Ajutor: echilibrare peridoc

Creat de mariusm piesenoi111, Iunie 10, 2019, 11:20:16 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Zodiac

Multumesc ! Pe acestia i-am mai vazut ...pe alte site-uri , dar imi este teama ca fiind neinclinati ar putea sa zgarie baloanele !

cristi80

Citat din: Zodiac din Iunie 12, 2019, 02:39:44 PM

@teo pes ! Uite ce as mai putea si dori sa montez vreo 4 bucati dar nu stiu de unde sa le cumpar . Nici mie nu imi convine sa ''flendureasca'' baloanele in mers . Daca stie vreun coleg unde gasesc asa ceva , il rog sa imi spuna !
Si atunci peridocul va fi mixt role/sine si aproape ;D perfect !
Vezi daca te coafeaza astea
https://www.epixmarine.ro/echipamente-peridoc/protectie-sina-peridoc-fixat-urcat-barca

Zodiac

Multumesc pentru linkuri ! O sa imi fac calculele si sa vad ce se potriveste !

mariusm piesenoi111

Salutare domnilor....
Problem solved!
Am mutat barca mai în spate cu 15cm și acum am Max 40kg apăsare pe cârlig și parcă stă și mai ok după masina.
Am cântărit înainte de modificare și aveam 93kg apăsare fără roata de rezervă și 109kg cu roata.
Roata singură cu suportul ei are fix 16kg....deci atarna exact cât atarna 😂
Ca sa răspund unor colegi....peridocul este reglabil in toate părțile și evident că nu se lungește prin alungirea barelor de lumini.....
A propos barele se lungesc max.40cm
Raspuns pt un alt coleg:
Greutatea verticala admisa pe cârlig diferă de masina la masina și continent la continent....
La masina mea in US greutatea verticala Max admisa este de 350kg iar in UE este de 225kg
Nu am mai avut cântar sa cântăresc după modificare dar acum îl pot ridica singur cu o mână dar forțat puțin....apreciez Max 40kg
Revin cu poze după cântărire
Deocamdata poze cu cum arata acum și dovada pt afirmația anterioară 😂

mariusm piesenoi111

Pt Zodiac care spunea: " Ce inseamna asta ? Inseamna ca stuctura de rezistenta e pe 4 metri si apoi pana la 5,5 metri se scot niste ''subtirenii'' care tin numarul si luminile !
Asta inseamna exact ce spune si colegul @klausu ca exact acolo unde ai nevoie de suport mai serios...adica la oglinda...NU AI...iar un ''metru de barca'' + motorul atarna ca .... ! La fel se vede si in poza colegului @mariusm piesenoi111 ca barca adusa in fata la maxim atarna pe spate cu minim 50 de cm + motorul !"
Nimic mai neadevărat.....
Primo: se reglează în lungime prin mutarea întregului ansamblu pe inima peridocul
Secundo: nu știu de unde asta cu 50cm în afară peridocului în condițiile în care în poza pusă de mine la începutul acestui thread ultimul cm din chila se sprijinea pe ultima rolă.....care EVIDENT nu era prinsă pe bara de lumini 😂😂😂
De abia acum e în aer 😂 dar nu mai mult de 15cm
Si asta pt ca nu am mai avut timp sa prelungesc protapul de data asta
Ma așteaptă Delta
Si off topic: azi am reușit sa fac asigurare full la barca si motor și peridoc

mariusm piesenoi111

Pt edificare adaug o poza cu chila rezemată pe ultima rolă care este prinsă evident pe ultima traversa portanta a peridocului

klausu25

Draga Marius,

ma bucur ca ai reusit sa-l reglezi cat de cat si ca esti multumit de ce a iesit. Drumuri bune, in siguranta!

