Constructie Jon Boat GF 16 Bateau

Creat de catalinp, Septembrie 22, 2019, 12:19:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

catalinp

Zodiac, voi face un jackplate din niște corniere astfel încât să nu mai am treabă cu modificări oglinda.
Wood Duck 12 - CLC

Zodiac

Citat din: catalinp din Iulie 07, 2020, 12:46:10 PM
Va salut,

Rog pe cineva avizat sa-mi spuna daca pe peridocul de mai jos incape o barca de 4.85 m + motorul aferent.

Multumesc.
Din punctul meu de vedere raspunsul e nu ! Acum depinde si ce drumuri vrei sa faci si ce configuratie are peridocul , e cu sine sau role .

catalinp

E pe role. Mă gândesc sa- i prelungesc proțapul cu 90 cm și să-i adaptez doua sine. Oare e ok?
E un Ellebi Lbn310 periodicul SH. De pe piata de la noi, nu știu ce as putea lua ok la un preț sub 1000 euro.
Wood Duck 12 - CLC

kama3

4,85 plus motor inseamna aprox 5,5m, pe care ii calculezi de la suportul V din fata si nu de la cupla.. teoretic daca suportii barcii (de preferat tip sanie)sunt pusi astfel incat barca sa se echilibreze, si de asemenea poti muta si puntea tot in acelasi scop ar putea merge ok.
Acum mai conteaza si cat e de zdravan peridocul si cat de grea e barca. Daca barca e grea si peridocul firav poate sa fie ok la lungime dar vibratiile si greutatea barcii sa-l flambeze in prima suta de km.
Din schita vad ca ai cam 4 m utili de la suportul v si pana la sertarul de lumini. Deci 80cm de la barca si motorul vor sta nesprijiniti ceea ce nu e ok deloc in mers.
La o barca si un motor usoare merge cum merge, dar la o barca mare si un motor greu inertia e mare si se simte.
Daca ti-l faci tu umbla la dimensiuni, daca il cumperi de gata eu zic sa mai cauti, dar repet, cauta-l sa fie lucrat zdravan.
La 1000e gasesti un sh f bun pentru dimensiunile care iti sunt necesare. Si cred ca si unul nou bun  se apropie de acelsi pret.
Ce greutate cari cu el?

Zodiac

pete

catalinp

kama3, greutatea va fi de maxim 200 kg
zodiac, mai trebuie sa pun si roata sprijin, troliu si sine + asigurare, inmatriculare...pai la ce pret ies? Mi se par exagerat de mari preturile pentru niste "carucioare". Fara suparare dar e fix tehnologie de carucior de ala cu care se carau pe vremuri buteliile. Clar as prefera un SH zdravan, inmatriculat. Ori nu stiu eu sa caut, ori nici nu mai stiu nici eu...

Pete, pare interesant... L-ai vazut, stii ceva de el?
Wood Duck 12 - CLC

pete

l-am vazut in poza si apoi la un cunoscut. avantajele care sunt si daca citesti cu atentie acolo vezi ca ai actele toate pregatite pt inmatriculare. doi un troliu in targ nou este cam 85-100 ron cu tot cu cablu iar roata de sustinere cam 100 ron. asta deci amandoua sub 50 euro. ma interesa la un moment dat dar avand remorca luata cu barca odata mi-a trecut. si pare destul de solid . este facut cu osie al-ko. ca un mic dezavantaj ar fi cupla electrica de 13pini. majoritatea carligelor fiind cu 7, dar rezolvabila cu un adaptor

catalinp

Pete, cel din linkul tau are troliu in dotare standard. Nu zice nimic de roata sprijin. Sa zicem ca aia o iau separat. Nu ma deranjeaza 13 pini. Am deja adaptor. Ma incanta ca e nou. Daca tu zici ca e si zdravan, poate fi o varianta. Daca reusesc sa-l iau si de prin apropiere (m-am uitat pe dealerii lor, cel mai aproape de mine fiind Buzau) ar putea fi "alesul".

Zodiac, stii ceva de modelul trimis de Pete?

Wood Duck 12 - CLC

pete

nu ar fi mai aproape de tine maramuresul? am vazut ca esti din botosani

catalinp

Ba da. Doar ca nu stiu care e starea drumului. Am fost acum 3 ani la Borsa cu o masina de teren si am crezut ca jumatate o las pe drum. Voi suna maine in ambele locatii sa vad ce vesti primesc.
Wood Duck 12 - CLC

Zodiac

Citat din: catalinp din Iulie 07, 2020, 08:50:09 PM
Zodiac, stii ceva de modelul trimis de Pete?
E exact aceeasi firma care le ansambleaza !

http://www.remomag.ro/categorie/remorci/transport-ambarcatiuni/

Am fost la Sibiu , le-am vazut pe amandoua , l-am ales pe cel inserat de mine , pare mai solid . Puntea e Knott...nu AL-KO ! Am si negociat , cred ca troliul a intrat in pret . Roata de rezerva + picior de sustinere e vreo 75 de euro si pentru vreo 170 de lei mi l-au dat cu nr provizoriu ...rosu si am plecat direct cu el .
Eu nu doresc sa te conving de nimic , pe asta il am , pe asta il laud  ;D !!!

pete

zodiac nu te contrazic deoarece le-ai vazut pe amandoua. eu am vazut doar pe ala. tipul la care l-am vazut avea pe el punte AL-KO. poate le fac cu ambele tipuri de osie . nu stiu. oricum mi s-a parut destul de solid. decizia iti apartine catalin

catalinp

Va multumesc mult de tot. Ii voi contacta maine. Iau in calcul ambele modele de peridoc.
Wood Duck 12 - CLC

diles

osia al-ko e mai buna decat knott,e mai elastica,daca poti sa alegi alege al-ko.am eu un peridoc la fel doar ca e martz dar e identic,e ok daca nu ai barca grea cum e cazul tau si vine complet echipat,eu am facut doar doi suporti de sina suplimentari si am pus o sina de vreo 2 m.e cam suptire in carne dar pentru barca ta e ok.