conversie barca open-decapotabila

Creat de bbl81, Februarie 18, 2019, 12:04:12 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

siad

Citat din: Mike83 din Februarie 22, 2019, 12:35:21 PM
Salut
Si eu caut o varianta cu cabina cat mai accesabila.
Am gasit pe youtube un filmulet cu Temerar 575 cabin, in rest  nicio informatie despre ea. Poate ne poate da cineva mai multe detalii.

Temerar 575 Cabin nu se face de serie. Cea din filmuletul de pe youtube, si cea a contructorului, sunt singurele 575 cabinate din cate stiu eu.
Cu toate astea, Temerar 575 este o barca foarte raspandita in DD si am vazut cateva si de vanzare, cu tot cu motor.

@bbl81, daca suna tentant si iti place aceasta barca, incearca sa achizitionezi un 575 fara motor, iar cu constructorul pot vorbi eu pentru matrita cabinei, sau te pot pune pe tine in legatura cu el.

bbl81

Citat din: siad din Februarie 22, 2019, 04:22:29 PM
Temerar 575 Cabin nu se face de serie. Cea din filmuletul de pe youtube, si cea a contructorului, sunt singurele 575 cabinate din cate stiu eu.
Cu toate astea, Temerar 575 este o barca foarte raspandita in DD si am vazut cateva si de vanzare, cu tot cu motor.

@bbl81, daca suna tentant si iti place aceasta barca, incearca sa achizitionezi un 575 fara motor, iar cu constructorul pot vorbi eu pentru matrita cabinei, sau te pot pune pe tine in legatura cu el.
multumesc Siad, este o varianta. Momentan nu sunt hotarat care model va fi. cand voi decide, va trebuii sa vand Romcraftul meu 480M.

Temerarul merge bine cu 30 cp?
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Alex1958

Salut,
Barcile Temerar sunt folosite in delta pentru transfer de la Tulcea.
N-am vazut motoare mai mici de 100 CP. Deci 30 CP, hmmmm! E adevarat ca baietii baga 7-8 pasageri cu bagaje.
5.57 m este o dimensiune buna pentru o barca de pescuit. Ocupi 2.5-3 m cu cabina si iti ramane de pescuit.
Problema pe care o vad eu la aceasta barca folosit ca si cabinata de pescuit, este stabilitatea laterala in stationare. E cam ascutita si orice val din lateral sau miscare prin barca te arunca din bord in bord.
Apoi postul de comanda care trebuie sa-ti permita sa vezi pe deasupra cabinei. Care cabina, pentru a fi cat de cat confortabila, trebuie sa aiba macar 170 cm inaltime, de la podea, care nu este pe fundul barcii. N-am vazut barci Temerar prea inalte.
Cabinatele trebuie gandite de la inceput pentru aceasta aplicatie si dupa parerea mea nu merge sa faci experimente, mai ales pe banii tai!
Toate cele bune!

bbl81

Citat din: Alex1958 din Februarie 25, 2019, 09:11:46 AM
Salut,
N-am vazut motoare mai mici de 100 CP. Deci 30 CP, hmmmm! E adevarat ca baietii baga 7-8 pasageri cu bagaje.
5.57 m este o dimensiune buna pentru o barca de pescuit. Ocupi 2.5-3 m cu cabina si iti ramane de pescuit.
Problema pe care o vad eu la aceasta barca folosit ca si cabinata de pescuit, este stabilitatea laterala in stationare. E cam ascutita si orice val din lateral sau miscare prin barca te arunca din bord in bord.
Apoi postul de comanda care trebuie sa-ti permita sa vezi pe deasupra cabinei. Care cabina, pentru a fi cat de cat confortabila, trebuie sa aiba macar 170 cm inaltime, de la podea, care nu este pe fundul barcii. N-am vazut barci Temerar prea inalte.
Cabinatele trebuie gandite de la inceput pentru aceasta aplicatie si dupa parerea mea nu merge sa faci experimente, mai ales pe banii tai!
Toate cele bune!

