Confectionare bimini top

Creat de mustatza, Ianuarie 05, 2013, 03:49:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

siad

Astazi am terminat cadrul si am facut tiparul pentru decuparea materialului.Sudura a mers bine pe coturi,cu toate ca aveam emotii.Eu am fost singur dar daca vreti sa va apucati de treaba si sa nu va blestemati zilele, luati-va un ajutor.

Din ce am vazut pe net, am pozitionat cadrul cu scoci lat, si am masurat distantele in toate partile posibile.Tiparul as fi vrut sa-l iau cu un celofan dar a mers foarte bine si cu hartie.Nu stiu cum o sa ma decsurc la partea din spate deoarece vreau sa las niste margini in jos, cam de 20cm, si va fi greu cu decuparea materialului astfel incat sa nu se increteasca.Daca aveti poze cu un astfel de decupaj, v-as fi recunoscator.

Alex1958

Salut!
Cred ca iti iesea mai frumos daca faceai cadrele din teava indoita in loc sa sudezi coturi. Dar daca finisezi bine dupa sudura in argon, nu se cunoaste. Ce diametru are bara?
In spate petrece husa peste bara si fixezi pe interior printr-o banda cu fermoar detasabil. Eu as face-o prin incercari, pana nimeresti pozitia in care prelata sta intinsa. 20 de cm rabatare e mult daca pescuiesti stationar in spatele barcii. La mine e pana in 5 cm.
Trebuie sa te gandesti si la partile laterale, foarte bune in caz de ploaie cu vant, si la partea din spate. Unii fac cate doua, una cu ferestre din plastic transparent si una cu plasa de tantari. Daca mergi cu pesoane mai sensibile si ramai noaptea pe barca e placut sa stai pe punte fata tantari...
Prinderea intre ele o faci tot cu fermoare -vezi sa fie de calitate buna ca sunt cam tensionate. La colturi foloseste capse pentru intarire si protectia fermoarelor la cheie.
Vad ca ai deja capse batute pe barca si, daca se potrivesc cu cele de acum din comert, ar trebui sa le refolosesti.
Bafta!

siad

Total de acord cu teava indoita numai ca singurul atelier la care am fost sa indoaie teava (de 22 apropo) mi-a cerut 200ron pe manopera.Sa fim seriosi, sunt doua tevi si 4 coturi.Nu se justifica pretul.Al doilea impediment a fost dimensiunea tevii care a venit la 3m prin curierat si nu lasa loc decat pentru inbinari sudate.

De pescuit, pescuiesc exclusiv stationar dar cadrul se poate rabata pe cabina sau, in majoritatea cazurilor va sta ridicat ca protectie pentru soare/ploaie.Nu ma voi incurca de el in pupa barcii unde-mi voi insira sculele "setate pe agresiv"  ;D

Despre inchidere spate si laterale nu ma complic inca.Asta pana la prima ploaie cu vant la care nu-mi va face fata santina.

tox

Salut,

Indoirea nu este numai de frumusete, pe unghiul de 90 materialul tensionat se va degrada mai repede.

Alex1958

Eu mi-am indoit-o la un atelier de balustrade in Ploiesti si mi-a luat 300 pe teava + indoire (19 mm).
Apropo de ceea ce ti-a zis colegul Tox trebuie sa slefuiesti foarte bine sudurile sa nu roada materialul.
Materialul? Sunbrella? Altceva? Ce?
Nu la cadru ma refeream cand iti ziceam ca o sa te incurce la pescuit, ci de prelata-respectiv marginile pe care vrei sa le lasi in jos!
Chiar daca nu faci laterale si spate acum lasa-ti loc pentru fermoare si capse, caci sigur ai sa le vrei. Nu din cauza pompei de santina dar pe o barca cabinata, in cabina ai de dormit eventual mancat iar afara ai momeli, nade, etc de pescuit, pe care nu le vrei udate din belsug de ploaie. Cu adaposire pe laturi, si cand e potop si in spate (dar atunci nu mai pescuiesti!) se face si un microclimat care te va face sa treci mai usor perioada de vreme proasta.

siad

Nu-mi permiteam sa iau Sunbrella pentru primul bimini facut in regie proprie.Am mers pe o varianta ieftina sa nu-mi para rau daca gresesc.L-am luat de pe farzat.ro , un material care zic ei ca se preteaza bine la copertine, prelate etc, cu 20ron/ml.
Sudurile le voi poliza, fireste, si ma gandeam sa le imbrac si intr-un termocontractil pentru mai multa siguranta la frecare.

12iuli34

Intrebare: cam cât costă sunbrela pe ml , și mai ales cât are lățime? Mulțumesc anticipat

pelicanul

Citat din: 12iuli34 din Noiembrie 27, 2017, 07:10:49 PM
Intrebare: cam cât costă sunbrela pe ml , și mai ales cât are lățime? Mulțumesc anticipat
Sunbrella: http://www.egisnautica.ro/preturi_sunbrella.pdf
Si mai exista materialul numit "Irisun", similar cu sunbrella, cu 10 Eur/mp (parca inclusiv TVA, dar nu sint sigur :) ) de la Polytex, in Bucuresti pe str. Orzari nr 76 http://polytex.ro/index.php?route=information/contact

cristi80

cristi80

Am slefuit si sudurile, sunt multumit de ceea ce a iesit.
urmeaza sa i-au legatura cu un croitor, acum as avea o intrebare, daca merita sau nu sa merg pe sunbrella. ca si cost sunbrella ar fi 70lei/mp sau sa merg pe gore-tex-ul de pe olx,la 30lei/mp.
ce avantaje ar avea sunbrella?

timberland0910

Cel de pe olx e 30 ron 1.5 mp 😉 ca il vinde la metru liniar si latimea e de 1.5 m

teo pes

La mine arata asa , pe aluminiu,si se strange tot ,,coviltirul in spate ", laterale facute pe scai sa poata fi schimbate cu plasa !
Viata i grea !!  Dar trece !!

lipan

Citat din: cristi80 din Decembrie 05, 2017, 03:40:18 PM
ce avantaje ar avea sunbrella?
Rezistă mai bine la ultraviolete!
Dar e înfiorător la cusut. Trebuie o mașină cu transport special (dublu sau triplu transport: https://www.youtube.com/watch?v=-KwqEKRIpFU
https://www.youtube.com/watch?v=LjNfF6djgyk)
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

radu andritoiu

so, keep floating for pleasure

cristi80

@lipan
am inteles.
intrebarea este daca rezista de 3-4 ori mai mult decat un alt material(gore tex?), in aceleasi conditii de utilizare.
ma gandesc ca croitorul ce vinde sunbrella are si utilajul sa o puna in opera. eu nu am baza materiala si nici rabdarea sa cos la mana.in tinerete am cusut ceva piele cu un stitching awl, acum nu mai am rabdarea.
multumesc pentru raspuns