Confectionare bimini top

Creat de mustatza, Ianuarie 05, 2013, 03:49:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ciby

Citat din: Fritz din Iunie 11, 2013, 02:37:32 PM
Eu nu l-am folosit in mers.
Cred ca pana la 30 km/ora merge. 
L-am cumparat , pentru umbra...dar ma gandesc sa mai fac un cort , pe acelasi cadru , dar cu pereti laterali si intrare prin spate, cu fermoare.  Am vazut la pilotine asa ceva. Probabil ca exista cineva  care face si asa ceva...din fas peliculizat ..sau ceva impermeabil. Cam asa ceva...
Adriane, accesul prin pupa barcii n-o sa fie incomod la coboratul si urcatul in barca? Sunt situatii in care n-o sa ai un ponton cu acces prin pupa (ma gandesc la inoptatul in balta sau un traseu fara amenajari).

Fritz

Cred ca ar merge...Acolo am scarita ...la urcatul din apa , iar in cazul urcatului de pe ponton ...prin prova sau lateral , la barcazul meu se poate merge pe langa cabina .  Prin lateral sunt tevile de aluminiu. e mai greu de intrat ...
Nu sunt sigur ..si nici nu sunt grabit sa mai fac ,,imbunatatiri" . I-am pus chiuveta cu pompa de apa si robinet de rulota ...wc portabil ,  butelie de 3 litri cu arzator...Cred ca e cam suficient ...ca imi creste greutatea si adio glisare.  :)

bbl81

ziuamarinei, cred ca este ok daca postam pozele aici, sper sa nu se supere colegul mustatza.

Multumesc.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

ziuamarinei

Colegule Mircea, hai sa o luam de la inceput cu materialele folosite.
Pentru cadru am folosit teava de inox dia 22x1,5 mm cred ca o lungime de 5 metri a intrat la mine (pretul era de 15 ron/metru).
Componentele de fixare a cadrului sunt din plastic de la Osculati (poti opta si pentru inox in functie de buget) si ai nevoie de :
2 buc talpi pentru fixare pe copastie,
4 paharute, cate doua pentru fiecare arc in parte,
si 2 piese care se fixeaza pe arcul mare si in care se prind paharutele si implicit arcul mic.
Teava a fost indoita cu o instalatie cu role cam la ghici dupa cotele luate pe barca dar nu e nici o problema daca se trage cu grija mai pot fi dechise sau inchise la montaj.
Daca nu vrei sau nu ai unde indoi teava se poate debita la lungimea dorita si sunt niste coturi la 90grd si/sau 120grd care se pot folosi.
Masuratorile le faci pe barca incepand cu inaltimea la care vrei sa stea el deschis , urmand cu lungimea acoperisului (in functie de cat vrei sa-ti acopere din lungimea barciii). Ca idee poti din ceva sarma mai groasa sa faci niste incercari sa vezi cum se potriveste pe barca si apoi treci la indoit sau debitat teava buna.
Ca si pont cand indoi teava mai lasa asa un adaos de 50 pana la 100mm la fiecare capat ca sa ai de unde taia cand il montezi definitiv, se poate sa nu se potriveasca exact unde ai masurat tu.
Dupa ce termini cu teava si montajul pe barca treci prin oras pe la magazinele cu materiale la kg sau cauti ceva firme care fac prelate pt camioane si cu un pic de noroc gasesti o prelata buna te duci un croitor explici ce vrei masori si ...
O sa mai ai nevoie de doua fermoare pentru tunelele prin care trec arcele , un fermoar pentru husa si inca doua pentru laterale daca vrei sa le dai jos. Atentie fermoarele trebuie sa aiba cheita care sa permita deschiderea sau inchiderea si din interior si din exterior.
Pentru fixarea pe copastie am folosit capse.
Cam asta e. Nu e nimic complicat dar e de un pic de munca la el.
Pun si cateva poze. Daca ai alte intrebari spune si te ajut. Poze in detaliu cu tot ce am explicat nu am, dar pot la prima iesire sa le fac,spune ce detalii neclare ai si le voi posta.

bbl81

multumesc. studiez, masor, calculez si revin cu intrebari. Pentru a prinde capsele pe prelata ai avut capuitor sau merg puse si mai 'romaneste?

peb5

Multumim de raspuns; sunt si eu printre cei interesati de confectionarea unuia, dar mai am de asteptat. Urma sa te intreb si eu, dar mai tarziu.
Am remarcat bimini top-ul de cand ai aratat barca dupa constructie si apoi la iesirea din Delta de asta toamna.

O intrebare: cand e vremea rea, cum te deplasezi si cum iti pastrezi acel spatiu prova uscat?

ziuamarinei

Citat din: bbl81 din Iunie 05, 2015, 04:21:25 PM
multumesc. studiez, masor, calculez si revin cu intrebari. Pentru a prinde capsele pe prelata ai avut capuitor sau merg puse si mai 'romaneste?

Cu o preducea am gaurit prelata (am mai vazut gauri date si cu letconul) si o bucata de lemn rotunjita la capat am batut cu grija capsele.
Te descurci cu ce ai prin geanta cu scule.

ziuamarinei

Citat din: peb5 din Iunie 05, 2015, 04:25:00 PM
Multumim de raspuns; sunt si eu printre cei interesati de confectionarea unuia, dar mai am de asteptat. Urma sa te intreb si eu, dar mai tarziu.
Am remarcat bimini top-ul de cand ai aratat barca dupa constructie si apoi la iesirea din Delta de asta toamna.

O intrebare: cand e vremea rea, cum te deplasezi si cum iti pastrezi acel spatiu prova uscat?
Pe distante mari ma deplasez cu cabina stransa ca tine vantul nu poti merge cu ea ridicata. cand schimb un loc de pescuit sau pe distante scurte nu o strang ridic numai partea din prova sa nu opuna rezistenta prea mare la deplasare. Pe vreme rea ploaie, furtuna sau mai stiu eu ce, am sacul de dormit si salteluta bagata in bas la loc uscat si cu o carpa stergi apa sau lasi sa se usuce inainte de a te organiza. Oricum e mult mai rapida decat un cort ridicat pe mal sau sunt zone in care ori nu ai voie sa campezi ori nu gasesti o zona libera de campat.

bbl81

Si partea de capse de pe barca? Cu nit- uri?

ziuamarinei

Citat din: bbl81 din Iunie 05, 2015, 06:03:11 PM
Si partea de capse de pe barca? Cu nit- uri?

Holsuruburi de inox

mario38

Arata-ne TE ROG si velierul din urma barcii tale

ziuamarinei

Citat din: mario38 din Iunie 06, 2015, 09:25:36 AM
Arata-ne TE ROG si velierul din urma barcii tale

Despre velier cu Vali. Tare as vrea si eu sa ma dau cu el.

bbl81

Citat din: bbl81 din Iunie 05, 2015, 04:21:25 PM

ai cumva un link de unde ai cumparat capsele, bazele, paharele..etc?

multumesc.

ziuamarinei

Am luat toate accesoriile de la Plasma. Nu stiu daca au mag virtual dar pot sa-ti trimit un nr de telefon pe privat.

bbl81

Citat din: ziuamarinei din Iunie 08, 2015, 10:07:43 AM
Am luat toate accesoriile de la Plasma. Nu stiu daca au mag virtual dar pot sa-ti trimit un nr de telefon pe privat.

ok, trimite-mi te rog nr pe privat.
Multumesc.