Barca cu motor Gobbi 430 Sport - reparatii si inbunatatiri

Creat de bradutzu, Martie 13, 2012, 10:48:39 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bradutzu

A venit momentul sa imi prezint si eu barca:
Barca cu motor cu prova puntata produsa in Italia, pe numele ei: Gobbi430 Sport
Lungime: 4.5 m
Latime: 1.7 m
Inaltime: 0.83 m
Motor: Envirude, Triumph 55HP
Atasat si poze de pe vremea cand am inceput discutiile pentru achizitia ei si era plina de zapada

Sa auzim numai de bine!

bradutzu

Urmeaza:
- spalare
- inlocuirea placajelor exfoliate - inlocuirea as prefera sa o fac cu un material antiderapant
slefuirea si lacuirea lemnelor sau inlocuirea lor cu inox
- un polish general + ceara
- inlocuirea scaunelor din fata cu unele rotative si care sa ocupe cat mai putin spatiu
- renuntarea la bancheta spate si inlocuirea ei cu o bancuta rabatabila sau o alta solutie care sa imi ofere spatiu
- verificare stare oglinda avand in vedere ca are facuta o adaptare artizanala pentru un motor cu cisma scurta barca avand nevoie de un motor cu cisma lunga!
- Inlocuirea motorului existent cu unul de 40 cp in 4 timpi
- inlocuire volan

Dotari necesare:
-prelata de stationare
- bimini top cu posibilitate de transformare in prelata de mars
- sonar
- sistem electric de ridicare a ancorei cu actionare din bord
- suport pentru lansete montat la pupa

etc, etc, etc - in functie de ce mai apare

Dupa polish daca rezultatul nu este pe masura va primi o vopsea noua!

Lucrarile respectiv investitiile vor fi efectuate in masura timpului disponibil si mai ales in functie de disponibilitatea financiara!
Va tin la curent cu desfasurarea ostilitatilor!
In momentul actual barca este functionala si gata de plimbare chiar dk nu este in cea mai buna stare estetica!

Sa auzim numai de bine!

Vali

Salut Cristi si felicitari de achizitie :D. Orice probleme vor fi de rezolvat, le scoatem noi la capat ;).
Multe plimbari si "pescuieli" norocoase iti doresc cu noua barcuta.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bradutzu

Multumesc Vali!
Va fi destul de munca la ea dar abia astept sa ma apuc de treaba! :)
Sa auzim numai de bine!

ionitzady

Mutu mutu  tace si le coace......... . Bravo si felicitari pt achizitie mie mi sa pare super si mai frumoasa ca a mea . Daca ai ceva de aruncat mai intai intreaba .
Mai vb

ionitzady

Ele vor fi vopsite in alb si sper sa arate bine si sa ofere spatiu mult in zona.

bradutzu

In momentul de ffata cam asa ceva am si eu in cap sub rezerva ca astept sa scot barca la apa sa vad cat de mult zdruncina, ea fiind totusi o barca scurta! Daca este in regula si ma simt confortabil atunci voi alege 2 scaune de fibra cat mai usoare de genul celor prezentate de tine "asezonate" cu 2 perne care sa faca sederea in lungile partide de pescuit cat mai placuta! In cazul in care simt nevoia de mai mult atunci probabil ca voi alege scaune cu sistem de amortizare dar care din pacate costa o caruta de bani si trebuie sa mai astept! Intre timp Sambata am planificat sa scot scaunele sa le spal si sa vad ce idei mai vin pe parcurs!

Sa auzim numai de bine!

Laurentiu N.

Sa o stapanesti sanatos !!! E f. frumoasa ,moderna si cred ca e capabila de viteze serioase. Doua lucruri vreau sa zic si eu,ca opinii personale si fara nici-o dorinta de a influenta.
-Scaunele pe care le are barca te-ar costa serios daca le-ai cumpara de noi,in comparatie cu cele de fibra. Au posibilitatea de a cobori dublura spatarului si astfel mai stau 2 persoane,cu privirea spre pupa si asta fara sa ocupe loc suplimentar atunci cand sant rabatate.La pescuit se poate sta pe aceste locuri din spate ,fara nervii ce-i face un scaun rotativ in drill. Daca eu asi fi avut norocul sa detin o astfel de barca ,...scaunele astea ar fi fost una din mandriile mele si le-asi fi reparat cu multa atentie !
-Nu stiu din ce ratiuni vrei sa schimbi motorul,dar cred ca trebuie intai sa o vezi cum se comporta pe apa. Exista barci mai mici cu motoare asemanatoare,iar salupa ta cred ca poate folosi fiecare calut'.Nu e o duba cu motor supradimensionat ,cum am desenat eu intr-una din caricaturi  :)

bradutzu

multumesc !
Azi am spalat la vreo 6 ore in 2 insi la ea si a iesit bobocel!
Din pacate scaunele sunt f0arte grele, cred ca au 30 kg/buc, sunt incredibile :o :o :o iar structura de la bancheta spate este din lemn care este putred asa ca.........
Pentru moment ramane asa dar in niciun caz nu se justifica sa car atata greutate fara sens in timp ce bancheta spate dispare cu totul asa ca daca aveti sugestii pentru 2 scaune mici la pupa dau so bere!

Luni urmeaza:
Desfacerea lemnelor (maini curente) pentru slefuire si lacuire
Comandarea cauciucului pentru zona de acces pe pupa si prova!
Sa auzim numai de bine!

