accesul barcilor in Delta

Creat de Cristy, Mai 01, 2012, 07:13:47 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

dan_rotaru

Am citit si eu acum mai atent topicul, precum si proiectul de act normativ, si deja m-am enervat: adica, daca am inteles eu bine, pentru barca mea pliabila de 3,3 metri, propulsata de un motor de 5 cp, cu care am fost in Delta anu asta, potrivit proiectului de hotarare, daca vreau sa mai merg in Delta, trebuie sa prezint urmatoarele documente:
a) actul de naţionalitate/provenienţă al navei (atestatul de bord sau certificatul de ambarcaţiune de
agrement );
b) certificatele de conformitate cu normele tehnice obligatorii şi jurnalul de evidenţă a deşeurilor
uzate valabil, după caz, eliberate de autorităţile competente;
c) chitanţa ce dovedeşte achitarea taxei de eliberare a permisului de acces, dupa caz;
d) autorizaţia de efectuare a activităţilor de transport naval, eliberată de Autoritatea Navală
Română, pentru operatorii economici,
e) dovada că ambarcaţiunea deţine sistem de monitorizare si dispozitive electronice.
Luni sun la ARBDD si, daca imi dau un raspuns, scriu aici.

Nakasone

Pelicanu a sugerat ceva, iar Nicolai e  mai direct : sa facem o petitie pe care sa o si semnam. Hai sa o facem , ca n-o sa vina la usa noastra nimeni sa ne intrebe daca ne convine sau nu. Probabil ca ala care  a fost pus sa stranga bani la buget si din asa ceva, a fost frizer sau pedichiurist in prima si a treia lui tinerete. Chiar ne lasam , fara o minima opozitie/atitudine ,la mana astora ?! Nu v-ati convins ca astia sunt disperati si capabil de orice ca sa faca rost de bani si din piatra seaca ? Ei stau la coada sa intre la G  si pana atunci (o luna-doua cat mai sunt in libertate) viseaza acte normative din care sa mai ciupeasca niscai surse atrase pentru bugetul lor ciuruit de pomeni electorale. Daca noi nu avem grija de noi , nu are nimeni (nu-mi apartine zicala asta).
Ia spus unuia : ba, te fac sef pe canalu' Bogdaproste daca-mi faci rost de bani de la aia de umbla pe ape prin Delta si pe baltoacele de dupa ploaie ! Gata sefu' ,se face ! Si frizeru s-a pus pe treaba . Se face greu o petitie ? Cat de greu ?
Din cate cunosc eu(din ziare,parca) in perioada 24-31.12 din fiecare an ,apar in M.Of.cele mai ,,la vedere" acte normative (HG,HUG,etc).Sa nu ne stea sarmaua in gat ,de Sf. Vasile !
carpe diem

costis68

Comentul lui Iancu Costel vis a via de article este absolut correct!

dan_rotaru

Am sunat astazi la persoana de contact indicata pe site-ul unde este postat proiectul de hotarare. Respectivul mi-a spus ca proiectul va suferi modificari in sensul in care se va reglementa si accesul in ariile protejate si a barcilor care nu sunt inmatriculate. Cica ideea acestei hotarari ar fi aceea de a avea o idee clara cu privire la cate barci intra in rezervatie intr-o perioada data de timp. Oricum, cea mai buna varianta este o petitie care sa fie adresata in scris, ca asa, la telefoane, se pot spune multe.

pelicanul

Cit mai dureaza perioada de dezbatere publica a proiectului?

Vali

Citat din: pelicanul din Decembrie 15, 2014, 06:28:24 PM
Cit mai dureaza perioada de dezbatere publica a proiectului?

Raspunsul primit de mine de la dl. Voicu este aproximativ urmatorul: Sigur hotararea nu va fi adoptata anul asta, din cauza ca sunt multe obiectii din partea altor institutii ale statului. De exemplu, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Ministerul Justitiei.

Avem deci timp pana in sarbatori sa ne miscam si sa le inaintam si cererile noastre. Am sa revin si am sa mai scriu ce cred ca ar mai trebui modificat in acel proiect.
Urmeaza sa concepem un text, il printam, ne atasam acolo toti cei interesati datele de contact (in loc de semnatura), ca sa aratam ca suntem seriosi si interesati de subiect. Dupa care ori trimitem scrisoarea cu confirmare de primire, ori cineva care are drum la Tulcea o depune la registratura ARBDD.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

solpet

Citat din: Vali din Decembrie 18, 2014, 10:45:05 AM
Dupa care ori trimitem scrisoarea cu confirmare de primire, ori cineva care are drum la Tulcea o depune la registratura ARBDD.

1)
Voi avea drum la Tulcea imediat dupa Revelion.
Daca functionarii  ARBDD vor fi "apti de munca" dupa Boboteaza ?  ;-)
cred ca ar fi mai eficienta depunerea la Registratura si - daca se poate - initierea unei discutii cu cei care au redactat actualul text.

In acest fel s-ar putea comunica ARBDD-ului  de ex. disponibilitatea  Asociatiei Raid Romania cat si un punct de vedere "colectiv".

