Barca Delta 370

Creat de alinm, Decembrie 03, 2021, 11:14:31 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

alinm

Salutari,

Cunoaste cineva barca asta?

https://barcidelta.ro/yacht_sales/delta-370/#1608156742317-5dbaaca2-2c82

Ce parere aveti de ea? Pentru pescuit la spinning in general pe lacuri dar si cateva iesiri pe dunare si in delta.

diles

pare ok la banii astia,nu stiu cum sta la partea de stabilitate pare destul de ingusta la fund.

Alex1958

Salut,
Barca este buna pentru lacuri linistite- pe vreme buna- deoarece este scurta. Poti sa te incumeti sa traversezi Dunarea dar nu sa mergi lunga pe ea.
Parerea mea!
Toate cele bune!

alinm

La gurne are cca 130cm. Am primit o poza cu opera vie, are aproape de oglinda acel hook sau cum se numeste,  forma nu pare sa sugereze stabilitate in stationare.

pete

Salut @alinm. Ca si forma si dimensiuni se apropie de copaia mea. A mea are 3,6 si la gurne maxim 1,3. Diferentele  sunt : V-ul prova mai `moale` si pupa mai plata parca, 2 redane in plus fata de cea din imagine si cele doua `flotoare ` pupa. Nu am mers cu ea pe dunare sau delta dar unde am incercat-o pe canale in olanda a fost destul de ok chiar si pe valuri de cca 0,5 . Fara miscari prea multe si violente parea destul de stabila  Nu am pescuit din ea sa iti pot spune daca se preteaza sau nu la asa ceva mai ales cu 2 persoane care fac acelasi lucru. dar sper ca da. Eu ma pregatesc sa atasez in cazul nefericit ca nu are stabilitate cu 1 sau chiar 2 flotoare laterale pt stabilitate . Cat despre motor eu am incercat-o cu unul de 4cp 2t  si cu 2 persoane mai usurele am atins cam 15-17 km/h fara bagaje . Repet pe canale in olanda. dupa examenul de permis vreau sa pun ceva mai puternic. Si ce am testat atunci nu mai este valabil acum. barca s-a ingreunat cu circa 60kg datorita modificarilor - bord inaltat  cu 15cm, recompartimentat si adaugat feronerie. in concluzie ce vad in fotografie si ce detalii dau ei este cam la fel cu ce am eu acum. sper ca relatarea mea sa iti fie orecum de folos

alinm

Am stat de vorba cu producatorul. In ce priveste amenajarile sunt foarte flexibili, in sensul ca pot face chesoanele in mai multe feluri, se pot pune tor felul de accesorii, exista optiunea de spuma in laterale/fund ...

Ca si calitati nautice, pentru modul meu de utilizare, nu imi fac probleme de lungime. O iesire in delta pe an singur in barca, in rest spinning pe lacuri si rauri interioare unde nu sunt probleme. Cu alaska 390 m-am descurcat, asta e mai inalta si sper mai stabila si cred ca va merge mai bine pe valuri mici decat alaska dupa configuratia operei vii si are bordurile mai inalte. De asemenea am facut cateva iesiri cu un linder de 4m si mi se pare suficient pentru dunare la cum merg eu, nu stiu cata diferenta ar face cei 30cm in minus.

Unde gasesc neajunsuri e la configurare, adica pus motor de varf cu functie de ancora, instalatia electrica, cabluri sonar ..., Alte accesorii. Accesul e dificil si implica solutii mai putin ...solide. o solutie ar fi sa nu puna coca interiiara astfel incat sa o pot da jos si sa fac ce am nevoie, urmand sa o lipesc eu la final.

Nu in ultimul rand imi convine pretul.

Nu stiu in schimb cum se va comporta cu acel hook in zona de langa oglinda, o sa mai studiez subiectul.

In momentul de fata ma gandesc la un motor de 10cp.
Nu as vrea sa merg pe 20, pe alaska cred ca era prea mult si mi-am fortat norocul in cateva situatii. Plus ca as vrea sa merg si in Ungaria, pe Tisa si alte locatii, din ce informatii am la ei nu se inmateiculeaza barcile pana la 10cp, daca mergi cu 20cp chiar daca la noi e posibil sa nu o inmatriculezi, la ei ar putea fi o discutie. Poate un 10cp in acte care se preteaza la un tunning catre 15cp.

alinm

@pete

Salut, imi place barca ta, ce model e?

