Povestea primei barci (aprilie 2021) si deja in asteptarea celei de-a doua

Creat de DusCuBarca, Mai 21, 2021, 12:25:35 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

DusCuBarca

DusCuBarca

Salutare, 
Revin cu un update legat de motorul Honda 20 CP cu trim.

Acum, ca timpul mi-a permis, motorul a fost dus la un meserias adevarat de motoare de barci. Problemele s-au dovedit a fi atat la partea de alimentare cat si la partea de racire. Ambele zone au necesitat curatare fara investitie in alte piese in afara fluidelor, filtrelor si termostatului, schimbate anterior.
Motorul poneste si functioneaza impecabil ca un motor nou.

Acum stau si ma gandesc daca sa pastrez barca de aluminiu si sa o dotez cu noul motor sau sa o tin cu cel vechi in 2T cu 25 CP...

Ea va ramane pentru moment alaturi de noua dragoste: barca tip Boston Whaler de 17ft dotata cu un motor Yamaha 70 CP autolube.

Barca va ajunge in curand la mecanic pentru o curatare temeinica a celor 3 carburatoare si o aplicare de vopsea, pe opera vie pentru a o proteja, avand in vedere ca vreau sa o tin tot sezonul in apa.

Ce antivegetativa usor de gasit in Romania si nu in ultimul rand foarte calitativa imi puteti recomanda?

Toate cele bune,
DusCuBarca

mdascalu

Buna dimineata,
Din ciclul: Esti membru al forumului ai parte de cunostinte.

https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,713.0.html
Spor la cautat 😛.

Pentru partea cu tabla si motorul...
Ai un ansablu functional care este un picut "overpowerd".
Daca vrei sa investesti, sa mai cheltui niste bani, poti incerca transplantul. In caz contrar, poti sa-l lasi asa cum este, mai ales ca, din ce banuiesc eu, barca va fi folosita ocazional de acum inainte.
O zi cat mai frumoasa.

DusCuBarca

Salutare si bine v-am regasit,

M-am gandit sa mai anim putin topicul si forumul cu informatii noi.
Am renuntat la ideea cu antivegetativa. Motivul e ca barca va sta pe uscat dupa partidele de pescuit.

Trimaranul a fost inmatriculat anul trecut.
Am avut probleme cu motorul Yamaha 70 beto, ce intra in alarma la scurt timp dupa ce glisam si plafona turatia. Era senzorul de temperatura decalibrat ce indica o valoarea eronata a temperaturii apei. Inca nu a fost montat ca nu era pe stoc... Sper ca saptamana asta sa ajunga.

Au fost facute imbunatatiri la barca si a fost modificat si peridocul. A fost montat si un sonar ieftin, un Garmin 4 Plus ce il aveam dar nu il foloseam. Mai mult pentru a afla adancimea apei, temperatura apei, voltajul bateriei, viteza de deplasare si mai putin pentru functia de sonar.

Tigaia, Canadianul 434, a ramas in batatura dar nu am mai iesit cu el din lipsa de peridoc. M-am hotarat sa pastrez "utilajul" cu motorizarea care o avea, motorul in 2  timpi si am dotat-o cu un sonar mai puternic si cu un motor electric in prova cu functie de ancora. Sper sa se lipeasca de mine si pescuitul la clonc si spinning-ul!

Revenind... sunt in cautarea unui peridoc inmatriculat care sa poata transporta barca. M-am gandit la unul SH inmatriculat. Sper sa gasesc unul  ca nou cu o capacitate minima de transport de 400 kg si lungimea de 4.5-5m.

Daca stiti pe cineva ce are de vanzare va rog sa-mi dati de stire.

Multumesc si toate cele bune @all si un an bun sa aveti!