Limanu Thassos cu Bavaria 31

Creat de cristi radulescu, Aprilie 07, 2019, 03:48:44 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

cristi radulescu

Buna ziua dragi colegi forumisti, se fac 8 luni de cand am ajuns cu Galatea la Limanu si deja ma mananca talpile/ chila ?? de un drum inapoi in Grecia. Momentan sunt la vapor planurile sunt pentru o intoarcere acasa pe 1/2 Iunie, dezmortit putin oasele pe Marea Neagra dupa care un voiaj mititel pana spre Thassos. Plecare in jur de 20 Iunie, durata 7-10 zile functie de disponibilitatea eventualilor participanti. Barca este un Bavaria 31 din1999, am adus-o din Lefkada la Limanu in septembrie un voiaj de 12 zile, seaworthy, comfi, in 4 insi ne-am simitit grozav. Pentru tura din Iunie momentan sunt doar eu si seniorul ar fi 2 locuri libere. Planul scurt de 7 zile ar fi plecare din Limanu 22 dimineata ajuns Rumeli 23 seara -3 zile tracversada Bosfor Marmara-Canakkale- 2 zile pana in Thassos. Eu sunt navigator am concediu 4 luni de zile pentru varianta scurta ma gandesc la o plecare sambata dimineata ca sa se incadreze doritorii in 5 zile de concediu. Varianta lunga e plecare pe 20/21 cu oprire la Balcik si poate inca o marina la bulgari  Rumeli - Marmara depinde de vreme o oprire pe Marmarita + Canakkale , o noapte la Samotraki ajungere lin Thassos pe 30 Iunie.
La turci opriri in marinele Rumeli si Canakkale stiu din voiajul anterior ca te primesc fara sa faci formalitatile de intrare.
Daca este cineva interesat va rog sa ma contactati pe whatsapp tel 0723466113, internetul este destul de slab la vapor, intru mai greu pe mail. Ca de obicei sunt deschis la sugestii indicatii venite din partea colegilor care au batut zona,in mod deosebit daca ati avut sau aveti barca la inernat sau in sezon in Thassos sau Sporade. As dori ca barca sa ramana in Grecia toata vara si poate gasesc pe cineva care este in perioada respectiva in Egee sa facem echipa.
Pentru doritori barca este pe apa in marina Limanu daca doresc sa o vada, eventual in Iunie putem sa facem o iesire.doua impreuna sa ne cunoastem

Florio

Citat din: cristi radulescu din Aprilie 07, 2019, 03:48:44 PM
Buna ziua dragi colegi forumisti, se fac 8 luni de cand am ajuns cu Galatea la Limanu si deja ma mananca talpile/ chila ?? de un drum inapoi in Grecia. Momentan sunt la vapor planurile sunt pentru o intoarcere acasa pe 1/2 Iunie, dezmortit putin oasele pe Marea Neagra dupa care un voiaj mititel pana spre Thassos. Plecare in jur de 20 Iunie, durata 7-10 zile functie de disponibilitatea eventualilor participanti. Barca este un Bavaria 31 din1999, am adus-o din Lefkada la Limanu in septembrie un voiaj de 12 zile, seaworthy, comfi, in 4 insi ne-am simitit grozav. Pentru tura din Iunie momentan sunt doar eu si seniorul ar fi 2 locuri libere. Planul scurt de 7 zile ar fi plecare din Limanu 22 dimineata ajuns Rumeli 23 seara -3 zile tracversada Bosfor Marmara-Canakkale- 2 zile pana in Thassos. Eu sunt navigator am concediu 4 luni de zile pentru varianta scurta ma gandesc la o plecare sambata dimineata ca sa se incadreze doritorii in 5 zile de concediu. Varianta lunga e plecare pe 20/21 cu oprire la Balcik si poate inca o marina la bulgari  Rumeli - Marmara depinde de vreme o oprire pe Marmarita + Canakkale , o noapte la Samotraki ajungere lin Thassos pe 30 Iunie.
La turci opriri in marinele Rumeli si Canakkale stiu din voiajul anterior ca te primesc fara sa faci formalitatile de intrare.
Daca este cineva interesat va rog sa ma contactati pe whatsapp tel 0723466113, internetul este destul de slab la vapor, intru mai greu pe mail. Ca de obicei sunt deschis la sugestii indicatii venite din partea colegilor care au batut zona,in mod deosebit daca ati avut sau aveti barca la inernat sau in sezon in Thassos sau Sporade. As dori ca barca sa ramana in Grecia toata vara si poate gasesc pe cineva care este in perioada respectiva in Egee sa facem echipa.
Pentru doritori barca este pe apa in marina Limanu daca doresc sa o vada, eventual in Iunie putem sa facem o iesire.doua impreuna sa ne cunoastem

