conversie barca open-decapotabila

Creat de bbl81, Februarie 18, 2019, 12:04:12 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

Eu daca mi-as dori asa ceva as proceda putin mai altfel: as cauta un plan optim pentru nevoile mele, si mi-as construi barca dorita de la zero, cu  toate dotarile - amenajari interioare custom, cabina detasabila, post de guvernare folosibil in ambele variante - open sau cabina montata.

O barca din placaj si epoxy iese mult mai usoara decat una echivalenta din fibra, mai ales in zona de 5,5 - 6 metri. Iar interiorul din lemn natur lacuit cu epoxy nu se compara cu nici o barca din fibra cabinata. Plus ca pe forum se pot obtine sfaturi bune pentru rezultate optime.

Avantajul e investitia mica si graduala, dezavantajul e durata si nevoia de a fi indemanatic. Oricum, daca se lucreaza bine, rezultatul va bate la cur, si la estetica si la performante, orice barca de serie, cu orice cabina adaptata. Un exemplu e lobsterul Outer Banks de la B&B Yacht Design, care la 6 metri gliseaza cu 25 de cai: http://bandbyachtdesigns.com/ob-20/ .
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bbl81

Citat din: Vali din Februarie 19, 2019, 11:26:53 PM
Eu daca mi-as dori asa ceva as proceda putin mai altfel: as cauta un plan optim pentru nevoile mele, si mi-as construi barca dorita de la zero, cu  toate dotarile - amenajari interioare custom, cabina detasabila, post de guvernare folosibil in ambele variante - open sau cabina montata.

O barca din placaj si epoxy iese mult mai usoara decat una echivalenta din fibra, mai ales in zona de 5,5 - 6 metri. Iar interiorul din lemn natur lacuit cu epoxy nu se compara cu nici o barca din fibra cabinata. Plus ca pe forum se pot obtine sfaturi bune pentru rezultate optime.

Avantajul e investitia mica si graduala, dezavantajul e durata si nevoia de a fi indemanatic. Oricum, daca se lucreaza bine, rezultatul va bate la cur, si la estetica si la performante, orice barca de serie, cu orice cabina adaptata. Un exemplu e lobsterul Outer Banks de la B&B Yacht Design, care la 6 metri gliseaza cu 25 de cai: http://bandbyachtdesigns.com/ob-20/ .

Vali, nu am timpul necesar, si in plus vor fi probleme si cu inmatriculatul acestei barci. Eu nu mai doresc barca decat inmatriculata/inmatriculabila.

concluzie, trebuie sa adaptez o barca la nevoile mele, desi este destul de greu, trebuie sa fie o formula castigatoare pe undeva.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

bbl81

cam asa ceva...pe o barca gen Hiros Yacht 5.2, sau ceva lat, fara multe banchete, cu podeaua libera.

timberland0910

La ce te referi cand spui ca vor fi probleme la inmatricularea barcii descrisa de Vali ???

bbl81

pai este o barca facuta inregie proprie. Stiu ca este greu spre imposibil de inscris barcile astea..

dany

Planurile cumparate de la ei cu toata lista de materiale si etc..plus facturile achizitie materiale si  declaratia ca ai facut-o in regie proprie cred ca este de ajuns pt. acte.E f.mult de munca ce-i drept dar rezultatele..!!!!

cristiantutuianu

Citat din: bbl81 din Februarie 20, 2019, 09:03:16 AM
concluzie, trebuie sa adaptez o barca la nevoile mele, desi este destul de greu, trebuie sa fie o formula castigatoare pe undeva.
E simpla formula bbl81.
Cauti o barca care sa corespunda cerintelor tale sau care structural sa permita eliminarea bancutelor care te incurca .Dupa ce ea este modificata daca e cazul ,treci la facut cabina .Ce apare in poze e o semicabina

bbl81

da, semicabina, de care as fi chiar multumit. Usa din ceva textil ar fi de ajuns, prinsa cu capse....un incalzitor de interior, si pe balta  :)   uraaa~!!!

cristiantutuianu

Cauta Barca! Ai tot timpul pana la toamna sa ceri pareri si binenteles sa faci "acoperisul" Daca se potriveste cu perioada cand o sa ajung la Timisoara ....cu mare placere  ;) .

Unde au in Ungaria fabrica Hiros Yacht? Nu mai trebuie am gasit 230 km de Timisoara . O aruncatura de bat  ;D ;D ;D ;D

bbl81

Citat din: cristiantutuianu din Februarie 21, 2019, 08:28:55 AM
Cauta Barca! Ai tot timpul pana la toamna sa ceri pareri si binenteles sa faci "acoperisul" Daca se potriveste cu perioada cand o sa ajung la Timisoara ....cu mare placere  ;) .

Unde au in Ungaria fabrica Hiros Yacht? Nu mai trebuie am gasit 230 km de Timisoara . O aruncatura de bat  ;D ;D ;D ;D

da, sunt aproape, problema este pretul. aia care o vreau eu este 3000+ eur. mai vad review-uri despre ele si probabil ma bag la una second hand.

dorely

Iertare ca intervin, dar orice modificari de teapa celei de mai sus, cred ca va produce mai devreme sau mai tarziu un disconfort care va duce inevitabil la vanzarea barcii si implicit la o alta achizitie. O spun din experienta. Cred ca cel mai bine este, daca se vrea o cabinata, aceasta sa fie achizitionata din prima. Un AN5.10 nou, inca este disponibil. Si conform principiului ca orice este de vanzare, pe stoc mai exista si un Bayliner cabinat. Pentru lamuriri suplimentare tel meu e f cunoscut pe forum.

bbl81

Citat din: dorely din Februarie 21, 2019, 09:11:40 AM
Iertare ca intervin, dar orice modificari de teapa celei de mai sus, cred ca va produce mai devreme sau mai tarziu un disconfort care va duce inevitabil la vanzarea barcii si implicit la o alta achizitie. O spun din experienta. Cred ca cel mai bine este, daca se vrea o cabinata, aceasta sa fie achizitionata din prima. Un AN5.10 nou, inca este disponibil. Si conform principiului ca orice este de vanzare, pe stoc mai exista si un Bayliner cabinat. Pentru lamuriri suplimentare tel meu e f cunoscut pe forum.

Din pacate AN-ul este un pic micut si nici nu il pot inmatricula, iar Bayliner nu este in gama pe care o caut. Multumesc totusi pentru interventie.

Vali

AN-ul este inmatriculat, dar nu conteaza, fiindca oricum tu ai altceva in target.
Cauta o barca de 5,5 usoara, cu paiol si care sa nu depinda de banchete pentru rigiditate. Ii faci o platforma prova tip bowrider, din placaj si epoxy, si o cabina detasabila, la fel din placaj si epoxy. Uite un model:

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bbl81

asa este Vali. aranjarea prova tip Bowrider. Si un carolina skiff cred ca ar merge, chiar daca este catamaran.

Vali

Culmea e ca in ultima vreme lumea vrea banchete tip bowrider si la AN, cum are Iulian. Printre altele la asa ceva lucrez acum, sa nu mai stau sa fac individual cutare si cutare amenajare.

La tine important e sa gasesti barca potrivita pentru ETEC 30, inclusiv cu greutatea cabinei. Pentru asta ai de cautat si facut probe. Daca gasesti ceva, pune si pe forum ca sa ne uitam si noi sa ne dam o parere.