Recunoasteti...

Creat de corsarul, Octombrie 15, 2011, 02:30:43 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Florio

Citat din: lipan din Decembrie 08, 2017, 10:36:25 AM
Am găsit pe un portal celebru această fotografie.
Recunoașteți locația?

Mie-mi pare Herăstrău, Nicule. Deși ar putea fi oriunde :)

acig

Lacul Tabacarie,Constanta ?
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

drmarius

Si eu am impresia ca este Herastraul pozat de la Miorita sau roata.

lipan

Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

Florio

Citat din: lipan din Decembrie 08, 2017, 08:41:28 PM
Lacul Herăstrău, 1942.

Păi și premiul? Când îmi iau premiul ? :D

Vali

Indiciu: Dobrogea, 410 m altitudine, limita dintre depresiunea Greci si depresiunea Iaila.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Vali

E vorba de varful Priopcea din prelungirea vestica a muntilor Macin. E un varf usor accesibil, care ofera perspective incredibile pe 360 de grade. Geologia e hercinica, spre deosebire de relieful din sudul depresiunii Iaila, care deja face parte din orogeneza caledoniana - cele mai vechi forme de relief terestre.

Din cauza pantelor domoale si curentilor termici favorabili, Priopcea e unul din locurile preferate de deltaplanisti si parapantisti. Acum 3 saptamani cand l-am urcat ne-am intalnit cu un parapantist bucurestean, care-si pregatea echipamentele pentru noul sezon.

Pentru cei care doresc o ascensiune usoara duminicala in Dobrogea, Priopcea si Consulul (langa comuna Izvoarele) sunt alternative interesante la Culmea Pricopanului sau Tutuiatu - Calcata - Cartalu - Moroianu.

Priopcea:

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Florio

Foarte interesant, Vali. Am trecut pe lângă munții Măcinului prea repede și mereu cu graba de a ajunge la barcă :) .
Perspectiva pe care o deschizi acum este una interesant de făcut și pe jos și cu bicicleta. Așa cum ai mai arătat anterior.