Parsun 9.8 2timpi sau Tohatsu 9.8 2timpi

Creat de ovidiu66, Martie 05, 2020, 02:23:22 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ovidiu66

Salutare tuturor,

Adresez o întrebare cunoscătorilor în ale motoarelor.
Doresc să cumpăr un motor nou, pentru o pneumatică, iar din motive de greutate, m-am orientat spre un motor de 10 cai în 2 timpi, care are 26kg, aceeași cu un motor de 6 cai în 4 timpi.

În România nu se mai comercializează motoarele în 2 timpi, posibilitățile de procurare fiind limitate, alegerea este între Parsun 9.8 și Tohatsu 9.8.

Vă rog să îmi spuneți pe care dintre motoare să îl aleg, care este mai fiabil și de calitate mai bună. Mulțumesc mult!

pilu

ovidiu66

bradutzu

nu sufera comparatie tohatsu cu parsun...
Sunt cu totul alte clase :)
Sa auzim numai de bine!

ovidiu66

Citat din: bradutzu din Martie 05, 2020, 07:02:05 PM
nu sufera comparatie tohatsu cu parsun...
Sunt cu totul alte clase :)

Multumesc, Tohatsu va ramane.

AdrianZUZ

Singurul lucru rau la Tohatsu in cauza, este lipsa furnizorilor de piese - Scandik a murit, ramane doar ebay sau Bulgaria.
La modele gen 4t noi ai echivalenta la Mercury, idem la 2t mici mai vechi ... asta este doar Tohatsu.

Am avut si mai am Tohatsu 4hp 2t, 8hp 2t, 40hp Tldi, si 3.3hp 2t rebranding Mercury, nu am avut probleme sau emotii cu nici unul!

ovidiu66

Citat din: AdrianZUZ din Martie 06, 2020, 11:16:40 AM
Singurul lucru rau la Tohatsu in cauza, este lipsa furnizorilor de piese - Scandik a murit, ramane doar ebay sau Bulgaria.
La modele gen 4t noi ai echivalenta la Mercury, idem la 2t mici mai vechi ... asta este doar Tohatsu.

Am avut si mai am Tohatsu 4hp 2t, 8hp 2t, 40hp Tldi, si 3.3hp 2t rebranding Mercury, nu am avut probleme sau emotii cu nici unul!

Multumesc, intradevar piesele ar trebui luate in calcul, nu m-am gandit ca ar fi o problema.

Motorul se va achizitiona din Ucraina, doar acolo se mai comercializeaza motoare in 2 timpi.Ma gandesc ca fiind nou, sa nu am probleme cativa ani.
Ca si consumabile ce se schimba? filtru de benzina, impellerul si bujiile, ulei de amestec si pentru cizma, cred ca se gasesc pe la noi.

M-am indragostit de motoarele in 2 timpi, am avut Etec-ul de 30cp, zburam cu el iar mentenanta la 3 ani sau la 300 de ore, era punctul forte pentru mine, locuind departe de Bucuresti si de reprezentante pentru motoare de barci.

Nu stiu ce alternativa de motor as avea la greutatea de 26kg si 10cp, calitativ cat de cat si la care sa existe service.La 26 de kg, gasesc doar 6 cai in 4 timpi, cam enervant fara un minim de putere, care sa te ajute sa treci de 30 km/ora.
Trebuie sa gasesc varianta optima pentru o barca si un motor portabile, pe care sa le pot lansa la apa si prin locuri greu accesibile.

pilu

Stai linistit Ovidiu, daca il iei nou nu vei avea probleme cu el multi ani ,iar ca piese de schimb in afara de bujii care se gasesc ,impeller care sigur se gaseste nu vei avea nevoie de altele.Ii dai un ulei bun TCW (no ash daca se poate) si asta e.

AdrianZUZ

Ucraina, Turcia sau Rm. Valcea ;D vezi ca este unul nou in cutie pe olx.
Eu nu am luat motoare noi, asa ca mereu am comandat 1 kit complet impeller + un rotor de rezerva... dupa 2 ani am pus rezerva si am comandat alt kit. La noi gasesti chinezarii cu cauciuc de ultimul drum. Si pentru alte marci bati 2 drumuri la reprezentanta comanzi stai 1 sapt ridici si montezi... asa dai comanda si in 4 zile le ai la usa. Garnituri ulei cizma iau cate 6 sau 8 sunt la fel de la 3.3 la 150cp

Sa nu uit- la 8cp si cred ca si la 9.8 termostatul este in chiulasa... adica la un schimb trebuie si garnitura si atentie sa nu rupi suruburi. Asta este un design ciudat!

Nakasone

Postarea ta @AdrianZUZ m-a convins. Azi am plecat si am luat motorul de la Rm. Valcea. Chiar are 26 de kg,incredibil. Al meu Evinrude Fisherman de 6 cp 2T e mult mai greu. Sa-l vad la treaba. La cat timp faci schimbul de ulei in cizma ? Imi poti spune de unde-ti procuri garniturile ? Multumesc.
carpe diem

AdrianZUZ

Sa-l alergi sanatos! Garnituri suruburi cizma eu iau de la yamaha ca imi este la indemana. Verific uleiul de 2-3 ori pe an si il schimb la max 2 sezoane daca este perfect curat.

Nakasone

carpe diem

AdrianZUZ

Nakasone

carpe diem

adiwolf

am un Tohatsu 9.8b 2t la vanzare pentru cine este interesat. - achizitie 2019
este frate cu cel achizitionat de Nakasone.
am trecut la next level si sta degeaba, abia a terminat rodajul