Izvor 3 - un pui din lemn de brad

Creat de gvincentiu, Ianuarie 15, 2012, 08:45:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

tudy

Fara a ma da profesionist, asa cum reiese din poza, cred ca ,,sorbul,,, nu stiu acum cum sa-l denumesc altfel, nu va sta suficient in apa si s-ar putea ca racirea sa nu se faca corect. S-ar putea ca poza sa nu exprime adevarul. Trebuie sa ai grijă cand iesi cu el pe apa prima data. Revin daca e cazul si mai detaliez, acum am putina treaba.

Florio

Citat din: gvincentiu din Februarie 11, 2012, 05:58:41 PM
Chiar și o rază de soare e de ajuns pentru a mă apuca bâzdâcii. Așa că am inceput să-mi fac probleme: cum urc barca pe mașină, cum pun motorul în portbagaj, câte kg are barca (datorie pentru Florio), de parcă mâine plec la pescuit, asta aducându-mi aminte de o melodie a lui Holograf: http://www.youtube.com/watch?v=DDarUl1Xs1U
Așa că mi-am făcut un suport de motor (din resturi de placaje) inspirat de colegul Mihaif99 iar raspunsul este: până acum, barca are 31 kg, lemn curat (a se citi aur curat), placat cu okoume și înnobilat cu PVA  :)

31 kg ? Stai bine, Vincentiu, daca erai mai inalt duceai barca intr-o mana :) .
Eu stiu caiace care cantaresc 40 kg !
Stiu ca se va mai "implini " cand vei pune straturile de fibra si rasina, dar e oricum usurica foc . Sub o vela maiastru croita, o sa zboare !

Nu vezi ce scrie Mario ?
Citat din: mario38 din Februarie 08, 2012, 06:17:36 PM
m-am saturat de motoare VREAU VELE , VREAU VELEEE , VREAU VELEEEEE!!!!!!

gvincentiu

Si eu de abia astept sa ma apuc de slefuit :-). Maine o fac. Poza cu motorul e pusa "la rece", dichisita in Paint. Mie imi e sa nu se apupeze prea mult si sa stea cu cizma mult in apa. Cred ca si aranjarea banchetelor la interior va conta la asieta. O sa pun o schita cu aranjarea interioara. Era un coleg ce lucra in inox, pe celalalt forum dar a plecat spre mai bine. Acum sa vedem pe cine gasesc sa-mi faca niscaiva furcheti si ce oi mai aveanevoie la catarg.
Ganduri bune !

Florio

Citat din: gvincentiu din Februarie 17, 2012, 01:58:55 PM
Si eu de abia astept sa ma apuc de slefuit :-). Maine o fac. Poza cu motorul e pusa "la rece", dichisita in Paint. Mie imi e sa nu se apupeze prea mult si sa stea cu cizam mult in apa. Cred ca si aranjarea banchetelor la interior va conta la asieta. O sa pun o schita cu aranjarea interioara. Era un coleg ce lucra in inox, pe celalalt forum dar a plecat spre mai ine. Acum sa vedem pe cine gasesc sa-mi faca niscaiva furcheti si ce oi mai aveanevoie la catarg.

Sper sa nu vorbesc prostii, ca nu ma pricep la motoare.
Ma gandesc insa ca motorul ar putea fi pus pe un suport din acelea speciale pentru veliere. Avantajul e ca motorul poate fi ridicat sau coborat in mai multe praguri, nu are o pozitie fixa. Sau ridicat complet, atunci cand mergi cu vele, sa nu "tarasti" elicea prin apa.
Cred ca un asemenea suport ai putea sa mesteresti si la un atelier. Am vazut chiar mai multe tipuri. De pilda parca pe Ajax motorul sta pe un suport cu sina, culisand sus-jos .

Captan

Hai sa fim seriosi! Cat poate sa-ti reduca din viteza,cu vele, un ax de motor lasat cu elica in apa? Sau vorbim de altceva?

byteworks

Eu as crede ca nu-i de neglijat franarea data de elice in apa, tin minte din vreo doua surse care comparau elicea "escamotabila = pas drapel = 'feather'" cu alta fixa, in cazuri reale, diferenta era de 0,5 -1 nod. La o viteza de croaziera de 3, 4 sau 5 noduri e ceva totusi. Plus restul cizmei din apa ...

Vali

Asa e, rezistenta de apendice indusa de elice si partea imersa a cizmei e semnificativa. Acum vreo 4 ani, ne-a scris skipper pe Softpedia ceva cu date concrete, si ma gandesc ca mai ales la o barca mica precum Izvor 3 se simte influenta cizmei imersate la marsul cu vela.
Eu totusi as pune motorul direct pe oglinda, fiindca daca ar fi pus pe un suport exterior, greutatea lui s-ar muta mai spre pupa, si e posibil sa apupeze barca. Cel mai bine insa e de facut probe cu motorul pe barca, atunci se vede exact cum e mai bine.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

gvincentiu

Cam asa doresc sa amenajez interiorul, cu derivor ghilotina avand ceva lest  (de plumb) la baza. Bancheta pupa este alungita pe borduri ca sa pot guverna barca. Oricum pentru trei persoane, la 3,4 m va fi inghesuiala dar si fericire pe masura. Nu stiu cum o sa stam pe fundul barcii, cand va merge la vela. Poate va fi mai mare inghesuiala, dar si mai mare fericeala :D
Asta vad ca a facut trecerea catargului la nivelul copastiei. Probabil o sa pun o gusee mare, cu rol dublu: si pentru catarg si pentru rigidizare.
Ganduri bune !

blue marlin

Migratia celor 4 fericiti dintr-un bord in altul cand iei voltele cred ca va fi un spectacol de nepierdut  :D
Cred ca derivorul cu lest nu prea foloseste la nimic, greutatea lui fiind mult mai mica decat greutatea balastului mobil ( adica domnia ta + echipajul ) ca sa conteza ca brat de redresare.
Nothing is impossible...

byteworks

Acel ceva lest e pus acolo ca sa traga derivorul jos automat, si sa-l tina in pozitie.

Vali

Si totusi, derivorul ghilotina are avantajul ca se poate fixa cu un cui in partea superioara, nemaiavand nevoie deci sa fie lestat. Pana nu ne spune Vince ce greutate va avea lestul, nu putem sa stim daca are rol de lest sau de tinut derivorul scufundat.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

byteworks

La un cui trebuie o gaura  :o care nu exista in multe cazuri, inclusiv la Lynx, care are prevazut acest lest de ingreunare a derivorului.

gvincentiu

As zice ca e vorba de 2 kg plumb ce au rolul principal de a tine derivorul in jos. Dar, declar deschisa Sesiunea Slefuitului de Primavara. Pana la urma e buna scula, chiar daca am luat-o la reducere mai scumpa decat era inainte de reducere. Insa faptul ca nu invarte discul ci doar vibreaza circular alaturi de saculetul de praf este de mare avantaj. Precum se vede  :D
Un alt aspect: asa cum se scrie in carti, PVA se reactiveaza la caldura. Toate acumularile de PVA devin moi la smirgheluitul mecanic. Se pare că nimic nu inlocuieste o mână fermă de bărbat  ;)
Ganduri bune !

Vali

Citat din: gvincentiu din Februarie 18, 2012, 02:28:09 PM
Pana la urma e buna scula, chiar daca am luat-o la reducere mai scumpa decat era inainte de reducere.

Cre'ca ai prins si tu faimosul Black Friday mioritic :).

gvincentiu

Si pentru ca tot au venit Vali si Legendaru pe la mine, asa doua poze ale constructiei ca amintire:
Ganduri bune !