Recunoasteti...

Creat de corsarul, Octombrie 15, 2011, 02:30:43 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Pupezica

Doar pentru Ciby... sa vedem daca-si cunoaste... Barlogul !!!  :) :) :)

Apa sub chila si vant din pupa !!!

corsarul

Citat din: Ciby din Februarie 01, 2014, 07:49:23 AM

Gorgova?

Esteee ! ...in cazul asta, ne "cinstim" reciproc !
NU glumesc !......Candva....cumva....cine stie?
@pupezica ....Sontea ?  ::)

Pupezica

Citat din: corsarul din Februarie 01, 2014, 02:01:22 PM
Citat din: Ciby din Februarie 01, 2014, 07:49:23 AM

Gorgova?

Esteee ! ...in cazul asta, ne "cinstim" reciproc !
NU glumesc !......Candva....cumva....cine stie?
@pupezica ....Sontea ?  ::)

Spun, ca vad ca Domnul Memorie de Elefant  :) :) :) nu reactioneaza: Olguta cu Sontea... spre V. Bravo Corsare !!!

tiganusmc

Fishing cheaper than therapy

Ciby

Citat din: Pupezica din Februarie 01, 2014, 11:18:45 AM
Doar pentru Ciby... sa vedem daca-si cunoaste... Barlogul !!!  :) :) :)

Intersectia Sontea cu Olguta, vazuta dinspre Olguta,
Hai mai Bogdane, am recunoscut eu canalusul de vis a vis din doua poze puse de tine in Barcuta gonflabila si nu recunosteam insula cu salcie din gura Olgutei!

byteworks

Ciby cand am fost eu in octombrie insula era peninsula si inca destul de sus peste apa cred, de asta nu o tin minte?

Pupezica

Citat din: byteworks din Februarie 01, 2014, 06:26:38 PM
Ciby cand am fost eu in octombrie insula era peninsula si inca destul de sus peste apa cred, de asta nu o tin minte?

@ Ciby : Eram sigur ca recunosti si mai ales ca stii insulita !!! :) :) :) Dar a raspuns Corsarul primul si merita un LIKE !!! Inca o data, nu sunt multi ca tine sa STIE Delta, eu de-abia ma rodez... Si cred ca mai stii ca pe Delta de Vest mi-ai fost profesor.  :) :) :)

@ Byteworks : Poza este luata pe ape mici (11 August 2013, cota apelor Dunarii la Tulcea era de + 70 cm). In Octombrie apele au fost ceva mai mari, incepand cu + 114 cm pe 01 Octombrie 2013, cu un peak de 146 cm pe 02 Octombrie si apoi cu o scadere constanta pana la + 75 cm pe 20 Octombrie, pentru ca mai apoi sa creasca lent pana la cota de + 110 cm pe 31 Octombrie. In asemenea conditii nu cred ca "insulita" sa fi fost... peninsulita  :) :) :) N-am incercat, din ratiuni de prudenta, insa cred ca se poate trece cu o barca printre insulita = salcie si mal.

Ciby

Nu stiu de ce spune colegul Byteworks ca insula devenise peninsula, dar eu nu am vazut niciodata o legatura pe uscat intre insula si mal. Dar poate fi posibil sa se fi colmatat.
Am campat de multe ori pe malul opus insulei si treceau baietii din Mila cu barcile in glisare prin canalusul din dreapta insulei. Noi ne minunam si spuneam ca nu sunt sanatosi!
Acolo am plantat un nuc, am ingropat niste vin ce ne ramasese si pe care abia l-am mai gasit la urmatoarea iesire, tot acolo am dezgropat niste sticle cu bere cand cautam rame, pe care le-am halit, bineinteles!
Un loc minunat pentru biban si somotel!

rover.marius

Este intr-adevar loc bun de biban mai ales daca te bagi sub salcie ...... este excelent . Vara trecuta cred ca am mancat cei mai multi bibani din viata mea, prajiti pe tava si cu sare si f multa multa multa bere.

byteworks

Olguta are, ca orice canal, doua capete, amandoua dand in Sontea  :o E vorba de cel dinspre Mila23 probabil, eu mi-l aminteam pe cel dinspre Fortuna ??

nicu

nu toate canalele au doua capete!-Perisor -Periteasca ...

rover.marius

Eu am spus de intrarea dinspre Fortuna, presupun ca de acea intrare este vorba.

Pupezica

Citat din: rover.marius din Februarie 02, 2014, 09:16:56 AM
Eu am spus de intrarea dinspre Fortuna, presupun ca de acea intrare este vorba.

Da, desigur.

byteworks

Citat din: nicu din Februarie 02, 2014, 09:09:56 AM
nu toate canalele au doua capete!-Perisor -Periteasca ...

Si atunci: capatul Perisorului dinspre mare se infunda intr-un dig artificial care-l separa complet de valuri  ;)

Ciby

Da, este vorba de intrarea dinspre Fortuna, dar! ca exista un mare dar, este vorba despre IESIREA spre Fortuna! Poza esta facuta de pe Olguta spre Sontea!
Eu am un principiu, care a ajuns "un tic": De cate ori trec de o intersectie, intorc capul si incerc sa memorez intersectia din sens invers! Este foarte util cand te intorci pe acelasi traseu. Si daca te intorci pe un altul, mai tarziu, este posibil sa ai nevoie sa recunosti locul venind din cealalta directie!
@nicu! Orice canal, este o linie! Curba, dreapta, etc, si are o caracteristica principala! Este delimitat de doua puncte terminale! Un capat si cel de al doilea! Daca intrunul din capete canalul este inchis, asta nu inseamna ca are un singur capat. Primul capat al Perisorului este la intersectia cu Dranov-ul, iar celalalt este inchis la iesirea in mare, cam la 8 km distanta! Daca ar fi avut un singur capat, nu ai mai fi putut naviga pe el. Lungimea ar fi fost limitata la punctul de inceput! Am fost si eu la Perisor si traseul dureaza, si dus, si intors!
@Rover.marius, cel mai bun biban este facut in spuza! Se prinde bibanul, fara a-l curata, se pune un pumn de sare grunjoasa pe el, se lasa 2-3 ore, si se baga intreg sub jar, in cenusa! Nu se curata de mate sau operculi! Cam in 20-30 de minute, se scoate, se tine de coada si se trage de aripioara dorsala dinspre coada. Se apuca cu degetele de marginile de carne aparute dupa indepartarea aripioarei si se desface de pe sira si coaste. Se ia de coada si se indeparteaza dintro singura miscare sira, coastele cu tot ce au inauntru si capatana! (Ca in desenele animate) Umezeala din intestine, ficatul, inima si tot ce mai este inauntru, i-i da un gust deosebit!
Nevasta-mea, a mancat de foame prima data asa ceva, dar de atunci, de cate ori mergem in delta, ma pune sa-i fac "biban in spuza"!
Doar incearca si vorbim pe urma!