O mana de ajutor

Creat de Captan, Martie 26, 2013, 07:06:20 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Rumpi

Asa ca sa nu dau numa linkuri la Mac-uri oferim si alte variante:

Defender 27 6700 euro: http://www.vanroedenwatersport.nl/verkoop/gebruikte-boten/defender-27/
waarship 725 4500 euro: http://www.vanroedenwatersport.nl/verkoop/gebruikte-boten/waarschip-725-kwarttonner/

ambele cu calitati marine indiscutabile, sunt tonnere de 1/4. chiar si trailerabile desi defenderul merge spre limita cu 2t in prospect. dar bineinteles fara spatiul interior al Mac-ului.

si un albin vega la 3000 euro desi ar putea fi vandut de mult: http://www.botentekoop.nl/zeiljachten/1127098/information/albin-vega-1979.html

Captan

waarship 725, asta este ceea ce mi-am dorit dintot-deauna,de mic copil. Totusi nu este transportabil usor precum MacG-ul!
Oricum, multumesc la toata lumea de ajutor, continui cercetariele! TOT INAINTE....! Sigur o s-mi gasesc ceva!

Florio

Citat din: Captan din Aprilie 03, 2013, 12:11:20 PM
waarship 725, asta este ceea ce mi-am dorit dintot-deauna,de mic copil. Totusi nu este transportabil usor precum MacG-ul!
Oricum, multumesc la toata lumea de ajutor, continui cercetariele! TOT INAINTE....! Sigur o s-mi gasesc ceva!

E un clasic si superb yacht !
Perfect transportabil, atat ca greutate (1200 kg ; ca si Mac26x ori M) cat si ca latime (2,5m - lmita maxima pentru transportul normal) .
Singurul aspect mai anevoios tine de lansarea la apa, avand in vedere chila care ii da pescajul de 1,25 m (probabil un derivor lestat - bulb-keel).
In rest , o barca bine intretinuta, cu mahon la interior (ca boierii cei mari:) ) , tot felul de accesorii si un aspect care te face sa te indragostesti de ea ! :)

Capitanul Nemo

Florine, ai facut o alegere logica si de bun simt atunci cand ti-ai cumparat MG. Cred ca in alegerea unei barci, trebuie neaparat tinut cont de destinatia barcii si de posibilitatile financiare ale fiecaruia. Nu cred ca pentru concedii scurte, weekenduri in aria geografica in care traim, etc, ar fi nevoie de o barca mare, grea, solida, lenta si cu chila lunga si pescaj mare. Urmaresc postarile si blogurile colegilor de forumuri si a celor care se dau cu barca prin Grecia, Turcia sau Croatia. Nu pot spune ca navigheaza, se dau cu barca. 90 % din traseu se face cu motorul; am vazut chiar pe alt forum exemplul unor tipi care a inchiriat un velier dar nu au ridicat deloc velele.

De aceea, tipul MG  este barca perfecta pentru majoritatea pasionatilor romani, acolo unde se merge numai la adapost, este necesar spatiu intern pentru intreaga familie sau grup de cheflii, se utilizeaza peponderent motorul, exista suficiente locuri de acostare si mai ales, pescajul este infim, iar transportul individual taie din veniturile aberante ale administratorilor de marine romanesti.

Drept iti zic, nu am vazut inca nici un MG in Suedia sau Danemarca (asta nu inseamna ca nu exista), dar acolo navigatia (nu datul cu barca) este absolut sfanta printre pasionati (adica vreo trei sferturi din populatie). Barca buna la toate este acolo Maxi 77, echivalentul pur-sail al MG-ui. Este o barca extrem de ieftina (gasesti si la 1 000 de EU), foarte incapatoare, lata, in general cu outboard, manevrabila si cu pescaj foarte mare (1,8) si stabila la extrem. La noi, ar fi o alegere proasta, neavand nici ancoraje adanci ca in nord, nici vanturi relativ constante pentru navigatia intensiv cu vele si nici nu s-ar transporta cu usurinta datorita pescajului.

Pentru mine, ar fi ideal sa o tin in Croatia sau in Muntenegru, care se afla la distante aproape egale fata de Constanta, insa Adriatica este prohibitiva din privinta costurilor pentru subsemnatul. Inca un lucru: a trebuit sa merg in nord, ca sa ma conving ca fata de ce se intampla in domeniul nautic acolo, spatiul Mediteranei este o gluma. Atat calitativ cat si cantitativ.
http://www.barcasirius.blogspot.com
"Not all the wanderers are lost" J.R.R. Tolkien

Rumpi

Ca de obicei Capitanul are dreptate. Dar sa nu uitam realitatile Mediteranei estice: in majoritatea timpului e ori prea putin ori prea mult vant. La urma urmei Mediterana a fost locul unde galerele au rezistat cel mai mult. Daca esti nevoit sa fii la ora fixa undeva trebuie sa pui sclavii la lucru. Sau sa ai ambitii sportive si sa inchiriezi altceva decat un hotel plutitor si sa ii dai la volte scurte printre insule, ridici si cobori o tona de vele de cateva pe zi, adica munca fizica si disconfort. Majoritatea oamenilor sunt in concediu, fac turism nautic, seara vor sa fie la ancora sau in port, si barca e un hotel plutitor inchiriat. Nu se poate compara cu tarile nordice unde majoritatea detin yachtul de sub ei si ies sa se plimbe cu vele. Chiar si in caraibe unde vantul e mai mult sau mai putin constant in flotele de charter motorul e sfant. 
Pentru cine vrea ieftin la Adriatica e de investigat Albania. Dar conditiile vor fi mai degraba ca in Tomis, adica mai necivilizate.

