Punte lemn...

Creat de beluga, Februarie 27, 2013, 12:37:35 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

beluga

Multumesc inca  o data tuturor pentru sfaturi si indrumari. Asa cum spuneam mai sus urmeaza o perioada de refacere financiara si de studiu, eu sper cit mai scurta. Imi place lemnul pe o ambarcatiune si chiar daca cu vele am navigat fffff.putin la origini am pescuit mult pe Marea Neagra iar ceea ce am astazi reprezinta visele de ieri cind stateam la eche cu o busola veche in mina, ud de stropii valurilor, inhalind "cu nesat" gazele de la motorul pe benzina sau de la dieselul linistit avind buzele umede de apa  sarata . Stiu ce inseamna marea si valul, stiu ca cel mai usor cazi victima atunci cind crezi ca sti totul si regret doar faptul ca uneori mai uiti ce ai invatat mai demult daca nu repeti din cind in cind ... Rugamintea mea este sa continuam discutia si cu unele elemente de proiectare sau de configurare a puntii. Am vazut ca exista oameni foarte documentati si m-as bucura, cu permisiunea lor, sa le mai "fur" cite o idee... 

beluga

Tata ne spunea mereu o vorba  Nu o sa vezi niciodata pescar bogat        Mi-ar fi placut sa se ocupe cineva de ambarcatiune si sa o puna la punct asa cum trebuie, urmind evident , viziunea mea. Din pacate am ramas pescar si nu-mi doresc decit ca si in continuare sa fiu la fel, iar ca o consecinta, trebuie sa pun eu mina si sa fac ceea ce-mi place. Poate ca este mai bine asa si satisfactia este mai mare ...Deci, sa ne urmam visele ...

Vali

Salut beluga si bine ai venit intre noi (scuze de intarzierea intampinarii :) ).
Fara a insista cumva, te rugam sa ne povestesti daca vrei cate ceva despre tine si despre barca, fiindca de fiecare data cand cunoastem un velist, ne bucuram ca ne mai creste numarul :).
Mi-ar face placere sa discutam si sa contribui daca pot la imbunatatirea barcii tale, asa ca scrie-ne te rugam tot ce crezi ca trebuie sa stim.
Cu respect din partea inca unui pescar, care nu s-a imbogatit, dar nici nu-l intereseaza asta :D.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

beluga

Multumesc pentru tot!!! Din fericire am mai avut ocazia sa discutam si cred ca tot referitor la aceasta ambarcatiune, intre timp am mai evoluat un pic ...O sa va rog sa ma scuzati dar mai am inca un pas micut in a definitiva aceasta achizitie si nu vreau sa ma laud prematur ... mai ales ca bunavointa proprietarului fata de mine a fost una excesiva si nu pot decit sa-i multumesc pentru intelegere... Este vorba in principiu de un cuter de 9 metri, de prin 87, din lemn de brad tratat cu ulei de in si imbracat in fibra, foarte bine intretinut,cu o forma zvelta si frumoasa, restul...inseamna munca.   

Vali

Nu-i nici o graba. Si uite asa, nu stiu cum se face dar banuiesc ca e vorba de Garboanca lui nea George Hoza :D. In cazul asta ne cunoastem deja, am vorbit de cateva ori la telefon, iar in caz ca nu, ramane sa continuam sa povestim pe forum, bineinteles in ritmul pe care-l doresti. Spor la treaba :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

beluga

:) Asa este... Cu pasi mici pina departe ... Cred ca ar fi mai frumoasa cu o punte de lemn, de unde si interesul meu pentru subiect ... dar orice sugestie este binevenita

Capitanul Nemo

Daca se poate, o imagine de ansamblu ar face cat o tona de cuvinte.  :)
http://www.barcasirius.blogspot.com
"Not all the wanderers are lost" J.R.R. Tolkien

Rumpi

capitanul are ca de obicei dreptate, fara poze nu mergem mai departe.

beluga

beluga

Este o fotografie a fostului proprietar, ceva mai veche, dar cea mai elocventa ...

beluga

Sper sa nu am probleme cu drepturile de autor ... :)

beluga

Oricum, ii multumesc foarte mult pentru rabdare si ingaduinta, si pentru ca a pus un pic de apa vie la radacina pasiunii mele

Vali

Cu Garboanca m-am dat prima oara in iulie 1990. Abia dadusem bacul, eram la mare la Mamaia, si erau la moda Ice MC si Technotronic :).

Luasem o barca sa ne plimbam pe lac (Siutghiol), cand am vazut ca Garboanca se pregatea sa ridice velele. Ne-am deplasat repede intr-acolo, si am intrat in vorba cu nea George (proprietarul), care avea ca invitat un prieten, profesor. L-am complimentat pe proprietar pentru bijuteria de barca, una din cele mai spectaculoase de la Siutghiol in acea vreme. Dupa care nici una, nici 2, nea George ne spune "hai si voi pe iaht". Eram cu varul meu din Techirghiol, si nu ne-a venit sa credem cand ne-am vazut pe iahtul Garboanca.

Am admirat mult interioarele din lamele de stejar, dar cel mai mult ne-a placut cum se misca barca. Nea George ne-a spus ca gasise planul de forme intr-o revista frantuzeasca, si cred ca pe vremea aia barca nu avea inca pupa ingusta actuala, cu oglinda "slope". Ce sa mai zic, am plecat de acolo beti de bucurie, si peste vreo 2 luni caram cu carca la Galati scanduri de brad si de stejar, ca sa-mi fac si eu velier, pe care le luam de la paznici la schimb cu bautura, ori de la fabrica de mobila, ori de la Exportlemn Bazinul Nou. Sper sa nu citeasca vreun cerber de pe acolo, sa-mi fac belea :D.

Acum vreo 2 ani am vazut din nou barca, era la fel cum o stiam, cred chiar inainte sa o iei tu. Eram cu Ionel, ne-am uitat la barca, am povestit, dupa care m-am ocupat de barca lui Stefan, pentru care venisem. Parerea mea e ca Garboanca e o barca foarte buna, mai are nevoie de ceva lucrari, insa puntea din lemn mi se pare cam ultima chestie ca importanta. Ar trebui profilat intr-un fel actualul derivor fix lestat, pentru a-l transforma intr-o chila cu proprietati bune de strangere a vantului, ar trebui schimbata oarecum structura roof-ului si amenajarile interioare, plus o verificare sanatoasa a corpului, care stiu totusi ca e ca un tanc.

Ce sa zic decat spor la treaba, si sa te vedem pe apa, ori la pescuit, ori la scafandrerie, ori la plimbat turisti, ori la croaziera :).

beluga

Multumesc!!! All in one ... Unele acte au trebuit schimbate asa ca invariabil a trebuit sa-i schimb si numele  ... TEONISIA    Sper sa ramina la fel de zvelta si frumoasa odata cu trecerea anilor

beluga

Si totusi, exceptie facind cazul meu, dupa ce alegem materialul...

Ceva cuvinte despre flexitek ...???