AN 510 -banchete si ce-o mai fi...

Creat de dany, Martie 17, 2020, 08:02:58 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

A inceput .Munca si ambitie,zic eu, fara lipsa de modestie....Un proiect ce nu-mi dadea pace a inceput sa ia forma.Dupa aproape 3 ani de la barca lui Iulian  [BARCA DIN VIS]am reusit sa fac matritele si primele piese ale interiorului barcii lui Vali.Dupa cum bine stiti ,barca lui Vali este NR.1 in topul multora ,asa ca iata:

dany

Am pozele de modificat si am sa mai postez...
Ma mai gandesc la o consola pe viitor[nu prea indepartat],centrala sau laterala,vedem..sau ambele,pt. a veni in intampinarea posesorilor sau viitorilor posesori de AN510.
Banchetele prova +tribord -babord sunt dintr-o singura bucata,ca si noutate,dimensiunile fiind identice cu cele ale barcii lui Iulian.Bancheta pupa are cuva mai adanca si mai larga pt. a lasa si motoarele cu manere profi sa basculeze la maxim...

bradutzu

zii si un pret ca m-ai facut tare curios...
ne puem auzi si la un telefon maine ptr detalii...
Sa auzim numai de bine!

dany

Salut Cristi.Ne auzim oricand,numai sa nu fiu bagat in rasini....Am sa detaliez in curand.Inca nu am scos-o pe prima sa vad finalul ! Trebuie sa-ncep si consola.V-a fi un pic diferita .Ce mama masii v-a fi consola AN ,doar...

kama3

Felicitari pentru colaborare!
Procedura pentru asmblarea  banchetelor la barca unde se realizeaza?
La Vali, la tine?

dany

kama3

Deci luam blank-ul de la Vali, venim la tine sa punem chestiile, si apoi finisatul/chituitul/vopsitul, unde?
Intreb pentru un prieten... ;D
Oare nu ar fi o idee ca consola, si banchetele sa le faci independente?
In ce sens:
Facute ca niste cutii  adica cu toti peretii, profilate pe forma barcii,, chituite, vopsite, etc
Pe baza unui sablon, Vali cand toarna barca incastreaza si niste suruburi care sa reprezinte pinctele de prindere.
Vrea omul banchete se pun suruburile de banchete, vrea consola, se pun suruburile de consola.
Barca pleaca de la Vali finisata la cheie, apoi ajunge la Dani care ii monteaza banchetele si consola (care si ele sint finisate si vopsite? Prinderile realizate cu suruburi/piulite de inox.
Barca e rigida din fabrica deci banchetele n-ar fi elemente de rigidizare.
Daca ulterior se vrea modificata/renuntat la banchete, consola, totul se demonteaza curat fara flex si revopsire.
In felul asta treaba se rezolva intr-o zi, iar barca pleaca dimineata de la Vali si seara ajunge omul cu ea acasa.
Ca sa le lipesti/finisezi/vopsesti implica blocarea barcii, chinuiala pe la zonele greu accesibile.
Asa daca piesa e gata facuta asamblarea implica doar gaurirea pieselor ca sa cada fest pe suruburi si prinderea saibelor si a piulitelor.

Vali

Nu prea merge. Ca sa faci gen cutii, e nevoie de material dublu la cantitate, implicit dublu manopera, greutate, si nu se justifica. Plus ca e nevoie de 2 matrite separate pentru fiecare asemenea cutie. Iar pasuirea cutiilor cu barca e greu de realizat cand se lucreaza in 2 locuri 2 etape diferite.

Cel mai simplu, ieftin si functional e de facut banchetele asa cum le-a facut Dany, iar fixarea va fi cu fibra pe interior, pentru rigiditate, etanseitate si estetica. E ceva de treaba, dar e solutia cea mai buna.

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

dany

Finisarea tot la mine Kama..Vezi acusi

kama3

@Vali
Solutia clar ca-i mai buna, dar implica timp, blocare barca, drumuri.
Pasuirea e complicata doar daca vrei sa calce fest. Daca nu, nu cred ca ar fi o problema.
Doua matrite, dar le faci o singura data.
Material nu intra chiar dublu. In plus fata de varianta lipita e doar zona paiolului, si peretele lateral al barcii. Restul oricum il torni.
@Dany
Daca nu vrei sa faci publice preturile, da-mi te rog un mp si zi-mi cat ajunge o astfel de costumizare, varianta cu o singura consola laterala. Evident cu finisat si vopsit. Sa le pun cap la cap si sa fac un plan pentru cazul in care scap de Corona  ;D
Spor la treaba ca la cat de bine arata sigur n-o sa duci lipsa de activitate!

dany

Varianta asta mi s-a parut cea mai buna ,tinand cont ca la Iulian am facut prova din trei bucati.Acum sunt nevoit sa dau copastia jos caci nu-mi incape la pozitie.Rol structural are,fii sigur de asta.Corpul barcii este ''batut'' f. bine cu nadejde,dar pt. pescuit la spining cu platforma mobila pusa intre cele doua corpuri ,parca stai mai bine fara griji.La iulian nu au aparut fisuri la prinderile de paiol sau borduri dar eu stiu ce ''calareala ''au sa suporte...mai ales ca se poate folosi ca si pat!..Kama ,deocamdata sa scot pe prima si dupa aia vad costurile .Nu vreau sa dau din burta...Daca ave-ti putintica rabdare...Sa apara si consola laterala...si pe la toamna caci vin ploile, poate ma gandesc si la o cabina demontabila.Poate ,...caci e f.mult de munca .Ma gandesc prea departe.

dany

Momentan grija mea este in legatura cu procurarea de materiale din cauza blocajelor .Saptamana trecuta am dat o comanda si nu aveau toate grosimile de stratimat,de exemplu....

iulian_cioclin

Parca ma uit la barca mea. Noptile nedormite din perioada proiectarii interiorului, inca aduc satisfactii si altor persoane. Ma bucur!
Confirm faptul ca banchetele sunt extraordinar de bine prinse de corpul barcii. O rigidizeaza f bine. Dupa 3 ani de exploatare nu exista nici cea mai mica fisura.

Ce a uitat Dany sa mentioneze, este faptul ca cele doua banchete din prova, au un cant in partea superioara unde se monteaza o platforma. Astfel se obtine o platforma de dormit/pescuit foarte misto. Eu am facut acesta platforma din 4 segmente capitonate in mocheta, in momentul cand le demontez intra toate segmentele intr-un cheson.
Dany spor la munca!

pasek

Mihai-Andrei Manea

Va salut dragi colegi si va felicit ''in avans'' pentru proiectul deosebit la care lucrati ( Vali, Dany + Iulian )...proiect  pe care il asteapta muuulta lume :)
Am o singura recomandare, daca imi permiteti. Dany, crezi ca este posibil sa faci matrita si pentru capacele chesoanelor? ( chedere, scurgeri...etc)...mie personal nu imi plac deloc cele de plastic din comert.
Spor la treaba si asteptam cu sufletul la gura urmatoarea '' Barca din vis '' :)