Salut Cristi și voiaj ușor să ai!
Chiar mă întrebam astă toamnă, de ce vrei să aduci barca la Mangalia, când tot marea Egee ar chema-o :) .
Așadar i-a venit vremea să facă drumul întors... ceea ce e foarte bine dealtfel și pentru vara ta și pentru călătoria până acolo, dacă o faci ca pe un drum de vacanță.

În Thassos, eu unul aș opta pentru portul principal, Limenas, fiindcă e cea mai accesibilă cale de a veni la barcă.
Altfel, pe partea opusă a insulei, Limenaria este un port nou amenajat și aerisit.   

P.S.
Vara trecută am dat această sugestie lui Bogdan, când își aducea barca împreună cu Pelicanul. I s-a potrivit așa bine că acolo a rămas :) (Limenaria)
Față de Limenas (Thassos), acesta e mai liniștit și mai puțin agresat turistic.

Bogdan

Salut Cristi!

Nu inteleg de ce ai ales sa iernezi la Limanu, cand temperaturile si salinitatea Egeei o fac mai eligibila pentru a tine barca chiar si la apa. Eu am lasat barca acolo si chiar de acolo am si vandut-o tot unui roman, in speranta ca voi gasi o barca nu neaparat mai mare, dar mai noua si mult mai bine dotata cu echipamente de navigatie/siguranta.

Asa cum spune si Florio, Limenaria este portul vechi dar care a fost marit considerabil. Dezavantajul este ca nici la acest moment nu este gata si nu ai parte de nici un fel de facilitati. Avantajul e ca nu costa nimic si nu se leaga nimeni de barca. Chiar acum 3 saptamani am fost cu noul proprietatar si nu am gasit deranj acolo. Doar o julitura serioasa datorata frecarii corpului de cheu, dar asta e vina noului proprietar ca nu a stiut sa o asigure ca lumea.

Limenaria este mult mai protejata decat Limenas, fiind ferita de traficul ferryboat dar si de faptul ca nu este atat de uzitat de ambarcatiuni. Toata vara eu nu am reusit sa vad marina plina, ceea ce trebuie sa recunoastem e o ciudatenie pentru un port de agrement in Grecia.

O alta optiune ar fi Achilio - aflat in primul golf la intrarea in marele golf Volos. Acolo isi tine Seba barca si pare o alegere foarte inteleapta avand in vedere ca este aproape de Sporade. Nu stiu cat costa, dar nu cred ca e o avere. Oricum si gratis poate deveni mai scump decat contra cost.

La Neos Marmaras, am inteles ca au introdus o taxa zilnica. Dar oricum, din cate mi s-a povestit, e cam tiganeala pe acolo. Bine, nici sectorul 7 Bucuresti ( Thasoss) nu e chiar Palma de Mallorca.

