sfaturi barca lotus 490 convert (dima si fii) galati

Creat de alexandru, Ianuarie 10, 2012, 08:38:18 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

PescarulC

Eu sunt disponibil doar in weekend!! Deci daca incepem cu lotusul asta se intampla weekend-ul urmator??

Vali

Nu cred, fiindca weekendul urmator toata lumea din zona de la noi va fi la Raid la Jurilovca. Dar daca celalalt weekend e liber, de ce nu.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

PescarulC

adrianpacurici

o intrebare... pt cunoscatori...care este diferenta dintre romcraft 510 si black sea fishing?,, si la asta ma refer la calitatile nautice, nu la grosimea fibrei
cu respect

Vali

Asta se vede cel mai bine in urma unui test pe apa, punand acelasi motor pe rand pe amandoua barcile. Producatorii nu publica parametrii necesari unor calcule hidro, deci ca intotdeauna proba practica e cea mai pertinenta.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

ovidiu66

Citat din: alexandru din Martie 03, 2012, 09:19:12 AM
Salutare! Intr-un sfarsit dupa multe intrebari pe ici pe colo am reusit sa acizitionez barca care mi-o doream  si anume barca despre care am facut eu postul pe forum (Lotus 490). Acum astept  sa ii fac proba si sa se mai dezghetea apele. Cred ca pentru 3-4 persoane cu un motor de 15-20cp se descurca excelent pentru delta mentionand ca pe placuta barcii se admite maxim 15 cp . Oricum multumesc tuturor care au raspuns pe topic si daca vor sa imi puna intrebari  sunt oricand disponibil.

Frumoasa barca, sa o folosesti sanatos!
Arata mult mai bine ca Laguna 480 si pare solida.
La vasle cum merge?
Exista varianta pentru motor cu cizma scurta?
Te poti descurca de unul singur sa o lansezi la apa, iar apoi sa o ridici pe peridoc?

PescarulC

Salut si multumesc! Da barca se face si cu cizma scurta!Nu pot sa iti dau nici un raspuns pentru ca inca nu am testat-o!

PescarulC

Nu stiu daca te descurci singur cu urcatul pe peridoc si lansatul la apa  ??? Ce pot sa iti mai spun este ca barca nu este foarte grea 4 presoane o ridica cu usurinta !

ovidiu66

Citat din: PescarulC din Iunie 01, 2012, 09:10:25 PM
Nu stiu daca te descurci singur cu urcatul pe peridoc si lansatul la apa  ??? Ce pot sa iti mai spun este ca barca nu este foarte grea 4 presoane o ridica cu usurinta !

In specificatiile celor de la Convert, scrie ca Lotusul are 100kg, iar Lotusul major 140kg.
http://www.convertambarcatiuni.ro/Ambarcatiuni.html
Lotusul tau, vad ca are aceleasi dimensiuni ca Laguna 480, dar este mai usoara.
Ce difera totusi, fata de o Laguna, in afara de aspect?

PescarulC

Lotusul meu are 4,89 cu 1,48! Din cate stiu laguna de la plasma  are 4,80 cu 1,52 si laguna de la spat 4,80 cu 1,42!Daca stai sa analizezi barca ai sa observi ca sunt ceva diferente intre lotus si laguna 480. In primul rand difera copastia in al doilea rand  am mai observat ca lotusul  este putin mai lat la pupa   pe cand laguna este mai "rotunjita" si lotusul mai are si pe fund   doua "crivace" care sunt  pe lungimea barcii (din pupa pana in prova)! Am atasat si niste poze ca sa iti dai seama!

PescarulC

Am gasit pe net si un video  cu lotusul acesta cu motorizare de 6cp( barca din filmulet este cu cizma scurta)         http://www.youtube.com/watch?v=VcLJp0aqiVQ

ovidiu66

Multumesc pentru informatii, de ceva vreme ma gandesc si eu la o barca din fibra, la fel cum au barcagii dedicati.
Am reusit sa acumulez informatii pretioase de la colegii de forum si incerc sa gasesc o varianta care s-ar potrivi cel mai bine nevoilor mele.
Printre altele, mi-am dat seama ca informatiile si sfaturile corecte, te fac sa deschizi ochii atat de tare, incat devii dificil, pretentios si un vesnic nemultumit.
Hai sa spun ce-mi doresc eu.
In primul rand sunt posesorul unui motor mercury 9,9 cp, cu cizma scurta, pe care l-am cumparat nou si la care nu doresc sa renunt.
Apele pe care ma plimb sunt lacuri de acumulare, unde sunt interzise barcile cu motor si rauri, pe care se pot folosi barci cu motor.
Pe apa merg atat singur, cat si insotit de 1,2,3 persoane.
Nu vreau o barca de lux, imi doresc o barca "spartana"(vorba lui Vali), de care sa ma pot bucura vreo 10 ani, fara sa necesite reparatii.Second hand exclus.
Vreau ca barca sa mearga decent la vasle(cand merg pe lacuri) si sa fie potrivita motorului meu(sa gliseze cu 1,2 persoane, iar de la 3 persoane in sus sa aiba un deplasament bun).
Vreau ca barca sa o pot lansa la apa singur, de pe peridoc, la fel cand o ridic pe peridoc.
Imi doresc ca barca sa fie lucrata bine, cu materiale specifice ambarcatiunilor si spun asta pentru ca am ramas dezamagit in urma unei discutii, despre o barca pe care doream sa o cumpar, platesti o anumita calitate si ti se ofera cu totul altceva.
Cam asta ar fi, astept pareri.

mario38

nu stiu ce aveti voi cu "second hand exclus" cind eu am folosit in mod industrial 0o barca de 24 de ani din anglia si este mai rezistenta decit orice am gasit produs de nou in ROMANIA

ovidiu66

Citat din: mario38 din Iunie 02, 2012, 10:11:55 PM
nu stiu ce aveti voi cu "second hand exclus" cind eu am folosit in mod industrial 0o barca de 24 de ani din anglia si este mai rezistenta decit orice am gasit produs de nou in ROMANIA

Uneori, un produs second hand, te poate costa mai mult decat un produs nou,mai ales atunci cand nu esti in domeniu.
Am si eu fix-urile mele, ca orice om,...imi plac lucrurile noi, atunci cand le cumpar pentru mine.

Mihaif99

Citat din: ovidiu66 din Iunie 03, 2012, 01:57:44 AM
Citat din: mario38 din Iunie 02, 2012, 10:11:55 PM

Uneori, un produs second hand, te poate costa mai mult decat un produs nou,mai ales atunci cand nu esti in domeniu.
Am si eu fix-urile mele, ca orice om,...imi plac lucrurile noi, atunci cand le cumpar pentru mine.

Dar atunci cand stii ce cumperi poti gasi bijuterii la niste preturi incredibile, in plus, daca nu te satisface ce ai cumparat poti "descarca" achizitia fara pierdere, sau chiar in castig.
Rezultatul - mai "multa" barca (ciiteste mai multi timp pe apa cu barca potrivita) pentru banii tai.