Traseul Dunavat - Perisor

Creat de ss, Februarie 06, 2012, 07:57:43 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ss

Adrian, ai scapat o vorba mare: ai fost la Perisor in ultimii ani? Cat iubesc eu canalul ala si plaja si incintele, dar stiu ca Dan Sucu a limitat accesul in zona, s-a apucat sa transforme cherhanaua in club privat, dar nu mai am informatii de mult :(

adrianpacurici

am fost la perisor in iulie 2011... superb , cherhanaua este tot in constructie, nu stiu daca o sa o mai termine ca anul trecut am fost de vreo 3 ori si nu se vedeau schimbari facute..este renovata dar inauntru este goala si santier, se poate merge fara restrictii, dar a avut ceva probleme cu o furtuna ca era plina in interior de urme de inundatii si chiar scoici.., dar loc de campare...din ce mi-a placut, pe malul marii spre nord..plaja pare frumoasa si virginica

republicii

De unde se ajunge cel mai usor la Perisor? De loa Dunavatul de jos este complicat sau pot sa ma descurc si eu care nu am mai fost?Imi trebuie harta GPS ceva ?

adrianpacurici

de la dunavatu de jos imi pare cel mai apropiat+loc de lasat barca la apa+ parcari pt masina
.. canalul dunavat- canalul cocos- canalul mustaca si apoi la sud le langa lacul dranov.. mai bine cu o harta..sau intri pe google earth, vezi acolo cum ajungi, marchezi canalele si intersectiile, bagi coordonatele respective ca POS pe un gps, indiferent de hartile pe care le ai, si mergi dupa acele puncte..eu asa am facut. fara harta, sau gps, sau ghid..nu prea te-as sfatui

Ciby

adrianpacurici

si ala este un traseu bun chiar si mai scurt decat cel indicat de mine.. dar canalul ala parca  vanghelie se numeste este relativ nou,,si drumul cel mai scurt este drumul stiut...
traseul desenat de tine este,,, canalul lipoveni-canalul vanghelie-canalul dunavat, canalul cocos- mustaca si apoi pe langa dranov...

republicii

Cam in cat timp se ajunge in caz ca nimeresc? Am 65 cp pe barcuta.

Ciby

Sunt in jur de 40 km. Cu mici exceptii, mergi la vale. Eu cu un papuc de 4 metri si motor de 20 cai, de la intersectia Dunavat cu Cocos, am facut cam o ora si un sfert, patru persoane la bord. La intoarcere, tot cam atat.
Canalul Vanghele este ok. Nu sunt nici-un fel de probleme pe el. Am mai fost de vreo 2 - 3 ori pe el de atunci. Este sapat pe langa vechiul canal ce este colmatat si plin de salcii.

Vali

Citat din: republicii din Februarie 07, 2012, 12:35:41 PM
Cam in cat timp se ajunge in caz ca nimeresc? Am 65 cp pe barcuta.

Important e sa nu interzica astia motorizarile mai mari de 20 de cai, cum era vorba de anul trecut. In cazul asta, vrei nu vrei, trebuie sa-ti pui auxiliar :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

republicii

Oricum vreau sa pun un auxiliar ,chiar am deschis un topic pe aceasta tema si te-as ruga Vali sa-ti dai o parere vizavi de auxiliar.Multumesc!

Vali

Vine baiatu', da' mai tarziu, ca acum sunt calare pe treaba ;). Am vrut sa scriu oricum de-aseara, da' era forumu' plin de mesaje noi, si pana sa raspund, am adormit :D.
Ca in bancu' ala: cica erau o oaie si o capra intr-o dimineata de decembrie. Zice oaia: - parc-a dat nitica bruma. La care capra: - de-asea-a-a-a-a-ra :P.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

navigator

Citat din: adrianpacurici din Februarie 07, 2012, 11:31:52 AM
si ala este un traseu bun chiar si mai scurt decat cel indicat de mine.. dar canalul ala parca  vanghelie se numeste este relativ nou,,si drumul cel mai scurt este drumul stiut...
traseul desenat de tine este,,, canalul lipoveni-canalul vanghelie-canalul dunavat, canalul cocos- mustaca si apoi pe langa dranov...
Probabil cel mai scurt traseu Dunavatul de Jos - Perisor:
Canalul Dunavat - Canalul Dranov (pe canalul Dunavat <spre Razim/Cocos> se face primul canal la stanga) - ajungi pe canalul Dranov. Faci dreapta (lacul dranov il vei avea pe partea dreapta) - pana la complexul Dranov amenajat de Bitner acum un an sau doi (pe dreapata) dupa acest complex , primul canal la stanga (este marcat si cu panou pe care scrie canalul perisor)
Pun si  grafic dar nu este foarte clar - ar fi ~ 30 km.

byteworks

Cred ca nu se supara Vali daca pun aici un link la povestirea mea (cu poze) in acea zona, in 2009. Se gasesc acolo si traseele urmate in format KML bune de incarcat in Google Earth, iata fisierul pentru Dunavat-Perisor si retur, salvati in calculator si deschideti cu GE. La dus traseul a fost cel indicat de navigator, la intors cel facut de Ciby. Primul parca e mai frumos, al doilea merge mult "in ses" fara copaci. 

navigator

Citat din: byteworks din Februarie 07, 2012, 05:04:58 PM
Cred ca nu se supara Vali daca pun aici un link la povestirea mea (cu poze) in acea zona, in 2009. Se gasesc acolo si traseele urmate in format KML bune de incarcat in Google Earth, iata fisierul pentru Dunavat-Perisor si retur, salvati in calculator si deschideti cu GE. La dus traseul a fost cel indicat de navigator, la intors cel facut de Ciby. Primul parca e mai frumos, al doilea merge mult "in ses" fara copaci.
SUPER!
Un om care stie sa navigheze si pe apa si pe net. :)

Florio

Salut Paul !
Stii cumva la ce adancimi medii sa ma astept pe canalele Dunavat, , Cernet, Dranov, Lipovenilor ?

Sau daca sunt zone in care vegetatia sa stanjeneasca trecerea ca in cazul Erenciuc ? As vrea sa vin cu barca mea din bratul Sf. Gheorghe, spre Razelm, Gura Portitei. Si n-as vrea sa cobor arborada, nici sa raman suspendat :) .