Iaht german esuat la Constanta

Creat de Intersect, Iunie 13, 2013, 07:29:47 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Intersect

CitatCitat
Sirius 32 DS, un iaht super-calitativ fabricat in Germania, la Plön. Site-ul fabricantului e acesta: http://www.sirius-werft.de/phpwcms/index.php?eng . Pe site sunt descrise velierele din portofoliu, iar 32 DS e de generatie ceva mai veche dupa design (a fost lansat pe piata in 1988).
Felicitari norocosului proprietar, si cat mai multe mile parcurse in siguranta .
Proprietarul este un neamt jovial care naviga singur de data asta,este prins intr-o calatorie lunga...De la Galati a plecat Tulcea-Constanta-Bulgaria-Turcia-Gibraltar.
Anul viitor se pregateste sa treaca Atlanticul.
Ma speriasem sa nu fie el.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14993038-constanta-yacht-german-esuat-stancile-comandamentul-flotei.htm

Am vazut pe Antena 1 acum el este,pacat :(
Born to fish,forced to work!!!

modi

Intersect

Ei nu stia engleza,eu doar in engleza am vorbit cu el,ce nenorociti....Ce bucuros era el ca a ajuns in Romania,nasol ce a patit..
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/aventura-neamtului-al-carui-iaht-a-esuat-in-marea-neagra-romanii-m-au-alungat-in-mijlocul-furtunii.html

Vali

Salut, am separat subiectul de fata din topicul despre Dunarea la Galati.

Se discuta despre imprejurarile producerii accidentului aici: http://www.eurosail.ro/forum/viewtopic.php?f=24&t=37&p=4672#p4667

Eu ma gandesc la altceva: omul asta a ramas cu barca grav avariata, intr-o tara cu autoritati si populatie ostile din punctul lui de vedere. Am inteles ca a avut nevoie si de spitalizare, dar acum e bine.
S-a scris ca barca are asigurare, insa ma intreb cine i-o poate pune la punct aici in Romania, mai ales ca avariile sunt grave, dupa cum se vede in pozele puse pe libertatea.ro - http://www.libertatea.ro/detalii/articol/yacht-german-esuat-tomis-451345.html

Solutiile ar fi dauna (partiala sau totala) din partea asiguratorului, dar barca din punctul meu de vedere se poate repara. Avariile sunt totusi grave - gauri de apa pe tot tribordul, dar reparabile, saildrive-ul trebuie inlocuit, la fel ca pana carmei.

Problema e ca nu prea stiu cine i-ar repara neamtului barca la noi in tara, pe asigurare. De transportat inapoi in Germania cred ca e scump, si se poate face doar pe vapor. Pe de alta parte, posibil ca si neamtul sa nu mai aiba chef de barca, si sa nu mai aiba incredere in ea dupa reparatie, din cauza discontinuitatii structurale.

Ce ma gandesc e sa incercam sa luam legatura cu el, si sa vedem daca il putem ajuta cu ceva, in spiritul fratiei dintre barcagii. Poate unii spun ca sunt idealist, dar eu cred in chestia asta, si cred ca daca ajuti pe cineva, vreodata ti se va intoarce inapoi ajutorul. Asa ca daca e cineva din Constanta care-l poate contacta pe marinarul neamt, ar fi bine sa-l indrume pe forumul nostru, sa discutam cu el si sa vedem cum am putea sa-l ajutam. Asta ca sa nu se mai spuna despre romani ca sunt asa cum se zice in tot vestul.

In situatia in care nu se rezolva reparatia in Ro pe asigurare, eu de exemplu m-as angaja voluntar sa-i fac reparatia gaurilor de apa la corp, el trebuind sa-si plateasca doar materialele. Oricum in vara vin la Constanta sa fac o reparatie la un velier din lemn. Iar o reparatie tot e necesara, ar putea de exemplu sa se intoarca in Germania, pe canalul Dunare - Marea Neagra, apoi pe Dunare la deal, urmand ca in Germania sa-si faca reparatiile intr-un santier profesionist de veliere. Spun asta fiindca stiu ca nivelul calitativ al reparatiilor la noi in tara e foarte slab.

Deci daca nu deranjez, l-as ruga pe Pelicanul de exemplu daca poate lua legatura cu neamtul, fiindca eu nu am cum deocamdata sa ajung in Constanta, mai am de treaba. In plus, Intersect spune ca s-a cunoscut cu el cand era la Galati, si deci mai e unul din noi in relatii cu neamtul. Ideal ar fi sa ne scrie neamtul pe forum, chiar si in germana, si la nevoie dam noi o traducere cu google, sau ne ajuta vreun coleg forumist care stie germana.

Sper sa nu deranjez forumistii, dar un barcagiu e in nevoie, si daca barcagiii nu-l ajuta, atunci nu cred ca-l mai ajuta cineva. Nu trebuie sa ne bagam prea adanc in problemele omului, dar macar sa simta alaturi solidaritatea tovarasilor de "suferinta", si tot ii va fi mai usor. Eu dupa cum am spus sunt dispus, dupa ce-mi termin lucrarile actuale (cam 2 saptamani), sa-l ajut dezinteresat pe neamt la reparatiile corpului. Daca mai sunt forumisti care cred ca ii pot intinde o mana, haideti sa povestim aici.