Ar fi totusi ceva de completat:
1. asa cum ai expus tu problema in primul post, cand erai coplesit, nu stiai ce sa-i mai faci, iar sigura posibilitate de reglaj a apasarii ai gasit-o in deplasarea puntii catre inainte, s-a tras concluzia ca este un peridoc la care nu se regleaza lungimea utila, unul dintre acelea la care ma refeream si eu si Zodiac. Evident, singura poza de la distanta si faptul ca nu ai specificat macar marca peridocului au contribuit la aceasta parere.

2. Abia cand s-a lamurit modelul de peridoc, gratie colegului Toni, care a specificat marca/modelul, ai primit si indicatiile conforme si ai descoperit si tu posibilitatile de reglaj.

Acum ramane cand ai timp sa definitivezi reglajul si sa-ti faci si calculul maselor despre care nu ai mai amintit nimic. Desi eu l-as face inainte de drum.

Fir intins si asteptam pozele capturilor!

PS.
Ultima poza, cu asezarea chilei pe ultima rola este facuta inainte sa tragi barca mai in spate?

Zodiac

Citat din: mariusm piesenoi111 din Iunie 12, 2019, 10:46:19 PM
Pt edificare adaug o poza cu chila rezemată pe ultima rolă care este prinsă evident pe ultima traversa portanta a peridocului
Rola aia nu se vedea din prima poza , 50 de cm am presupus ca sunt de la sfarsitul sinelor ! Ce e important e sa fii tu multumit , restul nu mai conteaza ! Drum bun in Delta si petrecere frumoasa !

mariusm piesenoi111

Multumesc frumos tuturor pt implicare
Nu am apucat sa mai adaug informație pt ca între timp am tot făcut probe și a trebuit sa mai și muncesc 😂
Va țin la curent...
Pt Klaus: poza cu rola este factura inainte de a trage barca
O sa fac una după.
Sper sa fie ok asa

Alex1958

Citat din: mariusm piesenoi111 din Iunie 12, 2019, 10:46:19 PM
Unde te duci frate in Delta pe apele astea? Ca de pescuit nici nu poate fi vorba....Tot pestele e pe sub plauri si pe zonele inundate.
Oricum, ai grija ca pe apa si uneori imediat sub suprafata plutesc chestii de diferite mase si dimensiuni!
Bafta si sa ne spui cum a fost!

scm_ro

Citat din: mariusm piesenoi111 din Iunie 12, 2019, 10:38:31 PM
Ma așteaptă Delta
Si off topic: azi am reușit sa fac asigurare full la barca si motor și peridoc
Marius, si eu vreau sa incerc un rapitor weekend-ul viitor, poate ne dai de veste daca merge ceva pe acolo.

mariusm piesenoi111

Sincer....vreau doar sa ies cu familia cu barca
Cu peștele mai vedem....
Se pare că pe Rosulet s-a prins crap frumos , din spusele unui coleg de forum

mariusm piesenoi111

Citat din: Alex1958 din Iunie 13, 2019, 11:13:17 AM
Unde te duci frate in Delta pe apele astea? Ca de pescuit nici nu poate fi vorba....Tot pestele e pe sub plauri si pe zonele inundate.
Oricum, ai grija ca pe apa si uneori imediat sub suprafata plutesc chestii de diferite mase si dimensiuni!
Bafta si sa ne spui cum a fost!
Apropo de ape
O poză pt cei care știu cum arată în mod normal celebra rampă din Oltenița
Poza e de ieri....între timp a mai crescut
Pt cei care nu știu rampa....in mod normal barca se da la apa cam cu 50 m mai jos 🤔😂

Florio

Citat din: mariusm piesenoi111 din Iunie 13, 2019, 07:19:01 PM
Apropo de ape
O poză pt cei care știu cum arată în mod normal celebra rampă din Oltenița
Poza e de ieri....între timp a mai crescut
Pt cei care nu știu rampa....in mod normal barca se da la apa cam cu 50 m mai jos 🤔😂

Am numeroase lansări la rampa aceea, chiar și pe "viitură". Niciodată n-am văzut-o așa :)