Laurentiu N.

Bradutzu- acum niste ani,in Galati,un indragostit de ape si pescuit prieten cu tatal meu,pe numele lui Busila,a construit o salupa cu forme stelate ,foarte fine ,asemanatoare cu barca ta. Proiectul era pentru aluminiu,asa ca din acest material a construit-o.A batut omul nituri la barca [nu era sudura MIG-MAG],o vara intreaga in 2 insi. Barca a iesit o frumusete !!! Doar ca a vrut neaparat sa o usuraze la maxim pentru performante maxime ! Numai ca atunci cand ambala motoru',cel prescris de proiectant,barca nu se apupa ,ci se dadea peste cap. Cum a rezolvat ? A pus balast in treimea prova [scaunele tale grele] si a reusit sa circule cu barca.Dar nu la valoarea ei,fiindca ii ramasese inca greutate lipsa  ???
Un proiectant serios are in vedere pe langa datele carenei si repartitia greutatii la bord si in stransa legetura cu greutatea totala se proiecteaza formele barcii si puterea instalata. Daca scaunele alea au 30 kg,cat de nepriceput crezi ca a fost proiectantul sa le scoata la asa o greutate cand puteau sa fie de 10 ori mai usoare ? O batca proiectata pentru o anumita greutate si distributie a ei in barca,daca e usurata,se va compotra f. diferit si nu cred ca spre bine !!! Nu vrei scaunele,...[pe care le poti reconstrui],nici o problema.Pune altele,dar nu cred ca trebuie sa fie mai usoare,nici cele din fata ,nici bancheta spate  :)

Laurentiu N.

Am recitit mesajul si cred ca e putin cam dur  :( M-am grabit ,scuze.
Faptul ca esti membru al acestui forum iti permite sa ai acces la experienta tutror celor ce iti citesc topicul. Eu am spus ce cred si sper ca nu am suparat  :)

bradutzu

Citat din: Laurentiu N. din Martie 17, 2012, 08:38:54 PM
Bradutzu- acum niste ani,in Galati,un indragostit de ape si pescuit prieten cu tatal meu,pe numele lui Busila,a construit o salupa cu forme stelate ,foarte fine ,asemanatoare cu barca ta. Proiectul era pentru aluminiu,asa ca din acest material a construit-o.A batut omul nituri la barca [nu era sudura MIG-MAG],o vara intreaga in 2 insi. Barca a iesit o frumusete !!! Doar ca a vrut neaparat sa o usuraze la maxim pentru performante maxime ! Numai ca atunci cand ambala motoru',cel prescris de proiectant,barca nu se apupa ,ci se dadea peste cap. Cum a rezolvat ? A pus balast in treimea prova [scaunele tale grele] si a reusit sa circule cu barca.Dar nu la valoarea ei,fiindca ii ramasese inca greutate lipsa  ???
Un proiectant serios are in vedere pe langa datele carenei si repartitia greutatii la bord si in stransa legetura cu greutatea totala se proiecteaza formele barcii si puterea instalata. Daca scaunele alea au 30 kg,cat de nepriceput crezi ca a fost proiectantul sa le scoata la asa o greutate cand puteau sa fie de 10 ori mai usoare ? O batca proiectata pentru o anumita greutate si distributie a ei in barca,daca e usurata,se va compotra f. diferit si nu cred ca spre bine !!! Nu vrei scaunele,...[pe care le poti reconstrui],nici o problema.Pune altele,dar nu cred ca trebuie sa fie mai usoare,nici cele din fata ,nici bancheta spate  :)

Scaunele sunt "reconstruite" de proprietar dupa spusele lui!
trebuie sa  mai stau de vb cu el sa inteleg ce inseamna "reconstruite"
Multumesc! Interesant punct de vedere!
In acelasi timp nu uita ca in barca asta ar trebui sa incapem 4 insi cu tot cu bagaje ptr o saptamana la cort in delta! Am mari emotii daca vor incapea bagajele si cum se va comporta!
Om vedea si oricum vom face teste inainte!
Sa auzim numai de bine!

ionitzady

salut
azi am fost plimbaret si am vazut barca colegului nostru si pot spune fara probleme ca a facut o afacere buna, cat despre interior fara probleme poate sa umble la greutate. Nu intodeauna greutatea ajuta , eu cred ca daca poti usura barca fara sa-i strici confort , disain , etc sa se faca pt ca greutatea o echilibram din pers , bagaj , bautura :) .
  Dupa ceva munca ( ca si la mine) sper sa ne dam cu frumuseti pe apa.
Inca o data '' sa o stapanesti sanatos''

Laurentiu N.

Sigur voi intoarce capul dupa barca atunci cand va trece prin delta si eu voi fi cu lanseta la mal  :D  Daca o incarcati fedelesh"puteti sa nu-i mai puneti scaune deloc,ca nu afecteaza cu nimic. Eu ma refeream doar la greutatea minima [o persoana in barca]+viteza+ce am vazut ca se face duminica ,pe Dunare, la Braila cu astfel de bidivii" ;D

bradutzu

azi m-am intalnit cu Mihai si am mers la barca unde motorul isi face in continuare de cap se pare din cauza bujiilor. Are bujii NKG Iridium dar se pare ca nu merg cum trebuie asa ca am comandat originalele din manual sai vom vedea maine care e situatia!
Va tin la curent!
Sa auzim numai de bine!