Certificat internaţionale de conducător de ambarcaţiune de agrement deterirat

Creat de MBG, Aprilie 11, 2019, 03:19:42 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

MBG

Salutare tututor,
In cazul deteriorarii certificatului internaţionale de conducător de ambarcaţiune de agrement, care sunt pasii de urmat pentru emiterea unui nou certificat?
In ordinul 527/2016 la capitolul II se speficica " (5) Pierderea certificatelor internaţionale de conducător de ambarcaţiune de agrement se publică într-un ziar local în termen de 30 de zile. "
Ok, nu il declar deteriorat,il declar pierdut.
Ce inseamana local? Dau anunt in ziar la Bucuresti sau la Constanta?
Si pe urma cum procedez?
Care sunt pasii de urmat?
Multumesc in avans pentru raspunsuri.
LIfe is to short to stay on the dock!

Dbr

Salutare,
Sfatul meu este sa suni ( eventual email) inainte de toate la ANR in Cta si vezi ce iti raspund ei.  De regula, in cazul pierderii/ furtului/ deteriorarii unui certificat/ permis/autorizatie , in principiu orice tip de act emis de o autoritate competenta prin care se da dreptul unei persoane de a exercita o anumita activitate trebuie sa te adresezi emitentului.
Stima tuturor.

Alex1958

Salut!
Nu stiu exact care e problema ta dar la carnetul meu de Conducator De Ambarcatiune (cel care arata ca un card) am patit ce se stersese culoarea -din cauza proastei calitati a cernelei/imprimarii, habar n-am exact de ce.
M-am dus cu el la capitanie si in cateva zile mi-au dat altul, fara sa ma taxeze.

MBG

Citat din: Alex1958 din Aprilie 12, 2019, 09:42:04 AM
Salut!
Nu stiu exact care e problema ta dar la carnetul meu de Conducator De Ambarcatiune (cel care arata ca un card) am patit ce se stersese culoarea -din cauza proastei calitati a cernelei/imprimarii, habar n-am exact de ce.
M-am dus cu el la capitanie si in cateva zile mi-au dat altul, fara sa ma taxeze.
Salut,
Multumesc frumos pentru raspuns.
Si eu tot permis tip card am,ideea este ca din cauza calitatii proaste a plasticului s-a rupt transversal intr-o parte.
La ce captianiei ai fost sa il schimbi?
La Snagov, cea din Herastrau?
Si practic nu a mai trebuit sa depui nimic altceva in afara permisului deteriorat?

MBG

Revin si cu poze.
Chiar nu credeam ca poate sa cedeze asa de usor plasticul pe care este tiparit...

Alex1958

Eu am fost in Herastrau.
N-ai ce pierde, nu trebuie sa te duci sa dai anunt prin ziare sau altele. In cel mai rau caz te taxeaza de niste bani...
Bafta!

MBG

Citat din: Alex1958 din Aprilie 15, 2019, 12:18:50 PM
Eu am fost in Herastrau.
N-ai ce pierde, nu trebuie sa te duci sa dai anunt prin ziare sau altele. In cel mai rau caz te taxeaza de niste bani...
Bafta!
Multumesc frumos!
Cand ajung in tara fac un drum pana la capitania Snagov.

ss

Am patit si eu acelasi lucru, permisul s-a crapat. Am scris la ANR, iar raspunsul scris este:

Vă aşteptăm la Pontonul Căpităniei din parcul Herăstrău, berăria H.

Program L-J de la 8 la 16, vineri de la 8 la 14.

Cu stimă !

Marin Iulian Marin 0726227414

Raspuns prompt, dar insotit si de un atasament cu actele necesare si aici nu este in regula!

"Documente necesare preschimbarii certificatului de conducator de ambarcatiune de agrement
Documentul de preschimbat in original
Copie act identitate
Copie act studii
Adeverinta medicala cu mentiunea APT CONDUCERE ambarcatiuni de agrement-de la medicul de familie
Aviz psihologic cu mentiunea APT CONDUCERE ambarcatiuni de agrement-de la orice cabinet psihologic
1 foto tip pasaport
Taxe 71 lei
   NOTA
             Avizele, medical si psihologic sa nu fie mai vechi de 90 de zile."

Hai, 71 lei si poza, inteleg, dar la preschimbarea unui carnet, care, spre deosebire de cel de conducator auto, nu are termen de expirare, sa pierzi vremea cu adeverinte si avize si sa vii din nou cu acte de studii... sorry, asta e birocratie aberanta in stil ANR!

sebba

Și nici așa nu e bine?
Mergi și ia permis candian, eliberat în Turcia, tragi cardul o data la 5 ani. Valabil pe lumina și doar pe vreme bună.