La waarschip trebuie atentie, sunt barci frumoase din placaj de mahon dar majoritatea au fost construite folosind cuie galvanizate, la unele se vede ca ajung incet la limita de viata a acestora. Nu-i o problema, se repara cu epoxi, da e de munca. De asta au preturi asa mici. Si majoritatea nu arata asa bine ca asta de am dat-o de exemplu.

Captan ti-am pus azi noapte un teanc de linkuri noi cu mac-uri, sunt pe pagina 4, le-ai vazut? Mentin oferta sa sun la cei din germania, nu ma costa nici macar telefonul si n-am bariera lingvistica. sa-mi spui numa ce vrei sa stii exact.

Captan

Da Rumpi, le-am vizionat pe toate si-ti multumesc,dar nu m-am hotarat,inca.
Totusi daca-i asa usor suna te rog la asta :
http://www.yachtcharter-stahr.de/bootverkauf/MacG/verkmacm.htm
si la asta:
Un S la 11500 euro:  http://segler-service-center.de/index.php/gebrauchte-boote

Eu a-si lua unul din S-uri maine, totusi nevasta-mea ma roaga sa mai caut si mai insist la un X sau M, chiar daca-i pretul mai mare. De, ochii vad inima cere, constiinta nu si nu!

Rumpi

se rezolva, sun maine.

Florio ti-am gasit barca de familie ca sa ai motiv sa schimbi MacGregor-ul. cu trailer-ul e mai greu da este una in charter la greci pentru cine se gandeste. 2000 pe saptamana in extrasezon, 3500 in iulie-august. sa nu se zica ca toata lumea inchiriaza hoteluri plutitoare.

POGO 10.50 - MATHEOPHOTO

Florio

Citat din: Rumpi din Aprilie 03, 2013, 11:49:25 PM
se rezolva, sun maine.

Florio ti-am gasit barca de familie ca sa ai motiv sa schimbi MacGregor-ul. cu trailer-ul e mai greu da este una in charter la greci pentru cine se gandeste. 2000 pe saptamana in extrasezon, 3500 in iulie-august. sa nu se zica ca toata lumea inchiriaza hoteluri plutitoare.

POGO 10.50 - MATHEOPHOTO

Asta e mai cu seama un motiv sa visez frumos, Rumpi :) .
E un racer cu putin confort interior, care zboara pe apa si isi poate regla pescajul la 1 m .
Cam atat cu bucuriile, ca transportul a 4m latime iese din schema, iar cockpit-ul de racer, fara oglinda (astia sunt nebuni, calculeaza cat ii intarzie turbioanele de aer formate in oglinda barcii) devine o tensiune pentru noi, vazandu-ne copiii la un pas de baldabac :) !

Pe langa asta, barca e impresionanta !
Ceva asemanator (si in limite mult mai confortabile) e acel nou model de Jeanneau Sun Odissey 30i, dar la fel de scump, 'tu-i mama lui !

Rumpi

Am sunat in germania. despre X n-am nici o informatie, omul e pe adriatica, poate fi contactat doar pe mail, am trimis mail.
S-ul e inca teoretic disponibil dar se vinde in regim de consignatie si proprietarul e plecat in vacanta pana saptamana viitoare. O sa resun vinerea viitoare, pana atunci va trebui sa astepti. E vacanta de pasti in germania, multi sunt plecati.

Florio ma omori. pana si bugetarii parliti ca mine fac diferenta intre 60 000 si 160 000 de euro. E adevarat e la fel de inaccesibil.  oglinda se poate inchide cu o plasa sa nu cada copii. cat despre interior, scuze da interiorul de la 30i mi se pare inghesuit in comparatie cu asta:

Captan

Multumesc Rumpi, intre timp am mai trimis si eu niste email-uri si am dat niste telefoane. Astept raspuns.

Rumpi

am primit raspuns de la x-ul din germ. anuntul e valabil, barca e disponibila. de la sfarsitul lui aprilie barca se poate vedea, daca se cumpara poate fi preluata de la sfarsitul lui mai.
ce-l mai intreb?

Captan

Eu nu pot in perioada asta, o sa fiu in voiaj.Abia in septembrie sau octombrie o sa fiu apt de un drum in Germania.Nu mai intreba nimic ,decat ca revenim si multumiri.
Multumesc Rumpi si tinem legatura.

Captan

Probabil plec in 2 zile in voiaj,nu stiu daca o sa am net la nava, asa ca ma bazez pe voi ,atunci cand revin sa finalizam propunerea/cumpararea de un velier dupa preferintele mele(chiar daca sunt bulversat, dar, in principiu tot pe MacG raman). Multumesc la toata lumea pentru ajutor si sa ne vedem cu bine.

Captan

Va salut din Malayesia acum. Am pris un sim cu net si am intrat direct aici. Nu sunt noutati ,dupa cum vad, dar inca sper(ca si nevasta-mea) ca imi voi permite un Mac G M.sau X. Revin din voiaj....... nu stiu. La noi se stie cand pleci, dar mai putin cand te intorci. Decicontinuam cautarile? Ce a-ti inceput vara asta? Proiecte?Plimbari? Salutari, nu stiu cat o sa ma tina sim-ulasta si in 2 zile plec in Indonezia.

Captan