lubrifiere cabluri directie si sens

Creat de bbl81, Aprilie 16, 2019, 11:52:46 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bbl81

salut,

alta zi, alta intrebare/nelamurire:  am montat motorul si comenzile la distanta singur. Totul este nou, caseta directie, motor, mansa, cablurri. intrebare este : trebuie lubrifiate cablurile noi, sau lasate ca din fabrica? Mi se pare ca merge cam greu si mansa, si volanul.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Florio

Citat din: bbl81 din Aprilie 16, 2019, 11:52:46 AM
salut,

alta zi, alta intrebare/nelamurire:  am montat motorul si comenzile la distanta singur. Totul este nou, caseta directie, motor, mansa, cablurri. intrebare este : trebuie lubrifiate cablurile noi, sau lasate ca din fabrica? Mi se pare ca merge cam greu si mansa, si volanul.

Fiind proaspăt montate, angrenajele funcționează mai greoi. Nu cred că trebuiesc lubrifiate :)

alin66

salut , pentru mansa ,din cate stiu ,majoritatea au un surub de reglaj care permite miscarea mai usoara sau mai infranata

bbl81

Citat din: alin66 din Aprilie 16, 2019, 02:42:08 PM
salut , pentru mansa ,din cate stiu ,majoritatea au un surub de reglaj care permite miscarea mai usoara sau mai infranata
AM VAZUT, NU E DIN SURUBL DE REGLAJ. CEVA NU E OK, IN REVERS MERGE USOR, IN FATA MERGE MAI GREU.

bbl81

Citat din: Florio din Aprilie 16, 2019, 12:09:22 PM
Fiind proaspăt montate, angrenajele funcționează mai greoi. Nu cred că trebuiesc lubrifiate :)

m-am gandit sa le gresez, dar la urma se vor incarca cu praf si devin mai problematice in final. sper sa isi mai dea drumul cu timpul/ uzura

kama3

In gol merg usor? Nu sunt gatuite pe undeva? Cablul de directie, daca e pe cremaliera la iesirea din cremaliera tre sa intre intr-un furtun de plastic. Acolo poate fi uns si normal nu ajunge praf pe unsoare.

stefand600

Este cablul de sens nu de directie. Am patit la fel si era o indoitura cu raza prea mica. Cablul trebuie sa aiba razele cat mai mari.
Stefan D

kama3

@bbl81 zicea si de volan ca mere greu.
Daca in gol merg usor inseamna ca pe traseu exista o gatuire, o bucla mica.

AdrianZUZ

Cablurile de guvernare din zilele noastre, nu se greseaza! In afara de faptul ca scrie in instructiuni sa nu incerci ... nici nu prea ai cum. Buba este la traseu sau la reglajul parghiilor din mansa sau de pe motor.

bbl81

urmeaza sa le verific pe toate. intradevar, si cel de directie merge cam greu.