Mi-ar placea sa mai fac drumul asta inca odata, dar nu stiu daca sunt liber in perioada aia si nu vreau sa incurc. In plus, inca mai sunt in cautari de barca si daca o gasesc ... iti imaginezi ca o sa tropai cu ea. In plus, anul asta mi-am propus neaparat sa fac traversarea Marii Negre de la Mangalia la Batumi si inapoi.

cristi radulescu

Buna yiua, Florio/Bogdan multumesc de informatii ca de obicei capcompas este locul unde gasesti " Lumina "  ;D ca tot se apropie Pastele .
  In 2018 Limanu a fost 99% ce am avut nevoie pentru 2019 barca se cere in Grecia. In 2018 am avut 7 luni concediu Iulie- Februarie, special pentru achizitie si dat cu barca, fiindca am luat-o in Septembrie din Lefkada nu m-a lasat inima sa ma dau cu ea doar o saptamana doua si apoi sa o vad doar in poze. Limanu a fost suuuper, o multime de activitati fiu-tata cu seniorul la bibilit motorul iesiri nonstop am prins si o iarna misto nu au trecut mai mult de 2 saptamani intre  iesiri, pe 28 Decembrie a fost chiar frumos :-)  Ianuarie la fel, la inceput de Februarie cand am dat velele jos mai sa ma apuce plansul :-))
2019 another year another story, am liber Iunie- Septembrie sa ma tot dau prin Egee, poate si Ionian si pentru iernat vreau sa o las in Grecia. In prima fazao duc  la Thassos fiindca este accesibil din Constanta, drum de o zi pana la Kavala si apoi ferry. Duc barca ma intorc acasa iau masina si sotia si apoi dam o tura 10 zile prin Egee. A doua jumatate de August repet tratamentul :-)
O sa tin legatura si cu Sebba si cu cine sta peste vara in Egee ca sa o tin eventual intr-un loc unde un coleg poate sa dea un ochi la 2-3 zile sa vada ca totul e ok. Daca gasesc pe cineva dintre velisti cu experienta care este interesat de barca pe perioada 15 Iulie-15 August cu atat mai bine, poate facem un barter eu folosesc barca lui la Marea Neagra o saptamana el foloseste barca mea la Egee o saptamana. Imi dau si eu cu presupusul, nu am idee cum functioneaza in viata adevarata tipul asta de aranjamente ::)
Bogdan cu cea mai mare placere cum ajung acasa ne auzim si cand ai o zi libera facem o iesire. btw dupa ce barca te uiti acum ?

cristi radulescu

Ce noroc pe capul meu ca sunt inca la inceput.  Adiq dupa 25 de ani pe mare si 13 de yachting stiu la ce sa ma uit la o barca dar cerintele mele au fost destul de basic, sa incap in cuseta si sa pot sa stau in salon in picioare. Dupa 1998 si sa nu necesite reparatii majore:-))  Asta imi aduce aminte de 2006-2007 cand m-am reapucat de fumat, dar m-am decis sa fumez tigari de foi. M-am dus la un tobacco shop si l-am intrebat care brand e cel mai bun : omu imi spune ca imi recomanda cubanezele, Cohiba si ma intreaba de care vreau. Cand i-am aratat cu degetele zic : cam atat de lunga si sa nu dureze mai mult de o ora ca nu am timp mai sa faca apoplexie, el credea ca are de-a face cu un cunoscator :-) Dar pana la urma am nimerit bine cu Cohiba si la fel de bine si cu Bavaria ( pentru Marea Neagra si Mediterana ) 