In incheiere cer scuze daca am deranjat cu acest post, nu vreau sa se simta cineva obligat la ceva, dar mie nu mi-e bine cand stiu ca e cineva pe care-l pot ajuta, iar eu sa nu-l ajut.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Intersect

Sper sa ii pot afla numarul de telefon azi.Sau alte detalii de la autoritatile  Constantene.

bradutzu

sautari!
este regretabil ce s-a intamplat si cu siguranta intamplerea asta ne va scoate de pe harta destinatiilor turistice (turism nautic)vreo 10 ani!
am vazut si eu la stiri si m-am umplut de nervi!
Sa auzim totusi numai de bine!
Sa auzim numai de bine!

modi

Citat din: Vali din Iunie 14, 2013, 07:44:11 AM

Ce ma gandesc e sa incercam sa luam legatura cu el, si sa vedem daca il putem ajuta cu ceva, in spiritul fratiei dintre barcagii. Poate unii spun ca sunt idealist, dar eu cred in chestia asta,

Maxime felicitari pentru initiativa ! Ma bag ! ;) ;) ;)

Din partea mea primeste orice ajutor posibil dpdv tehnic , brico , reparatii . Auto , oriunde are nevoie pe teritoriul Romaniei , gazduire neconditionata in Bucuresti pe perioada sederii sale aici .

Citat din: bradutzu din Iunie 14, 2013, 08:51:23 AM
cu siguranta intamplerea asta ne va scoate de pe harta destinatiilor turistice (turism nautic)vreo 10 ani!

Asa cum propune Vali , daca ne mobilizam cred ca putem spala rufele manjite de agaricii aia de la Constanta ......

pelicanul

Citat din: modi din Iunie 14, 2013, 04:24:27 AM
Iata si varianta neamtului :

http://ro.stiri.yahoo.com/aventura-neamtului-al-carui-iaht-esuat-marea-neagra-101400593.html

p.s. De ce oare sunt tentat s-o cred ?

Ca de obicei, adevarul se pare ca e undeva la mijloc:
1. Nu a fost cine stie ce furtuna, un vint forta 4 cu rafale la 5, marea grad 2 - 3. Pentru barca lui era destul de mult, dar nu imposibil.
2. Nu cred ca a intrat in portul mare si l -a dat cineva afara de acolo. Ca sa -l citez pe skipper (http://www.eurosail.ro/forum/viewtopic.php?f=24&t=37&start=230), cum l -a dat afara? La remorca, l -au impins, sau ce? Cred ca a discutat cu VTS in 16, careva de acolo i -a zis ca n -are ce cauta in portul comercial si de aici neintelegerea, speculata imediat de cei de la stiri (autoritati incompetente etc)
3. Oboseala (se pare ca era 2 sau 3 noaptea) si stresul si -au spus cuvintul si omul, singur pe barca, a gresit intrarea in Portul Tomis.
In orice caz, mare pacat, parea o barca buna.
O sa incerc sa ajung azi pe acolo si sa iau legatura cu el.

Vali

Am primit de la Intersect numarul de mobil al neamtului. Nu l-am sunat, fiindca urmeaza sa-l sune colegul Intersect, mai ales ca ei se cunosc deja. Important e sa ne spuna intai omul care e treaba, si cu ce putem sa-l ajutam. Poate il intalneste si Pelicanul, si aflam mai multe.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Intersect

Are telefonul inchis,dar am sa il mai sun pana raspunde.
II dau si un msg sa ii explic intentia.

pelicanul

Am fost azi in Tomis si am vazut barca, din pacate insa proprietarul nu era in zona. Miine si poimiine nu mai ajung, ma duc spre sud (Eforie, eventual Mangalia).
Cred ca cel mai bine ar fi sa luati legatura cu Dl. Lascu, el si -a facut birou in cosmelia aia mare si albastra din Tomis si barca in chestiune e chiar sub geamul lui. M -ar mira sa nu fi vorbit deja cu neamtul.

ionitzady

daca as putea ajuta si eu cu ceva  ...  , sa-mi spuneti   , oricum nu mai este nimic de comentata , asa ceva nu trebuie sa se intampla

Cristy

Am citit si in ziare si pe forum despre incident. Fiind din Constanta pot merge in portul Tomis si sa vorbesc fie cu acel domn ce are biroul acolo fie sa ma interesez unde poate fi gasit neamtul. Maine este duminica si nu cred ca gasesc pe nimeni in port insa voi incerca. Daca nu este maine, poate gasesc poimaine. Daca il gasesc pe neamt, nu as vrea sa-i propun ajutor fara un suport real - ne-am face cu totii de ras.
Deci daca omul spune ca are nevoie de ajutor si ca accepta ajutorul nostru - cam ce-as putea sa-i spun fara a pica in latura aceea nedorita de nimeni? Eu nu stiu nimic de reparatii barci si nici nu am participat la vreo astfel de activitate, in schimb as ajuta si eu cu ce este nevoie.

Cristy

Toată atenția a fost polarizată pentru acest iaht german iar un alt accident petrecut la Tulcea a trecut neobservat si de ce nu - necomentat.
http://adevarul.ro/locale/tulcea/tulcea-turisti-accident-naval-1_51bab2bbc7b855ff568d97ee/index.html
Analizand si acest caz ar putea ajuta pe multi incepatori (ca mine) asupra modului de a evita asa ceva.

adrianix

Salut si apreciez forfota facuta in jurul acestui caz,asi ajuta si eu pe cineva aflat la nevoie,dar indemn la o buna informare si calm,cazuri de genul acesta se intampla aproape mai tot timpul si cred ca se da prea mare atentie acestui caz. Mai sunt si altele care trec neobservate,cu romani de-ai nostri si nu mi se pare corect fata de ei.  E bine si frumos sa ajuti,asi face-o si eu oricand dar...,crede-ti ca daca erati in germania se uita cineva la vreo unul din noi? crede-ti ca gasea-ti atata intelegere la"bunul popor german?", eu cred ca nu. Eu zic sa cunoaste-ti adevarul si apoi sa vedeti daca merita. Asi vrea sa nu fiu inteles gresit,dar am mari dubii in privinta ospitalitatii Germane.