motor de masina pe barca?

Creat de adytimofte, Martie 10, 2012, 01:19:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

radasous

Nu este nicio greseala, chiar se pot obtine lucruri minunate din motoarele astea, sunt o gramada functionale cu modificari majore, turbina, gpl, compresie marita, capacitate marita.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

Mihai Irimia

Citat din: radasous din Aprilie 03, 2012, 10:30:30 AM
Nu este nicio greseala, chiar se pot obtine lucruri minunate din motoarele astea, sunt o gramada functionale cu modificari majore, turbina, gpl, compresie marita, capacitate marita.
nu ma complic cu turbo, modificarea raportului de compresie etc., eu vreau sa generalizez chestia asta, sa pot vorbi si cu furnizorii de GPL, sa faca un cotetz pe malul apei, azi am carat a treia oara butelia, sa o umplu

ulise70@

Pe cabinata mea Norman de 6,5m a fost folosit un motor diesel de 1,9,de renault,si s a pierdut din agilitatea ei.Deoarece cei care au montat motorul nu au gandit o racire suplimentara  a uleiului,sau au folosit un ulei ieftin,ori nu au facut schimbul de ulei,filtru la timp,cuzinetii de biela au cedat,motorul fiind obligat sa ruleze la o turatie mare,cam permanent.Momentan,am gasit cel mai bun raport putere greutate consum,cu un motor diesel simplu,de 1,6,fabricat de VW.Consuma 4 litri pe ora,la o putere de 40 kw,sau 54 cai,arhisuficienta pt un semiglisaj.Intentionez sa fac o barca de tabla,modelJohn boat de 6m cu acest motor inboard,cu transmisie ax elice tub etambou,dar fara reductorul clasic,ci cu o transmisie pe curele trapezoidale,sau curele dintate de distributie auto.Atunci dispar toate vibratiile binecunoscute ,din alinierea proasta a motor,ax elice,sistemele vechi!Barca nu o sa depasasca 250 kg,fara motor,iar cu o canistra de motorina sper sa ma distrez toata ziua pe Dunare!
nu ma lasati pe uscat,ma impiedec des!!!lasati=ma pe apa,sunt in elementul meu!!

mariusm piesenoi111

Foarte interesant.
Dar cred ca costa cat un apartament ....

teo pes

Mai interesant ar fi de vazut ce ar zice sa te vada cineva prin delta cu asta ... pe Litcov ... pe lacuri ...sa balbotezi tot pe acolo sa se duca de rapa ! >:(
Viata i grea !!  Dar trece !!

NessyRO

La noi în Deltă este interzis accesul cu aeroglisoare (care în opinia subsemnatului sunt mult mai puțin distructive decât "autorizatele" cu motorașe de 200 hp). Conform Legii, o jucărie ca cea din link este perfect normală în peisajul deltaic. Pentru mine acesta este exemplul perfect pentru ilustrarea unei Legi gândite cu... piciorul de la masă.
  Dar, revenind la topic, nu cred să existe motive serioase, tehnice și nu comerciale, pentru care un motor auto nu ar fi adecvat pentru un inboard de deltă. Chiar și ecologic vorbind, amprenta unui inboard este mai mică decât cea a unui outboard clasic.
  Problema mioritică este în legislație deoarece motoare auto cu puteri sub 15 kW (20hP) nu prea există, deci barca ar trebui înmatriculată. Și să vă văd eu dragii mei visători convingând ANR-ul că barca cu respectiva adaptare este înmatriculabilă...
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

teo pes

Citat din: NessyRO din Septembrie 29, 2017, 08:46:03 PM
  La noi în Deltă este interzis accesul cu aeroglisoare (care în opinia subsemnatului sunt mult mai puțin distructive decât "autorizatele" cu motorașe de 200 hp). Conform Legii, o jucărie ca cea din link este perfect normală în peisajul deltaic. Pentru mine acesta este exemplul perfect pentru ilustrarea unei Legi gândite cu... piciorul de la masă.
  Dar, revenind la topic, nu cred să existe motive serioase, tehnice și nu comerciale, pentru care un motor auto nu ar fi adecvat pentru un inboard de deltă. Chiar și ecologic vorbind, amprenta unui inboard este mai mică decât cea a unui outboard clasic.
  Problema mioritică este în legislație deoarece motoare auto cu puteri sub 15 kW (20hP) nu prea există, deci barca ar trebui înmatriculată. Și să vă văd eu dragii mei visători convingând ANR-ul că barca cu respectiva adaptare este înmatriculabilă...
http://www.metalsharkboats.com/swamp-shark/    Eu m am referit la asta ...si ori sunt eu orb ori vrb de lucruri diferite ...asta este o turbina buna de tocatoare !! ;D
Si ai perfecta dreptate ...nici dr nu ne ar accepta o modificare oricat de convingatoare ar fi solutia ...si la propiu si la figurat ,,convingatoare " ;)
Viata i grea !!  Dar trece !!