Bogdan

Florio

Citat din: cristi radulescu din Aprilie 08, 2019, 03:57:59 PM
Ce noroc pe capul meu ca sunt inca la inceput.  Adiq dupa 25 de ani pe mare si 13 de yachting stiu la ce sa ma uit la o barca dar cerintele mele au fost destul de basic, sa incap in cuseta si sa pot sa stau in salon in picioare. Dupa 1998 si sa nu necesite reparatii majore:-))  Asta imi aduce aminte de 2006-2007 cand m-am reapucat de fumat, dar m-am decis sa fumez tigari de foi. M-am dus la un tobacco shop si l-am intrebat care brand e cel mai bun : omu imi spune ca imi recomanda cubanezele, Cohiba si ma intreaba de care vreau. Cand i-am aratat cu degetele zic : cam atat de lunga si sa nu dureze mai mult de o ora ca nu am timp mai sa faca apoplexie, el credea ca are de-a face cu un cunoscator :-) Dar pana la urma am nimerit bine cu Cohiba si la fel de bine si cu Bavaria ( pentru Marea Neagra si Mediterana )

E un criteriu bun. Bavaria este foarte potrivită pentru aceste ape, cu toate impresiile critice pe care le mai au unii, față de brand.

Mulți fac greșeala să suplimenteze efortul de a-și cumpăra barcă, pe criterii de mărime și anduranță extremă, când uzanța lor nu cere nici una nici alta. Așa se ajunge la vise neîndeplinindu-se niciodată.
Uzual ne folosim bărcile aici, în Marea Neagră, Egee. Unii mai ies în câte un an în Ionică sau Adriatică, doar pentru Festivalul de la Veneția și doar cu scop comercial.
În general se cam merge costier, de vacanță.
Pentru cei mai mulți care fac asta, ar fi o greșeală efortul de a-și cumpăra o barcă de traversade oceanice, dacă nici nu întrezăresc când ar avea timpul sau motivația pentru așa ceva.
Eu unul, nu sunt atras deloc în a traversa Atlanticul, un demers plictisitor și cronofag în accepțiunea mea :) . În schimb îmi ies vacanțe superbe între insulele Egeei, cu un minim de barcă de familie, care a făcut excelent traversade de până la 70 mile, mare liberă.
Mai mult de atât nu va fi cazul, fiindcă devine prea greu de suportat de către familie ( doar noi băieții suntem nebuni de a naviga, familiile vor ca măcar pe seară să ajungă la o plajă, la un țărm, etc...). :)

Vreau să spun că Bavaria ta de 10m, va fi o barcă excelentă dacă se adaptează pe minimul necesar al familiei tale. E extrem de manevrabilă, economică la carburant și bine echilibrată, în caz că se mai ridică marea :)

P.S.
Am spus toate astea, în caz că te prinde jocul de "la mai mare" pe care îl practică băieții, din orgolii :D .
Eu n-am picat niciodată în plasa asta, pe motiv că știu bine cine sunt. Nu am nimic de demonstrat :D

Vali

Citat din: Florio din Aprilie 09, 2019, 08:30:20 AM
P.S.
Am spus toate astea, în caz că te prinde jocul de "la mai mare" pe care îl practică băieții, din orgolii :D .
Eu n-am picat niciodată în plasa asta, pe motiv că știu bine cine sunt. Nu am nimic de demonstrat :D

Merg si eu la filmu' asta. Nu conteaza care o are mai lunga, importanta e (hidro)dinamica buna :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Bogdan

Din pacate, nu pot decat sa va dau dreptate !

cristi radulescu

Poate eu sunt exceptia dar sincer nu m-a tentat deloc sa ma uit dupa ceva mai mare sau mai cu pedigree. Este prima barca sper ca nu ultima :-) si pentru asta este perfecta. Am vreo gena defecta ca la vapor eram ca chief mate singurul om din flota cred care nu avea masina, cand ma intrebau ofiterii mai juniori de model eu le ziceam "a lu tata "si nu intelegeau ce brand este  :-)
Radem si glumim dar eu ma speriasem ca nu stiu cum sa triez doritorii de croaziere si cand colo nu se avanta nimeni :-) Poate nu am fost suficient de detaliat in anunt,este free, platim doar papa/berea/combustibil si eventuale taxe de marina. Povestile marinaresti sunt incluse. In plus barca se poate vedea la Limanu, daca nu sunteti siguri cum va acomodati cu ea/cu mine putem sa facem o iesire la inceput de Iunie cand ajung acasa