2)
Ma voi interesa print-o prietena daca cei de la www.RowMania.ro  sunt interesati  si daca da, merita de luat in considerare "unirea fortelor"

O Delta curata, sanatoasa, bogata in resurse dar si accesibila este interes comun
(si sa nu-mi spuneti ca una exclude cealalta ! ;-)

Nicolai

La ARBDD pot depune si eu, doar sa avem ce...

Alex1958

Domnilor,
Iata ceea ce scrie pe site-ul ARBDD privind dreptul la petitie:
"Dreptul de petitionare, este un drept fundamental prevazut de Constitutia României prin art. 51 care stipuleaza: 1.Cetatenii au dreptul sa se adreseze autoritatilor publice prin petitii formulate numai în numele semnatarilor.
2.Organizatiile legal constituite au dreptul sa adreseze petitii exclusiv în numele colectivelor pe care le reprezinta."
Deci putem face fiecare din noi petitii individuale sau sa convingem organizatiile din care facem parte sa faca petitii in numele organizatiei.
Toate cele bune!

x_petrolist

Citat din: solpet din Decembrie 18, 2014, 11:27:40 AM
Citat din: Vali din Decembrie 18, 2014, 10:45:05 AM
Dupa care ori trimitem scrisoarea cu confirmare de primire, ori cineva care are drum la Tulcea o depune la registratura ARBDD.

1)
Voi avea drum la Tulcea imediat dupa Revelion.
Daca functionarii  ARBDD vor fi "apti de munca" dupa Boboteaza ?  ;-)
cred ca ar fi mai eficienta depunerea la Registratura si - daca se poate - initierea unei discutii cu cei care au redactat actualul text.

In acest fel s-ar putea comunica ARBDD-ului  de ex. disponibilitatea  Asociatiei Raid Romania cat si un punct de vedere "colectiv".

2)
Ma voi interesa print-o prietena daca cei de la www.RowMania.ro  sunt interesati  si daca da, merita de luat in considerare "unirea fortelor"

O Delta curata, sanatoasa, bogata in resurse dar si accesibila este interes comun
(si sa nu-mi spuneti ca una exclude cealalta ! ;-)

Peter, sint intru totul de accord cu propunerea ta. Voi semna petitia si si ti-o voi trimite prin mail. Am si citeva recomandari:
- trebuie organizat un grup de voluntari care sa redacteze Petitia si pe care sa o prezinte pentru dezbatere si apoi semnare.
- desi aici mai avem diferente de opinie, in fata autoritatilor trebuie sa prezentam un front comun ceea ce va implica anumite compromisuri.
- monitorizarea electronica este doar pentru cei cu arest la domiciliu, contravine libertatii individuale si trebuie exclusa. o alternative civilizata ar fi anuntarea traseului planificat in prealabil. Am spus planificat deoarece conjunctura la fata locului poate impune trasee alternative.
- as dori accesul in zonele interzise. aceasta se poate realiza daca ARBDD pregateste ghizi dintre localnici care sa insoteasca turistii. acest sistem va crea si locuri de munca pentru localnici si este folosit si in alte zone din Romania unde se practica turismul (cheile Virghisului ar fi un exemplu).

NessyRO

Oameni buni, din păcate clasa politică lovește iarăși.
Singurul lucru care este evident din textul propus spre adoptare este acela că mai trebuie plătit un bir la prima mână (taxa de acces) și unul la mâna a doua, din resurse bugetare, sistemul de monitorizare. De fapt cred ca miza este reprezentată de cel de-al doilea (a se vedea chestia cu casele de marcat on-line). Restul, se vede bine din text, NU INTERESEAZĂ!
Aș vrea să știu ce primesc eu în schimbul banilor dați. Poate ceva asistență în caz de necesitate, poate mai multă siguranță prin prezența agenților ARBDD (aici râd gros), poate mai multe locuri de colectare a deșeurilor, ceva... Și ce pățesc autoritățile atunci când nu-și fac datoria, că ce pățesc eu am văzut cu subiect, predicat și sume.
Concret: dacă este cineva cu suficiente cunoștințe juridice astfel încât să redacteze o petiție argumentată și la obiect, ar fi bine să o posteze, fiecare o descarcă, o tipărește, o semnează și o trimite prin poștă către ARBDD ori către inteligenții din guvern.
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

Sosoktm

este o initiativa minunata, insa lipsita de orice logica si aplicabilitate practica. Mult dincolo de ceea ce pentru chel este tichia de margaritar :)

capitanu

Suntem pregatiti sa o sustinem si sa o stampilam. Trebuie redactata de cineva care poseda cunostintele juridice necesare condorm doleantelor semnatarilor.

Mihai

Dragi prieteni, din pacate astazi 08-07-2015 a fost votata favorabil acea hotarare aberanta de monitorizare a fiecarei ambarcatiuni ce intra in Delta, impreuna si cu alte restrictii de viteza in special pe canale si lacuri. Stirea am auzit-o intr-un buletin de stiri Europa FM la ora 16.30. Probabil o s-o auzim din nou de-acum inainte.