incepator

Creat de johnyyy, Aprilie 12, 2021, 07:43:20 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

johnyyy

ideea e ca in viata fiecare e raspunzator pentru ceea ce face, pentru alegerile facute, fiecare isi doreste ceva anume,asa ca hai sa ii lasam pe oameni sa isi urmeze instinctele si sa ii ajutam daca putem, nu sa ii convingem ca le-ar fi mai de folos altceva. la urma urmei eu doar incerc sa imi iau o ambarcatiune care sa se preteze la ce vreau eu sa fac, la bugetul, nevoile si experienta mea minima ce e drept in navigatie, nu am ales sa dau in cap la cineva sau sa strang pe cineva de gat ca  lumea sa incerce sa ma convinga ca nu e bine ce fac si ar fi mai bine doar sa il injur si sa trec peste. poate nu imi permit sa dau de permis, poate nu imi permit sa dau mai mult de 2000 de euro pe o barca cu motor, poate nici pe acei 2000 nu ii am, poate imi e frica de viteza, poate nu stiu sa inot, poate nu vreau sa platec alte taxe , poate nu o sa am bani de benzina pentru un motor putermic, sunt multi de poate. eu asta consider ca mi s-ar potrivi, nimic mai mult

black

Salut.
Bratesul  merge si merge foarte bine.
E adevarat ce spui despre site trebuie modernizat.
In schimb nu spui adevarul despre posibilitatea de a contacta firma Bratesul.Este suficient sa suni la cele 2 nr de telefon de pe site. Recunosc ca nu mai folosim faxul de mult.
Daca nu ma insel am si fost contactat de catre tine si ti am spus ca noi nu mai producem barci asa mici.

johnyyy

multumesc Black, personal am incercat sa va contatez doar prin email si pagina nu mergea. telefonic nu am incercat. eu caur ceva ce s-ar potrivi cu un motor de 5 cp dar daca spuneti ca nu aveti nimic ce mi s-ar potrivi, merg mai departe. multumesc oricum

Vali

Ca să nu te mai ia lumea la " împins vagoane" :), fă-ți un bine și mergi la niste probe pe apă cu bărcile de interes. Uite, eu te pot pune în legătură cu un proprietar de B5 din Galați, care are exact 5 cai. La fel, mai e cineva cu Mini Solitar, și cred că putem găsi și pe cineva cu Mikro sau Laguna Minor.

Ce observ este că pui mult accent pe prezentările online ale bărcilor, pe când ar trebui să te intereseze experiența ta directă pe ele. De pe forum ar trebui să îți iei ceva referințe, după care  să faci probe pe apă.

Și dacă mi-e permis un scurt sfat: încearcă să nu-ți ostilizezi această comunitate. Este cea mai pregătită, închegată și săritoare echipă care "se dă în bărci" de pe internetul românesc. Mai departe depinde de tine dacă îi.vei (re)câștiga sau nu ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

kama3

Recomandarea de permis si de motor mai mare a venit urmare a experientei multora dintre noi care au inceput cu barci mici si apoi au vrut mai mare.
Daca ai fi avut experienta cu barcile si dupa zeci de ani de experiente cu barcile ai fi vrut sa te "retragi" intr-o barca mica cu motor mic era altceva.
Dar experienta colectiva spune ca daca esti la inceput o sa vrei sa avansezi.
Nu ti-ai pus niciodata intrebrea de ce e plin olx.ul de pachete Laguna+ motor de 20cp de un an doi+eventual peridoc?
Pentru ca barca ramane repede mica. Si din pacate la revanzarea unui astfel de ansamblu rar ai pierdere mica.
Dar, daca esti hotarat la barca cu 5cp asta e.
B5-ul cred ca e un bun inceput, avand in vedere cerintele si pretul. Daca te hotarasti la  ea ia in calcul sa o faci cu o cutie in locul banchetei din fata. Pentru spatiu optim si rigidizare.

