montare motor outboard

Creat de dan dragos, Octombrie 06, 2011, 10:25:19 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dan dragos

salutare,
pana acum nu am umblat decat cu motoare de pana in 15 cp la care prinderee de barca se facea cu menghine. am vazut ca la motoarele mai mari prinderea se face prin agatarea lor in doua 'carlige' de oglinda si fixare cu suruburi prin gauri date in aceasta.
ce trebuie avut in vedere in acest caz ? la gaurire, centrare, etanseizarea gaurilor, etc
ms

Vali

Salut Dan, diferenta este ca motoarele mai mici se pot da jos la nevoie de pe barca, pe cand cele de la 30 de cai in sus de obicei sunt stationare. Asta din cauza ca sunt grele, au instalatii de tilt-trim, comenzi la distanta, guvernare cel mai des la timona etc.
La montarea unui motor mai mare trebuie la fel verificata intai inaltimea placii antiventilatie fata de zona fundului, apoi centrarea motorului exact in planul diametral (planul de simetrie al barcii). Important e ca barca si mai ales oglinda sa permita montarea unui motor mai mare si mai greu. Etansarea gaurilor cred ca se face cel mai bine prin aplicarea unei cantitati mici de epoxy la interiorul lor, din cauza ca de obicei oglinda barcilor de fibra are miez lemnos.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau