca sa le pot stivui in compartimentul din mijloc si asta e...

Ape line

alexdaniell

mariusm piesenoi111

Cred că pentru 5m fishing open
Aia care seamănă cu fosta mea barca

bbl81

bbl81

Citat din: mariusm piesenoi111 din Februarie 27, 2019, 12:55:41 PM
Cred că pentru 5m fishing open
Aia care seamănă cu fosta mea barca

poti face rost de ceva poze?

timberland0910

Citat din: bbl81 din Februarie 27, 2019, 03:34:47 PM
asta cu cortul simplu e ok, dar fdaca ploua...nu mai iesi din cort.

Uita-te pe topicul meu ..se poate cabina orice barca exact cum doresti ..totul e sa vrei si sa te apuci de ea 😉.. barca  mea a fost initial de 4 m .dupa am facut-o de 5 m si dupa am construit cabina cum am vrut eu ..are sub 200 kg cu tot cu cabina ...anul asta va deveni trimaran

Vali

Mircea, uite cum as face eu:

As face o macheta a cabinei, din carton sau extrudat de 2 cm, la scara 1/1, dupa forma Romcraftului. Dupa care ori as croi cabina din placaj de 4 mm de la Dedeman, ori as imbraca extrudatul direct in tesatura si epoxy pe ambele parti.

Cand am cutia cabinei gata, o ranforsez la interior, si ii fac decuparile pentru geamuri si usita spre prova. Dupa care finisat si vopsit. Pentru spatiu de dormit as face podine demontabile, cum a aratat alexdaniell mai sus.

E cel mai simplu, ieftin si functional.

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bbl81

da Vali, da aici nu ma pricep. ma gandeam sa fac o cusca din rigle de brad, pe ea sa fac peretii si acoperisul, din placaj subtire, sa bat fibra, si la urma sa decupez geamurile. Problema este ca partea din fata a barcii, unde trebuie facuta cabina, este curbata...si la asta nu ma prea pricep. cum iau forma barcii din riglele de lemn?

Vali

Am sa-ti raspund ca de obicei in detaliu, dar nu chiar acum, ca am treaba. Tinem aproape ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

scm_ro

bbl81,  eu nu m-am jucat cu fibra la astfel de dimensiuni, dar cand am avut nevoie sa fac ceva asemanator la navomodele am facut mai simplu.
Cumpara 2,3 baxuri de extrudat, le pui pe barca aseazate unul peste altul  si le decupezi cu cutiul sau o rezistenta incinsa la forma dorita.
Nu are rost sa te chinui cu lemn.

bbl81

Citat din: scm_ro din Februarie 28, 2019, 10:07:12 AM
bbl81,  eu nu m-am jucat cu fibra la astfel de dimensiuni, dar cand am avut nevoie sa fac ceva asemanator la navomodele am facut mai simplu.
Cumpara 2,3 baxuri de extrudat, le pui pe barca aseazate unul peste altul  si le decupezi cu cutiul sau o rezistenta incinsa la forma dorita.
Nu are rost sa te chinui cu lemn.

si dupa ce obtin forma dorita, sa imbrac in fibra....este si asta o idee.

scm_ro

Exact, este cel mai simplu de realizat si mai ieftin. Placile le lipesti intre ele cu spuma pentru lipit polistirenul pe case sau bagi holzsuruburi prin ele.
Ai gresit o placa, o dezlipesti si pui alta.

bbl81

e suprafata cam mare, si multe plane/curbe..la

suprafete plane, ma descurc, masor, insemnez, tai..etc. gata treaba. La finisaje dinastea, cu decupari din mana....cred ca iese hada rau/.   :))))

cristiantutuianu

bbl81
Poate prinzi idea din imaginile de mai jos .Luate in ordine 1,2,3,.....
Sper sa iti dai seama de cum merge construita cabina