johnyyy

multumesc Kama3. Vali sa stii ca intentia mea nu este sa ostilizez pe nimeni si nici sa ma cert cu cineva. eu doar am cerut ceva sfaturi pe un anumit subiect, asa ca nu are nici un rost sa primesc sfaturi in legatura cu alte chestii. in aval 10 km am loc de pescuit, in amonte 10 km am locuri de pescuit, asa ca nu am de ce sa caut un motor mai mare sau o ambarcatiune mare. ceva sa ma ajute sa ma deplasez decent pana acolo si sa pescuiesc fix unde voi dori imi e de ajuns. asta ca sa scap de drumul cu masina, faci masina praf, spala , masina , zgarie masina, platesti bac , motorina ,mizerie, cara bagaje prin padure si cand ajung la fata locului, surpriza, locul ocupat. gasesti alt loc, pescuiesti 3 ore, nu prinzi nimic, vrei sa te muti, mai dureaza o ora, etc. ca sa scap de lucrurile astea caut o barca ce se poate deplasa decent cu 5cp. am sa te rog daca poti sa imi dai o modalitate de contact a tipului cu B5 din Galati pentru ca saptamana viitoare oricum merg la Fibromarine sa vad cum este acel Minisolitar de 370, daca poti sa ma ajuti si cu proprietarul de minisolitar.... multumesc frumos.

johnyyy

CATRE ASA CEVA M-AS INDREPTA.  fara parasolar (in iau din alta parte), fara bari de inox (nu imi folosesc) dar cu aceasta  prova larga. sincer nu stiu ce sa aleg, rame su strapazani sau furcheti cu vasle, nu prea stiu in ce ar consta diferenta la manevrare si nici care s-ar potrivi mai bine ambarcatiunii, am observat ca probucatorul ofera si niste vasle din aluminiu cu suporti de depozitare pe peretii laterali dar nu stiu cat de bune ar fi. tinand cont ca voi pescui doar stationar, fara plase sau clonc probavil voi folosi deplasarea manuala doar daca se strica motorul, iar daca se strica am si norocul ca va trebui sa merg spre casa aval. . cu siguranta nu sunt onvins sa o cumpar dar mi-a atras atentia in mod deosebit, mica dar spatioasa, confortabila, acum totusi am mari dubii legate de functionarea ei cu 5cp

Spinoza

Citat din: johnyyy din Aprilie 13, 2021, 12:35:03 PM
dar am totusi o retinere legata de faptul ca, circuland singur in barca voi avea surpriza ca barca sa stea foarte mult ridicata de  prova.
O rezolvi relativ usor cu un prelungitor de mansa. Il montezi si conduci barca mai din fata, de pe bancheta din mijloc (daca are).
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

johnyyy

pai cam asta e ideea, daca imi iau o barca noua parca nu as vrea sa fac astfel de tiganii

kama3

Nu e tiganie, pur si simplu pe apa sistemul e mai greu de pacalit.
Barcile astea, in marea lor majoritate slau fost proiectate pentru vasle si om la mijloc.
Cand pui omul si motorul in coada e clar ca destabilizezi ansamblul. Si atunci trebuie sa compensezi cu ceva. Cazul de fata cu un om in prova, un sac cu nisip, trei bidoane cu apa.
Sau te muti tu mai in fata.
Sau gasesti un producator dispus sa iti faca o barca pe masura cerintelor tale.

syRebekah

La barca propusă de el nu există banchetă mai la mijloc. Ar trebui şi un scaun.

Pentru Minn Kota de pe dinghy mi-am luat prelungitor chiar de la ei.
fost ghrt.

kama3

Pe laterale are un umar pe care poate pune o scandura lata de 20 de cm,  din bord in bord.
Avand in vedere ca umarul e din fata pana in spate poti culisa scandura fata spate pana gasesti pozitia ideala.
Cand spun scandura ma gandesc la o scandura de lemn lustruita si lacuita.
Imaginatie sa fie..

johnyyy

multumesc pentru pareri. oricum a cam picat varianta cu barva din poza. desi imi doresc o barca noua ma simt nevoit sa ma indrept spre ceva SH pentru ca producatorii lucreaza foarte greu, cel putin cei de la Fibromarine, care mi-au spus ca daca fac comanda acum , pot lua barca abia in noiembrie... ar fi trebuit sa existe macar ceva reduceri de pret in compensarea timpului imens de asteptare. pana la urma e o barca nu o masinaa. o masina vine in 3 luni  :D

kama3

Doar ca liniile pe care ies masinile sunt in majoritate robotizate. Barcile inca se fac la mana.
La ce cerere este bucura-te ca nu a crescut pretul 8)

johnyyy

oricum preturile nu sunt deloc corecte. tinand cont ca totul se raporteaza la euro nu ar trebui sa existe cresteri din astea substantiale. de exemplu, cineva a cumparat un motor Selva nou in 2007 cu 700 euro deci 2300 leipe vremea aia . l-a vandut in 2017 cu 2000 lei, iar in 2021 propietarul actual a cerut 2500 dei pe el, practic mai mult decat a costat nou...