Pescuitul, boala grea :)

Creat de Vali, Februarie 08, 2012, 09:31:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Nicolai

Citat din: mariusbig din Februarie 03, 2017, 05:25:38 PM
Am trimis aseara actele la frontiera Tulcea - permis acces ambarcatiune si permis acces turist - pentru PG si mi-au solicitat permisul de pescuit ! De unde sa-l iau ? Avem un coleg in Tulcea care poate verifica la automate daca se mai elibereaza ?
Da, Marius, eu locuiesc in Tulcea.
Zi-mi exact ce te "doare" si merg la ei sa aflu.
Cum maine e sambata, probabil ca abia de luni o sa pot sta de vorba si cu fiinte vii nu doar automate si masini.
Deci, ce vrei sa fac(aflu)??

mariusbig

Te rog daca se poate sa ne spui daca se elibereaza permise de pescuit de la automatele de la ARBDD sau din holul hotelului Delta de pe faleza. Daca se elibereaza , eu vreau un permis de pescuit pe tot anul chiar daca are sau nu are taxa - trimit banii in avans pe card plus deranjul tau plus taxa pt curier. Multumesc anticipat in numele meu si al colegilor Macar stim cum stam

Nicolai

Daca nu maine, luni trec pe acolo si va spun care-i situatia...

mariusm piesenoi111

Nicolai

Din ce stiu eu, la automat era nevoie de date personale(nume, prenume, cnp).
Asa ca doritorii sa-mi trimita pe privat detalii, ca altfel n-o sa stim care e permisul pt marius piesenoi si care a lui marius cel mare(big)... :-\
Lui mariusbig i-am spus deja acest lucru pe PM, dar probabil inca n-o apucat sa citeasca.
Oricum tinem legatura si vedem ce se poate face.

Alex1958

Parca am a avut gura aurita.
In 25 Ian am platit permisele la ARBDD -inclusiv cele de pescuit - pe logica "sa nu le vina si la astia idei!".
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,743.msg37862.html#new
Uite ca le-au venit si acum lumea este pentru Delta in aceiasi dilema in care este pentru restul apelor nationale.
Cred ca suntem condusi de niste diletanti periculosi!

ziuamarinei

Salut Alex, nu ai avut gura aurita, ai fost doar grabit.
Am vb la Arbdd si intradevar cf legii 1/2017 permisele de pescuit recreativ sportiv sunt gratis. Pt obtinerea vizei de la frontiera se vor scoate de pe site la rubrica permise online/ gratuite ,  permisul de pescuit gratuit care se va atasa la email pt PF.

Trimis de pe al meu GT-I9195 folosind Tapatalk

Alex1958

Da, se pare ca m-am grabit. Sper sa pot obtine banii inapoi sau un deal tip CAER: doua premise de acces pentru alte doua persoane in locul celor doua pemise de pescuit achitate in loc de a fi primate gratis.
Pe site-ul ARBDD la descarcare premise gratuit apare:
***Permisele de pescuit recreativ/sportiv sunt gratuite pentru toate categoriile de persoane fizice conform Legii 1/2017.

drmarius

Surprinzator, astazi am fost sunat de ARBDD si tinut la telefon 10 min sa imi explice o doamna modificarile legislative si cum pot descarca gratuit de pe site permisul de pescuit.

In 2 minute l-am descarcat si printat.

Sincer, ciudat de normal ...  :-\

ziuamarinei

Nu e ciudat, este absolut normal. Toate intrebarile sau reclamatiile adresate prin email sau telefonul gratuit de pe site se inregistreaza si sunt obligati sa-ti raspunda oficial in termen de 30 de zile. E valabil pt toti bugetarii cu care avem neclaritati. Eu am vreo doua sesizari trimise prin email la ARBDD ref la braconaj si alte prob si culmea a doua zi agentul eco a rezolvat problema dupa care am fost instiintat in scris cu scrisoare oficiala si nr de inregistrare cu detalii despre cine s-a ocupat de pb si cum a rezolvat-o. Asa am de gand anul asta sa reclam toate activitatile de braconaj de pe apa cu probe filmate si fotografiate. Cred ca daca sunt pusi in fata unor probe si reclamatii legale se vor rezolva macar o parte din ele. Oricum e mai elegant decat sa ma iau de gat cu toti borfasii pe apa.

drmarius

Zilnic ma lovesc de comunicarea cu diferite birouri ale statului. Am zis ciudat deoarece raspunsul vine la limita celor 30 zile.

Este de apreciat si sper ca raspunda si la sesizarile legate de braconaj lafel de repede si eficient.

Legat de PG pentru delta pana la Golful Musura trebuie sa-l obtinem de la Tulcea, dar pentru zona de litoral pana la Portita cumva trebuie sa adresam celor de la Garda de Coasta? Acesta a fost sfatul primit anul trecut de politia de frontiera care se ocupa de zona Sulina - Portita.

Multumesc!

ziuamarinei

Pt Delta de la Tulcea se obtine prin email. Dar nu mai gasesc prin calculator cererea de aviz. Poate o pune Alex pe forum. Cat despre cordonul litoral cred ca de la C-ta. Oricum si Tulcea si C-ta apartin de Garda de Coasta.

ziuamarinei

https://www.garda-de-coasta.ro/meniu/informatii_utile.htm

Uite aici ai info depre Garda de Coasta, e un formular in josul paginii.
Poate ne spune Alex daca e acelasi care l-a trimis la Tulcea.

Nicolai

Permisul de pescuit sportiv in RBDD este gratuit de la 1 februarie 2017 si se poate obtine de la automate, sau direct online. Varianta online o putem printa sau o putem salva pe o jucarie(telefon, tableta) de pe care la nevoie o aratam organului.
Acum daca s-or mai schimba guverne si legi, om mai vedea...
Iar despre zona concesionata se zice asa:

"• Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării anunţă pescarii sportivi că în zona de
pescuit Braț Chilia între km. 40 – km. 0 (delimitată de următoarele limite geografice: la est km
0, iar la vest braţul Babina) resursa piscicolă este concesionată societăţii SC RĂDUȚA
SPORTING TOURS SRL în baza contractului de concesiune valabil până în 2018. Zona
concesionată include braţele Babina şi Cernovca, ostroavele Babina şi Cernovca, braţul Musura
până la vărsarea sa în golful Musura, canalul de centură al amenajării piscicole Popina, precum
şi canalele Cardon, Sondei şi Sfiştofca.
• Conform condiţiilor contractuale concesionarul va putea valorifica resursa piscicolă şi prin
pescuit sportiv(art. 10 pct 11 din Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei
Delta Dunării; va asigura paza şi protecţia zonei de valorificare a resurselor piscicole şi va
semnala ARBDD toate fenomenele negative constatate în zonă.
• Concesionarul primeşte, spre capturare, resursele piscicole ale întregii zone, iar pentru
valorificarea acestora primeşte dreptul de utilizare a căilor de acces."

Doamne ajuta si vremuri faine.

Gabytzu

Cerere pt PG , trebuie completata si trimisa la stpf.tl@igpf.ro  impreuna cu copie dupa carte identitate scanata si permis pescuit 2017
Succes