bbl81

sa, asa este cu experiemntatul. Problema este ca am nevoie de o strutzo-camila, nu pot sa cumpar direct o cabinata, pentru ca mare parte a timpului am nevoie de un open.   ???

junior9007

Citat din: Alex1958 din Februarie 25, 2019, 09:11:46 AM
Salut,

Toate cele bune!
Salut.Am avut si eu o barca Temerar 575 timp de aprox 3 ani.Am folosit motor Suzuki 25cp 4t  si pot sa spun ca se comporta ireprosabil  cu 2 pers la bord+bagaj pt 2-3zile de pescuit.Acum e interpretabil la ce  greutate se ajungea in final(estimez bagaj+persoane=250kg exclus greutate barca+motor).Asa ca eu cred ca cei 30hp sunt suficienti(depinde ce performante se doresc a se atinge.Nu vreau sa contrazic pe nimeni  dar ,din cate-mi amintesc,barca suporta undeva la 60cp motor.

cristiantutuianu

Din ce vad e o cabina ideala pentru dormit pe barca!
Filmul e aicihttps://www.youtube.com/watch?v=tffFEJ8oVxg

bbl81

Mike83

Arata foarte bine, pentru cine nu a avut asa ceva. Eu unul nu as da o barca din fibra pe una gonflabila.
Vorbesc din punctul meu de vedere care fac majoritatea iesirilor in delta. Pentru iesiri pe mare nu am idee pentru ca nu am facut si nici nu am in plan.
Momentan sunt in cautarea unei barci cabinate de 6m, sau a uneia open cat mai accesibile pe care sa pot monta un cort si sa ramana suficient loc pentru pescuit. Romcraftul pe care il am in prezent din pacate nu imi permite asa ceva. Din ce vad cam asta cauta si alti membri ai forumului cu experienta mai mare.
Am atasat si cateva poze cu barcile pe care le-am avut  in ordine cronologica sa nu para ca vorbesc din auzite.

Toate bune

Zodiac

Era mai interesant cortul de pe barca si nu tipul de barca ! Mai in gluma , mai in serios toti am vrea un Merry Fisher 695 , decapotabil , sub 3000 de euro si sa mearga bine cu un motor de 30 cp  ;D ! Daca il descoperim vreau si eu...minim unul  ;D !

Mike83

Putin probabil. Momentan eu caut un Shetland 570. Pe site-uri din afara sunt cateva variante dar nu prea stiu cum sta treaba cu adusul. Pana gasesc una in tara bine ca inca se poate campa in delta.

mariusm piesenoi111

Nu se mai poate campa în delta de câțiva ani buni.
Daca vrei cort pt Romcraft dedicat am un prieten care are unul super tare
A vândut barca și a rămas cortul ....dar e f tare și custom made
Am fost martor la câteva ieșiri în Delta sau pe Dunare în care doi bărbați au dormit f bine în acea barcă....chiar și pe furtună

dorely

Mike, dar un shetland 640 ce are? Amanunte mai multe le poti obtine de la Vali

Alex1958

Citat din: mariusm piesenoi111 din Februarie 27, 2019, 12:11:04 AM
Nu se mai poate campa în delta de câțiva ani buni.
Daca vrei cort pt Romcraft dedicat am un prieten care are unul super tare
A vândut barca și a rămas cortul ....dar e f tare și custom made
Am fost martor la câteva ieșiri în Delta sau pe Dunare în care doi bărbați au dormit f bine în acea barcă....chiar și pe furtună
Are nea Ion niste experiente filmate cu cortul lui pe barca. Nu e prea incurajator.
Cortul e cort, cabina e altceva! Dupa parerea mea cortul trebuie sa fie demontabil. Condusul cu cortul pe barca nu e prea sigur cand te bagi prin cioate....
Un Shetland 570 cere cel putin un motor de 100 CP ca sa glisezi cum se cade si sa ai si ceva rezerva de putere. Dpdv confort la pescuit e OK pentru doua persoane.