pete

avantajul meu a fost ca aceste accesorizari le-am facut eu inainte de a modifica barca. adica cablurile electrice si cele de guvernare(i-am facut consola centrala mai spre prova in special pt a o echilibra si a nu se apupa cand sunt singur) le-am `pitit` sub paiol prin copex siliconat . barca neavand o copastie cat de cat mai solida (practic doat o bara de aluminium prinsa in holtsuruburi) am confectionat una din 2 profiluri U pt rigips acoperite cu rasina si fibra si astfel am reusit sa fac un `bot` intarit pt (poate-este in discutie) motoras cu ancora . am achizitionat teava inox de 20 pt un rollbar-bimini top si alte accesorii. sper sa o termin pana in primavara . din pacate cum spunea si kiru intr-o postare daca faci casa mai lasi la urma distractia. intr-un topic separat am sa detaliez toata aventura cu copaia mea. nu vreau sa fiu off-topic si revin asupra problemei tale. daca constructorul este asa de cooperant poti sa dai o fuga si de acord cu el sa faci aceste modificari ar super ok. oricum te va costa ulterior toate aceste lucruri . asa le faci din mers cu executia barcii si puteti sa cadeti la acord ce si cum vin toate accesoriile

la intrebarea ta rsapunsul e simplu===  NU STIU

alinm

Asta e problena, ca nu pot face asta,locuiesc in celalalt colt al tarii. De aia ziceam sa ii zic sa nu lipeasca coca interioara si sa fac eu aceste operatii.

pete

Vorbind din punctul meu de vedere , ai putea sa faci un drum pana la ei si cu barca in fata poti discuta ce modificari vrei sa faci. ar fi o cheltuiala si un timp alocat dar e mai bine sa `vada` ochiul tau pe viu cum arata si ce vrei sa faci. eu timp de o luna intreaga am stat si m-am uitat la barca fara sa fac altceva decat planuri , sa modific acele planuri si apoi sa o iau de la zero . totul in timp ce ma documentam . si aproximativ 85% din documentat a fost acest site. l-am parcurs de circa 3 ori si am notat ce puteam sa fac , ce trebuia sa fac si mai ales ce sa nu fac cu copaia mea. am vazut barci in care se piteau firele de la instalatia electrica si tot apareau din cand in can. cabluri de guvernare  care la un moment dat te incurcau si multe altele. am taiat banchetele si am facut altele gen cutii de depozitare. oglinda a fost re-ramforsata in eventualitatea de a pune un motor mai puternic, doua rezervoare de benzina din cupru principiul vaselor comunicate pt a echilibra barca etc. de aceea spun ca ar fi bine sa faci un drum la ei.

si ca sa iti spun despre barca ea a fost folosita ca dinghy de catre un slep in rotterdam . in urma modernizarii a fost inlocuita cu o barca gonflabila. sia stat intr-un garaj cam 6 ani , de acolo am luat-o eu

alinm

Ce vroiam sa zic e ca nu as castiga mare lucru mergand acolo, nu le dau lor motorul de varf sa-l instaleze  ... sau alte chestii de genul asta. Si cum zici tu, trebe sa stau sa ma uit la ea si sa vizualizez lucrurile ...

Oricum, ideea era sa vad cateva pareri despre ea, ca si calitati nautice. Nu sunt hotarat sa merg pe calea asta. Si daca merg pe ea, ar fi multe modificari ce le-as face. De aia zic ca poate le-as cere sa nu lipeasca coca interioara ca sa pot face toate astea.

kama3

Pe ape linistite orice copaie e buna. Problemele incep sa apara in momentul in care apar valuri. Din motive de vant sau de bizoni. Si cum copaia in cauza nu e puntata ai sanse ca unele valuri sa bage apa in ea.
Pe Dunare depinde cat curaj ai. Am vazut temerari cu barci cu care eu personal nu as iesi nici in piscina.
In momentul in care barca e transportabila pe peridoc deci nu mai exista compromis pentru transport pe/in masina, e bine sa fie cat mai mare.
Eu as lua una care sa fie sigura si pe cea mai periculoasa apa. Delta de exemplu are canale mici si inguste, dar are si bizoni mari.

alinm

De acord in principiu. Dar cu unpic de cumpatare si unpic de pregatire a barcii eu cred ca m-as descurca.

Barca are marginile destul de inalte si spatele fiind inchis cred ca aici nu vor fi probleme. Singura problema o vad pe valuri mari luate perpendicular, sa nu intru cu botul in val. Barca e mai scurta la linia de plutire, cu hookul ala poate nu pot ridica botul suficient din trim si acceleratie si are botul relativ ascutit si alungit deci se va infige in val si neavand portanta pe fata pana se ridica poate lua apa peste bot. In fata oricum vreau sa pun motorul cu functie de ancora, deci o placa tot pun, poate o idee mai lunga si cu o traversa/mic parbriz sa opreasca cat de cat apa. Ar merge chiar inaltata unpic in fata, vreo 10-15cm.

Alex1958

Citat din: alinm din Decembrie 06, 2021, 11:40:21 AM
Am stat de vorba cu producatorul. In ce priveste amenajarile sunt foarte flexibili, in sensul ca pot face chesoanele in mai multe feluri, se pot pune tor felul de accesorii, exista optiunea de spuma in laterale/fund ...
Salut,
In nici un caz spuma in dublul fund. Daca intra apa acolonu mai scapi de ea.
Vrifica ca sa fie destul de rigida zona de acces, daca nu sa mai puna ranforsari- nu trebuie sa simti ca se lasa cand calci.
Bafta!

alinm

Salut. La ce te referi cand spui zona de acces? La copastie sau pe paiol?