Reconditionare romcraft 500

Creat de alexdaniell, Mai 08, 2018, 10:36:43 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mihai-Andrei Manea

Salutare,
Am gasit si eu la epixmarine dar costa "de la" 791 ron in sus...in functie de dimensiune. Mi se pare totusi cam scump...dar asa cum confirmi si tu...sunt produse premium :)
Multumim, seara frumoasa! [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

bbl81

Citat din: Mihai-Andrei Manea din Mai 09, 2019, 07:53:19 PM
Multumim mult pentru poze!

Cu placere, si iti multumesc si eu pt ca ai rabdarea sa le modifici dimensiunile si sa le postezi.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

alexdaniell

diles

as zice mai bine sa o vopsesti la trafalet.

bbl81

Citat din: alexdaniell din Mai 15, 2019, 09:55:48 AM
O intrebare: pot vopsi cu rezultate bune barca cu un pistol de genul: https://www.dedeman.ro/ro/pistol-de-vopsit-electric-black-decker-hvlp-200-400-w/p/1031922

Multumesc!

merge, linistit. Iti faci amestecul de vopsea, si dupoa aceea incerci pe oplaca de lemn, ceva, sa vezi cum pulverizeaza, eventual sa mai faci ceva reglaje la pistol , sa mai diluezi vopseaua...dupa caz. cand totul este ok, te apuci de barca.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Mihai-Andrei Manea

Va salut,
Dupa atatea zile de munca de slefuit si chituit, sa o dai in bara in cateva minute la vopsit este ultimul lucru pe care ti-l doresti!
Am testat si noi la servici un pistol de-asta electric dar colegii nu au fost deloc multumiti, nici macar sa vopseasca o usa sau un gard. Diles are dreptate, mai bine vopsesti cu trafaletul si uniformizezi cu pensula.
La banii aia iti iei un super pistol de vopsit cu aer...dar probabil nu ai rezolvat cu compresorul. 
In plus, mai are si 1,5 kg greutate...nu va fi o placere sa vopsesti cu el.
Eu m-am enervat tare la etapele de slefuit, dar m-as apuca iar de reconditionare, numai sa ajung iar la etapa finala, "vopsitul" care este o placere, o arta, daca o practici asa cum trebuie!
Daca ai 380 si portbagaj mare, vino si imprumuta un weekend compresorul mare de la noi...sau cel mic de 40 l pe 220 conectat cu cel mic al tau...ar putea face fata...
Noi suntem in renovare cladire si e haos, altfel ai fi putut sa vopsesti la noi in garaj la subsol :(
Spor!

alexdaniell

Mihai, multumesc mult de tot. Din pacate nu am 380. O sa incerc varianta de a conecta un rezervor de 125 litri la compresorul meu si sa vad daca face fata. Al meu are 20 litri rezervoarele si pe el scrie debit de aer 233 litri/min.
Cat despre munca de slefuit, nu as mai lua-o de la capat. Jur! D-asta nu vreau s-o dau in bara cu vopsitul.
Saptamana viitoare ma ocup de compresor sa vad cum o scot la capat.
O sa te sun intr-o zi ploioasa (ca sa nu pierd din timpul bun de lucru) si trec pe la tine sa vb putin.

Multumesc mult de tot pentru ajutor!

Vali

Cu ce vopsea dai? E foarte important sa obtii viscozitatea optima - nici prea groasa, ca nu se pulverizeaza, nici prea subtire, ca se scurge.

Daca ai debit suficient, poti vopsi si cu compresorul actual. Eu vopsesc cu unul de 24 litri, si chiar daca mai fac pauze, imi este foarte comod, fiind mic si usor de manevrat.

Cel mai important e pistolul. Nu e nevoie de cine stie ce scula, ci sa fie curat, sau cel mai bine nou. Trebuie sa ai ceva practica la vopsitul la pistol ca sa faci treaba buna. Oricum, pistolul electric nu e o alegere buna, cel mai bine e la compresor.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

alexdaniell

Multumesc mult Vali.
Vopseaua e vopsea de barci de la Emex. Grundul la fel, de la Emex.

teo pes

Citat din: alexdaniell din Mai 16, 2019, 12:44:45 PM
Multumesc mult Vali.
Vopseaua e vopsea de barci de la Emex. Grundul la fel, de la Emex.
Buna am dat si eu 3 maini la pensula !!... as fi lasat numai 2 ... dar mi a tras o ploicica de vara si ...a doua zi am slefuit finut si la a 3 a a iesit belea , are 2 ani , nu s a zgariat crapat si cel mai important nu s a PATAT!!
Eu as da prima mana la pensula si ultima la pistol!
Atentie la pregatirea suprafetei, aspirator, sters bine cu diluantul vopselei! eu am ceva pus mai putin intaritor (sa ramana mai elastica, aveam ceva crapaturi in gelcoat).
Viata i grea !!  Dar trece !!

diles

daca nu ai experienta la pulverizat nu face incercari pe barca,uita pistolul electric si cu cel cu aer trebuie pricepere te penalizeaza imediat daca ai facut o gresala iar scurgerile sant foarte greu de reparat,vopseaua de la emex nu e tixotropizata asta inseamna ca se scurge usor, grundul e suptire ca apa si se scurge foarte usor chiar daca il dai la trafalet,in plus pentru pulverizare suprafata trebuie pregatita perfect altfel se vad toate defectele pe care nu le vezi inainte de vopsire doar dupa ce ai dat vopseaua.daca dai la trafalet controlezi mai bine stratul de vopsea si scurgerile,nu e asa de pretentioasa pregatirea suprafetei deoarece trafaletul uniformizeaza suprafata si umple eventualii pori ramasi deschisi.mai pe scurt in regim de amator e mai bine la trafalet,daca stii ce faci la pistol poti optine rezultate bune dar cu mai multa munca.priveste la un vopsitor auto cum pregateste suprafata cam asa ar trebui sa faci si tu.

dany

Am vopsit cu emex si a iesit f.bine la trafalet.Foloseste grund inainte.Trafalet de lana cu par scurt pe care inainte de folosire curata-l  de eventualii pufisori razleti folosind o banda lata de scotch .Vor ramane pe banda....Vopseaua am dat-o prin ciorap de dama inainte de o amesteca cu intaritorul.