P.S.  Bineinteles ca m-am uitat si dupa ceva mai bun, ce naiba ca doar oameni suntem, dar doar m-am uitat, nu am pus mana  ;D ;D

Florio

......................
Pentru tura din Iunie momentan sunt doar eu si seniorul ar fi 2 locuri libere. Planul scurt de 7 zile ar fi plecare din Limanu 22 dimineata ajuns Rumeli 23 seara -3 zile tracversada Bosfor Marmara-Canakkale- 2 zile pana in Thassos. Eu sunt navigator am concediu 4 luni de zile pentru varianta scurta ma gandesc la o plecare sambata dimineata ca sa se incadreze doritorii in 5 zile de concediu.
.........................

Doritori trebuie să fie, probabil își calculează oamenii, timpul. Că aici suntem toți deficitari: timp liber vs. timp de familie.
De dorit ar fi varianta lungă, 6-7 zile. Varianta scurtă este cam haiducească și arată a job :)

...
Varianta lunga e plecare pe 20/21 cu oprire la Balcik si poate inca o marina la bulgari  Rumeli - Marmara depinde de vreme o oprire pe Marmarita + Canakkale , o noapte la Samotraki ajungere lin Thassos pe 30 Iunie.
...
Ca de obicei sunt deschis la sugestii indicatii venite din partea colegilor care au batut zona,in mod deosebit daca ati avut sau aveti barca la inernat sau in sezon in Thassos sau Sporade. ....

Un traseu echilibrat ar putea fi:  Mangalia-Varna ,  Varna Sozopol,  Sozopol-Rumeli, Rumeli-Marmara (S-V), Marmara-Canakkale , Canakkale-Thassos. Asta pentru 6 zile, cu ultima etapă mai pe repede-înainte :) .
Varianta și mai ok ar fi Canakkale-Kamariotissa (ori Therma), Kamariotissa- Thassos.
7 zile frumoase, cu navigație de 60-70 mile pe zi (cu două excepții), opriri zilnice în porturi, viață lejeră.

Poți face o oprire în Samothraki, dar:
1.N-aș crede să mergi acolo, căci lungești drumul inutil, ocolind Gokceada. Pe sud nu ai port.
2.Pe partea de nord ai porturile Therma și Kamariotissa. În Therma, intrarea este dificilă, dacă ești decis îți pot explica cum și îți pot da traseul făcut de mine la prima incursiune acolo. E deosebit de frumos în Therma, dar tricky. Și nu vrei să lovești barca :)
3. Kamariotissa este un port destul de mic, dar ok. Oricum e mai mare decât Therma. Accesându-l treci prin zona cea mai vântoasă. Dacă nu crezi, trebuie să vezi: grecii au amplasat acolo un parc eolian  :D .   https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1885.0.html

Pentru  porturile din Samothraki e bine să veniți dinspre est, ocolind Gokceada, altfel puteți avea "norocul" unor vânturi serioase care crează un curent în jurul insulei, din cauza reliefului înalt. Nu le vreți din prova :)
Iar aceasta înseamnă ocolirea prin est a Gokceadei.

Călătoria este una frumoasă, la bord ar trebui să vină oameni pasionați, chiar dacă au mai puțină experiență practică. Așa și-o pot completa :)

cristi radulescu

Florio multumesc pentru info si sugestii, am gasit editia din 2018/2019 Greek Pilot waters a lui Rod Heikell dar nici acolo nu au nivelul de detalii pe care il gasesc la tine :-)  Este vreo sansa sa ne vedem in Constanta in Iunie, ajunngi cu barca pe M Neagra ?  Ce program ai pentru vara ?
Am inceput o tura destul de aglomerata la vapor si cand scriu pe forum scriu cu un ochi pe fereastra, poate mai pierd din detalii. Deplasarea se doreste o deplasare relaxata de placere, minim 7 zile maxin 9-10.

