intretinere motor..

Creat de adytimofte, Martie 29, 2012, 12:58:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Intersect

In alta ordine de idei fata de ce sa discuta mai sus,vreau sa schimb cureaua la motor.
Nu am Probleme dar motorul are 300 de ore si sa facut timpul.
In afara de curea mai trebuie sa mai comand ceva?Intinzatoare dar nu le vad pe schema.
Mecanici Mercury in Galati cu un tester in gestiune?
Born to fish,forced to work!!!

bradutzu

probabil ca vei gasi la cei de la plasma care au fost dealery mercury ani de zile sau la cei de la marina Braila care sunt actuali dealeri dar am inteles ca ar fi cam piperati!
Sa auzim numai de bine!

Intersect

Citat din: bradutzu din Octombrie 25, 2014, 07:46:01 PM
probabil ca vei gasi la cei de la plasma care au fost dealery mercury ani de zile sau la cei de la marina Braila care sunt actuali dealeri dar am inteles ca ar fi cam piperati!

De Marina Braila m-am lecuit...

Lacramioara

Buna,

Va asteptam la noi, pentru piese, revizii, reparatii, tester  motoare Mercury.

Zile frumoase !
Lacramioara

ziuamarinei

Daca tot e iarna si barcutele stau neplutite si la iernat am zis sa fac revizia motorului.
Asa ca dupa un schimb de ulei motor si transmisie plus una bucata filtru ulei am ajuns la capitolul bujii.
Citesc in manual (Suzuki 40HP) ca se recomanda schimbarea lor la 200 ore sau anual.
Oricum am depasit durata lor de exploatare asa ca am cautat niste NGK DCPR6E cum recomanda manualul ( bujii standard).
In schimb am gasit NGK DCPR6EIX IX Iridium Plug, mai scumpe dar recomandate ca fiind superioare fata de cele standard.

A folosit cineva asa ceva? Se simte diferenta sau raman la cele standard?

https://www.youtube.com/watch?v=wFkCVNhXMF0

Intersect

Vreau sa îmi fac și eu o revizie generală la motor.Ca și tine vreau sa schimb și bujiile.
Exact același lucru am pățit și eu dar ale mele sunt diferite NGK (4363) PZFR5F-11 Laser Platinum Spark Plug.
Cine îți face revizia?De data asta doresc sa o fac la un mecanic as vrea sa testez și motorul.
La Brăila parcă nu m-aș mai duce ultima oară când am trecut pe la ei am vrut sa le fac cadou motorul decât sa achit Revizia.

ziuamarinei

Citat din: Intersect din Ianuarie 26, 2016, 12:36:06 PM
La Brăila parcă nu m-aș mai duce ultima oară când am trecut pe la ei am vrut sa le fac cadou motorul decât sa achit Revizia.

E boala generala. Donatori am fost cu toti.
Un schimb de ulei motor, ulei transmisie, filtru ulei, bujii, impellerul de la racire, curatat IAC si admisia de aer le fac eu in garaj, nu e mare filozofie. Am invatat ca e mult, mult mai ieftin sa le fac singur mai ales ca motorul nu e in garantie.
Pt cele in garantie sau lucrari mai complicate trecem pe la banca, first si apoi pe la mecanic. ;D ;D.

Sa inteleg ca ai inlocuit bujiile standard cu unele mai performante? S-a simtit in exploatarea motorului?

Intersect

Treburile de întreținere pe care le faci și tu le fac și eu,personal cu ale mele 2 mâini.
Dar de data asta as vrea sa apelez la un mecanic, bujiile nu le am schimbat acum doresc sa fac asta.
Dar mai rămâne sa găsesc în mecanic

rover.marius

Pentru ce doriți sa schimbați bujiile dacă nu aveți probleme încă. ...Eu am ajuns la 500 ore cu același set de bujii și nu sunt probleme nici la minus grade. Bujiile se pot verifica și dacă numai funcționează le schimbi, dar dacă motorul funcționează fără probleme de ce sa umbli în el? Eu cel puțin asa fac, în afara de consumabile.
Iar la mine motorul face intre 600 și 800 ore/ an .Nu umblați în motor dacă nu o cere.

kalifu

Salut daca vrei sa vezi de ce merge motorul bine ,SCHIMBA BUJIILE

ziuamarinei

Citat din: rover.marius din Ianuarie 26, 2016, 03:56:32 PM
Pentru ce doriți sa schimbați bujiile dacă nu aveți probleme încă. ...Eu am ajuns la 500 ore cu același set de bujii și nu sunt probleme nici la minus grade. Bujiile se pot verifica și dacă numai funcționează le schimbi, dar dacă motorul funcționează fără probleme de ce sa umbli în el? Eu cel puțin asa fac, în afara de consumabile.
Iar la mine motorul face intre 600 și 800 ore/ an .Nu umblați în motor dacă nu o cere.

Am patit-o de doua ori. Prima data cu un impeller care parea ok in primavara, nu l-am schimbat chiar daca am avut unul nou de rezerva si bineinteles necaz mare  cand am ramas fara racire in mijlocul deltei iar impellerul nou era in garaj uitat pe un raft. A doua oara la alt motor m-a necajit o bujie cu izolatorul crapat. Aici am avut la mine de schimb si am schimbat-o, dar bineinteles am pierdut timp de pescuit si nervi cat casa.
Asa ca acum e momentul cat e iarna.
Da, motorul merge impecabil cu bujiile standard din fabrica, dar am dat pe net din una in alta peste bujiile NGK DCPR6EIX IX Iridium Plug cu care se lauda producatorul ca ar fi mult mai performante. Eu zic ca merita incercate. Celelalte intre la rezerva, nu au decat vreo 600 ore de functionare.

kalifu

Salut din nou s-ar parea ca te urmareste ghinionul cu bujiile ,tot ca tine mutltora leam schimbat bujiile la 100ore asa ca sa nu aiba surprize ,acum am o caciula de bujii de mercury 60, yamaha150 , honda 20 ,honda8 cp care nu au apucat macar sa se ingalbeneasca la ceramica ,optiunile nu se discuta , bani sa fie ,doamne ajuta si noroc

kimi

In  afara de faptul ca sunt aproape triple la pret eu zic ca nu e mare diferenta intre ele .
Mai bine schimbi de 3 ori bujiile cu unele normale , decat sa iei iridium . Oricum pe apa nu o sa simti diferenta decat daca esti super expert in motoare .
Am eu niste clienti care zic ca simt ca parca merge altfel motorul dupa un schimb de ulei .  ;D

Intersect

Eu nu mai fac nici o revizie,abia aștept sa ajung în Galați sa arunc bujiile  ;D.Las ca merge așa.

ziuamarinei

Duminica am scos barca, motorul intrand in mentenanta de iarna.
Am schimbat ventola de la pompa de apa, cauciucul imbatranit si cu urme de uzura. Am ramas uimit de cat nisip fin de Dunare am gasit pe si langa capacul pompei.
Sunt sigur ca ajunge si in motor pe circuitul de racire si se decanteaza pe undeva.