ANR-ul este una din instituțiile țării care se mișcă din ce in ce mai bine și nu cred sa existe varianta mai buna și mai ușoară pentru obținerea permisului valabil oriunde și oricât.
Ce dracu o dăm așa de gard că cer niste avize la eliberare?

Ai grijă de plasticul ăla și nu o să ai probleme toată viața.
Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

ss

Daca tu ai impresia ca e bine... felicitari, iti doresc o prietenie lunga si fructuasa cu ANR!

Am explicat clar, cred, in ultima fraza ce nu-mi pare in regula. Ai o motivatie pentru cererea unui nou act de studiu, dupa 10 ani? Vor sa vada daca am terminat, in sfarsit clasa a treia, ca altfel imi iau carnetul, sau daca am facut un doctorat imi dau un carnet auriu si un buchet de flori?

Cat despre  indemnul agresiv sa ''Mergi și ia permis candian, eliberat în Turcia, tragi cardul o data la 5 ani. Valabil pe lumina și doar pe vreme bună.'', e o prostie nepoliticoasa, am permis, trebuie schimbat un plastic, e complicat sau te plictisesti si te-ai gandit ca merge si un flame pe forum? Nu sunt primul care se plange de calitatea plasticului ala, nu mai spun ca poza s-a sters de pe el de multi ani.

Zodiac

Am luat permisul de curand  , din fericire inca nu am avut probleme cu el dar pot confirma ca e facut dintr-un plastic de 2 lei care pare foarte firav .
Si NU mi se pare ok dupa ce cheltui vreo 2000 lei cu scoala + peste 1000 de lei pentru 2 ore state intr-o sala sa dai examen + vreo 70 de lei taxa de permis + cheltuieli cu drumuri ....sa primesti un ''plasticut'' ordinar .
Nu cred ca un carnet dintr-un material de card bancar...fara banda magnetica , care e aproape indestructibil ar scadea profiturile ANR .
Opinia mea !

sebba

mea culpa daca postarea mea a nu a fost pe plac, fiind ceva mai acida decat obisnuiesc

ce voiam de fapt sa zic e ca tot timpul trebuie sa facem compromisuri, sa acceptam ce nu putem controla
la fel ca la alegerea unei barci, la fel ca datul cu barca, la fel ca orice lucru din viata

acceptam vremea, acceptam barca pe care o alegem, acceptam ca permisele auto trebuie schimbate o data la 10 ani...

cat despre calitatea plasticului, stiu permise luate de multi ani si care o duc bine merci
stiu si plastice bancare la care nu se mai vad cifrele (da, da, le schimba banca o data la 2 ani, dar sa nu aveti impresia ca o face gratuit - inclus in pret, da, dar nu gratuit)
si stiu si acele permise canadiene sau alte nationalitati care se duc la fel de repede daca nu ai grija de ele

nu spun ca nu mi-as dori sa fie cum ziceti voi si sa fie cine stie ce super-plastice pentru permisele alea dar faptul ca le iei pe viata, valabile international iar costurile sunt totusi abordabile ma fac sa cred ca inca merita sa ne agitam putin cand trebuie sa le schimbam

inca o data, scuzati aciditatea, poate e din cauza ca e luna plina :)

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

Zodiac

@sebba , eu pe undeva sunt si cu tine de acord dar hai sa comparam cu permisele auto , politia s-a modernizat mai repede , nu mai trebuie un milion de hartii si poza ti-o face pe loc .
Si ei in trecut aveau tot felul de pile/firme care isi deschideau birouri de acte EXACT langa sediul politiei respective . Si castigau o gramada de bani , acum GATA !
Te programezi online , vii cu buletin si cateva copii de acte si gata , ai permisul !
Si eu sunt de acord cu o vizita medicala sumara...de genul oftalmologie si ORL plus viza medicului de familie ca sunt satul de ''un milion'' de unii care nu vad si nu aud mai nimic pe sosele , dar ATAT .
Asta cu aviz psihologic si diploma de studii e mult prea mult , mai ales ca exista deja la dosar , de fapt ei vor doar sa stie ca stii sa citesti si sa scrii .
Si trebuie sa te uiti si la permis/card , daca e sters sau rupt ar trebui sa-l schimbe gratis fara alte cerinte deoarece e vina exclusiva a unui material prost...dat de EI !
Unul pe acolo primeste spaga de la o tipografie care isi scoate spaga din slaba calitate a materialelor folosite , mai stim si noi cum merg lucrurile pe la noi .
Am ''o mie de plastice'' ...carnete...de...ceva ;D , carduri bancare , de Metro , de Sensiblu , Maxipet , alte magazine dar niciunul nu e atat de prost calitativ .
Si daca nu comentam si ii lasam pe ei , doar asa ca acceptam '' ce nu putem controla''...eu zic ca nu e bine , ar trebui sa-i controlam pentru ca stau pe banii nostri...sunt BUGETARI DE LUX !