Florio

Citat din: cristi radulescu din Aprilie 11, 2019, 08:49:33 PM
  Florio multumesc pentru info si sugestii, am gasit editia din 2018/2019 Greek Pilot waters a lui Rod Heikell dar nici acolo nu au nivelul de detalii pe care il gasesc la tine :-) 

Păi am bătut toată Egeea de Nord, cum nu cred s-o fi făcut-o alții. Din simplul motiv că am un velier mic și băgăcios, nu ratez nici un golf pe care îl găsesc cât de cât interesant pentru ceva, iar modul meu de a face croazieră nu este pe cuceriri de bifat, ci pe cunoscut și înteles tot ce înseamnă zona în care mă aventurez: relief, obiective, oameni, tot. :)
De aceea mai scriu câte un jurnal de călătorie, pentru a rămâne în forum datele, apele, adâncimile, curenții, refugiile și tot ce întâlnesc.
E drept că de 3 ani n-am mai apucat să scriu, dar poate până începe sezonul acesta de Egee, găsesc timpul să continui, că am ceva povești de descărcat :) .

Citat din: cristi radulescu din Aprilie 11, 2019, 08:49:33 PM
  Este vreo sansa sa ne vedem in Constanta in Iunie, ajungi cu barca pe M Neagra ?  Ce program ai pentru vara ?
Am inceput o tura destul de aglomerata la vapor si cand scriu pe forum scriu cu un ochi pe fereastra, poate mai pierd din detalii. Deplasarea se doreste o deplasare relaxata de placere, minim 7 zile maxin 9-10.

Sunt toate șansele să ne vedem, chiar ar fi păcat să nu :) . Măcar un weekend.
Dar barca mea va fi în altă parte.

Despre călătoria ta spre Egee, ea poate fi făcută cum spuneam, să nu pară un delivery, ci o vacanță faină.
Îmi place ideea de a ocoli clasicele marine tip Atakoy sau altele hiper-populate. Un meleag îl cunoști cel mai fain dacă te oprești în locurile simple, fără pretenții.
7 zile înseamnă o călătorie rapidă, dar într-un ritm ușor de suportat, cu opriri zilnice și chefuleț în fiece seară. Asta menține tonusul călătoriei :) .
9 zile e mult mai bine! :) (de fapt eu nici nu prea ies pe mare pentru o singură săptămână, că parcă se termină prea repede :D )

P.S.
Oricum, planul de pe țărm și cel de pe apă pot să difere mult, așa că 9 zile ar trebui din start luate ca marjă de vreme nefavorabilă. Mi-ar face plăcere să vin cu tine, doar că nu sunt foarte stăpân pe timpul meu și de aici, rezerva :)

cristi radulescu

Doar ca o nota, pentru cititorii care sunt interesati de Atakoy. Am vizitat marina in Septembrie anul trecut cand am adus barca din Ionio la Limanu. Stationare de o noapte, acostat la ora 14 plecat la ora 6 costa in jur de 750 lire pentru o barca de 10 metri am platit cred ca 105-110 EUR pentru cheiaj si 1 m3 de apa :-)  ( capacitate tancuri 250 ltr dar nu factureaza mai putin de 1 m3  )  Nu stiu daca au politica de facturare pentru minim 2 nopti ?  In Septembrie 2018 rata de schimb explodase, la rata normsla de 3.6-3.7 lire/ EUR  nu are rost sa dai 200 de EUR ca sa stai o noapte intr-o marina. Pe viitor pentru voiaje de tranzit recomand Atakoy doar pentru bunkeraj,cu siguranta sunt locuri mai frumoase de vizitat in zina Marmara.

pauli

intru destul de rar pe cap compas dar acum vad : Bogdan ai vandut parca pe care o aveai in Limenaria? June parca...