Carti tiparite, online, e-book. Literatura si documentare. Recomandari.

Creat de stavride, Aprilie 18, 2012, 12:56:59 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ghrt

Mersi! Ai idee cum pot să contactez editura sau de unde pot să cumpăr cartea?

bluenote

editura@atleticgiurgiu.ro
tel. 0213122939
Dar nu stiu daca mai au vreo carte semnata de Vasile Cristoi spre vanzare, pt ca au fost tiparite in serii limitate. Totusi, trimite-le un mail si ne spui si noua ce ti-au raspuns. Bafta!

ghrt

Primele pagini din Ion Aramă - Cu bricul Mircea în jurul Europei, ed. Militară, 1970.

Dacă doreşte cineva să o scaneze şi să o formateze o împrumut.

Florio

Un articol frumos și plăcut de citit, care are la final și bibliografie.
Eu l-am îndrăgit mult pe Panait Istrati ca scriitor, încă din copilărie, dar n-am știut nici de originile lui grecești (Valsamis, după tată), nici de viața complicată și spiritul aventuros pe care le-a avut. 
Articolul frizează și un microset de informații despre exploratorul român Mihai Tican Rumano.
http://rezistenta.ro/panait-istrati-calator-clandestin-la-bordul-navei-imparatul-traian/

DoiNomazi

Citat din: Florio din Ianuarie 18, 2018, 09:33:15 AM
Un articol frumos și plăcut de citit, care are la final și bibliografie.
Eu l-am îndrăgit mult pe Panait Istrati ca scriitor, încă din copilărie, dar n-am știut nici de originile lui grecești (Valsamis, după tată), nici de viața complicată și spiritul aventuros pe care le-a avut. 
Articolul frizează și un microset de informații despre exploratorul român Mihai Tican Rumano.
http://rezistenta.ro/panait-istrati-calator-clandestin-la-bordul-navei-imparatul-traian/

In aceeasi idee, probabil ca si mai putzini romani cunosc controversatele detalii ale vietii aventurierului roman (inginer arhitect) Julius Popper, cel care, printre altele a proiectat configuratia orasului Havana, si-a deschis o banca si a batut moneda proprie incercand sa inlocuiasca pesos-ul argentinian, a angajat mercenari si participat la campanii de exterminare a nativilor din Patagonia si a sfarsit intr-un asasinat intr-un hotel din Buenos Aires. (Probabil pe buna dreptate, considerand cati dusmani si-a facut)
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

Florio

Citat din: DoiNomazi din Ianuarie 18, 2018, 04:28:01 PM
In aceeasi idee, probabil ca si mai putzini romani cunosc controversatele detalii ale vietii aventurierului roman (inginer arhitect) Julius Popper, cel care, printre altele a proiectat configuratia orasului Havana, si-a deschis o banca si a batut moneda proprie incercand sa inlocuiasca pesos-ul argentinian, a angajat mercenari si participat la campanii de exterminare a nativilor din Patagonia si a sfarsit intr-un asasinat intr-un hotel din Buenos Aires. (Probabil pe buna dreptate, considerand cati dusmani si-a facut)

Foarte interesante lucruri în istorie. Imposibil să nu se fi scris o carte și despre Popper

ghrt

Daca tin bine minte, am o carte scrisa chiar de Popper. Cand ma intorc o caut.

bluenote

Stiti povestea care a stat la baza acestui film?    https://www.youtube.com/watch?v=IY2rQh8UraY
Foarte tare! Desi subiectul filmului graviteaza in jurul disperarii care a dus la sinuciderea lui David Crowhurst, pe mine m-a impresionat profund povestea lui Bernard Moitessier, iar interviul cu sotia lui este emotionant. Sa te afli in situatia de a castiga cursa dar s-o abandonezi, deviind de la traseu si continuand sa navighezi, pt ca in ierarhia valorilor tale interioare faima si banii sunt nesemnificativi, mi se pare fabulos si atipic, cu adevarat un om rar, mai ales in vremurile astea, in care orice fapta marunta e imediat distribuita pe facebook pt a-ti spori "prestigiul" personal si imaginea de succes. Daca intelegeti engleza si aveti timp si chef, n-o sa va para rau sa vizionati documentarul din link-ul de mai sus.

pelicanul

Două cărți scrise de Moitessier. Cam tîrziu, dar abia acum le-am găsit sub formă de e book.

rexsailor

nu-mi spune ca nu se poate, ci spune-mi cum se poate !
pentru ca raul sa triumfe, trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic!        ( eduard burke )

byteworks

rexsailor

salut Cosmin si multzam de raspuns!
am fost prins de ceva probleme aici la job si n-am mai intrat....
numai bine!
nu-mi spune ca nu se poate, ci spune-mi cum se poate !
pentru ca raul sa triumfe, trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic!        ( eduard burke )