De prin lume adunate.....

Creat de Intersect, Ianuarie 22, 2013, 02:04:32 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

iris

Acum cativa ani,am vorbit intamplator,cu un client care a lucrat cu Base pe Biruinta.
   Cica era meserias si foarte apropiat de oamenii lui,dar cam dictator  ;D

Intersect

Înainte să se apuce Domn Băsescu ca să vorbească de cocalarii care fac Colegiul Nautic să ne spună ce a făcut concret pentru noi marinarii și de fluviu și maritimi. În afară de îngreunat sistemul și tentative ca să ne impoziteze veniturile mai nimic. Cursurile făcute în alte țări nu sunt acceptate la ANR,România făcând parte din convenția stcw. Personal anul trecut m-au pus ca sa fac un curs de trei zile pentru reconfirmare dacă nu îl făceam nu îmi dădeau noul carnet de marinar. Eu având o experiență de peste 10 ani pe mare și 3 ani la fluviu,nu am stat mai mult de 6 luni legate în România, dar au decis că trebuie să mă reconfirm. Pentru fluviu ai noștri ca brazii ne cer celebrul carnet albastru dar ca să fie recunoscut în afara României trebuie ca să mai faci niște cursuri în Regensburg,unde o sa îți dea alt carnet albastru recunoscut în Europa. Pentru ca acum 10 ani când era domn Băsescu președinte România nu a binevoit ca să trimită pe nimeni la semnarea tratatului. De continuat pot sa continui la nesfârșit din cauza acestor aberații sunt în procesul de schimbare al actelor românești cu cele britanice.
Nu vreau și nu am să mai navig ca și român în manifestul navei. Treaba cu prestigiul romanilor este o treabă veche și uitată de mult,cam de când sa apucat ca sa distrugă flota și să se dea niște examene aberante în conținut pentru brevet. Ceea ce denotă că profesorii de la facultățile de marină sunt cam încercați de vreme și de tehnologie. Mai amintesc schimbarea legii tot în timpul lui Domn Băsescu,numai cei care au absolvit o unitate de marină pot fi brevetati, măsura impusă ca să atragă studenți în cadrul facultăților din Constanța. Dar noi restul prostimii care am terminat o facultate de construcții navale unde am studiat electronica de putere, automatizări și suntem certificați ca și ingineri nu avem voie să intrăm în examen pentru brevet. Noi ăștia care ne-am pregătit exact pentru echipamentele care îți pot crăpa în mijlocul marii( azipod, fixipod)  majoritatea electrice și nu am învățat doi ani despre motoarele cu aburi și alte sisteme care mai există doar pe Biruința a lui Domn Băsescu avem accesul îngrădit la examenul pentru brevet. Legea a fost schimbata în 2007. Dacă tot ne lăudăm cu uzine,personal acum sunt pe o nava care dezvolta 100 MW, propulsie formată din 3 Azipozi XO ABB de 20 MW fiecare. Domul Băsescu sau Domn mai bine cum am mai spus trebuie sa spună ce a făcut pentru noi ăștia marinarii nevoiți ca după fiecare contract ca să treacă pe Căpitanie ca să își facă debarcari, peste tot în lume se fac online,vizite medicale la cabinete acreditate,noi făcând pentru amator acceasi vizită medicală, schimbări de carnete, cursuri inutile și multe altele.

M am chinuit ca să nu scriu mesajul dar unul ca Băsescu cu poate vorbi despre cinstea da a fi marinar. Dacă era un marinar ar fi făcut ceva pentru noi în anii în care a fost președinte. 

Dar deh cred că Domn Președinte face parte din Comandanții care de la navă pleacă îmbrăcat civil și în aeroport se schimbă rapid în uniformă.
Born to fish,forced to work!!!

Florio

Citat din: Intersect din Martie 25, 2018, 12:46:12 PM
.....................................

M am chinuit ca să nu scriu mesajul dar unul ca Băsescu cu poate vorbi despre cinstea da a fi marinar. Dacă era un marinar ar fi făcut ceva pentru noi în anii în care a fost președinte. 
............................

E un mesaj realist și concis, George. Mă bucur că l-ai scris, fiindcă vine de la un profesionist și conține lucruri greu de combătut.

Intersect

Costa Maya Mexic. Nu am reusit ca sa  gasesc date despre cum a esuat.

20190212_082217 by George Bogdan
20190212_082212 by George Bogdan

Florio

Bine bine,  dar ce frumos a eșuat!  :D
Atât de frumos, că nici nu pare eșuaj. De exemplu, stă perfect drept, având chila îngropată complet și în poziția care trebuie :)
Zici că-i pus cu elicopterul.
O fi ruptă?

Intersect

Citat din: Florio din Februarie 14, 2019, 10:19:38 AM
Bine bine,  dar ce frumos a eșuat!  :D
Atât de frumos, că nici nu pare eșuaj. De exemplu, stă perfect drept, având chila îngropată complet și în poziția care trebuie :)
Zici că-i pus cu elicopterul.
O fi ruptă?
Cand l-am vazut prima oara eram pe mal si am presupus ca este vreun canal ceva,ca prea drept statea,apoi am vazut ca este esuat pe mal.

Intersect

In sfarsit au reparat portul de ambarcatiuni din Galati.

Florio

Citat din: Intersect din Iunie 17, 2019, 10:31:33 PM
In sfarsit au reparat portul de ambarcatiuni din Galati.

:D :D vin într-un suflet! :D

Intersect

Citat din: Florio din Iunie 18, 2019, 03:26:10 PM
:D :D vin într-un suflet! :D

Hai,ca au amenajat in sfarsit si plaja de la valuri,asta da guvernare.

Alex1958

Nu stiu, n-am fost prea des prin Galati dar parca nu se potriveste ceva!

Intersect

Citat din: Alex1958 din Iunie 19, 2019, 01:28:52 PM
Nu stiu, n-am fost prea des prin Galati dar parca nu se potriveste ceva!

:) Miami,unul dintre putine orase din USA care imi place.

Florio

Citat din: Intersect din Iunie 19, 2019, 03:02:35 PM
:) Miami,unul dintre putine orase din USA care imi place.

George, cu pozele astea iar ne faci mucii-cravată :) .
Pe ce navă ești, pare să fi făcut fotografii acelor buildinguri, de la înălțimea etajului 15. După ochiul meu  :)

Intersect

Citat din: Florio din Iunie 19, 2019, 03:06:39 PM
George, cu pozele astea iar ne faci mucii-cravată :) .
Pe ce navă ești, pare să fi făcut fotografii acelor buildinguri, de la înălțimea etajului 15. După ochiul meu  :)

Symphony of the Seas ,cea mai mare nava de pasageri din lume.

Florio

Citat din: Intersect din Iunie 19, 2019, 03:11:47 PM
Symphony of the Seas ,cea mai mare nava de pasageri din lume.

Oho! Un fel de Rio de Brasil :)
Deci n-am fost departe, erai pe puntea de sus, Horizon, pe la echivalentul unui etaj 15