Despre impozite

Creat de lipan, Mai 29, 2011, 11:56:29 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

lipan

Impozite si taxe - de Adrian Păunescu‏

De ce nu puneţi şi pe râs impozit
Şi birul progresiv pe sărăcie?
De ce nu puneţi taxe pe-ntuneric?
Impozitaţi şi vântul ce adie!

Ar fi păcat să ezitaţi în crima
De-a confisca şi sângele din vine,
Continuaţi prăpădul cu ardoare
Şi răul ce vă face-atât de bine!

Taxaţi iubirea, somnul, nostalgia,
Penumbra, deznădejdea şi oftatul
Şi unghiile care cresc într-una,
Distrugeţi tot, de-a lungul şi de-a latul.

Nu-i logic să nu puneţi nişte biruri,
Pe nou născuţi, ce nu ştiu cum îi cheamă,
Lucraţi neiertător şi echitabil,
Impozitaţi şi laptele de mamă.

Dar ce fiscalitate este aia
Din care nu se fură-ntreaga pâine
Acestui neam ce şi-a luat maidanul
De-a nu trăi în lesă ca un câine?

Taxaţi sever şi strângerea de mână!
Impozitaţi total telepatia!
Luaţi atâtea piei câte vă place
Şi desfiinţaţi prin taxe România!

Ce e complicitatea asta bleagă
Cu sărăntocii şi dezmoşteniţii?
Tot au şi ei ceva să dea ca taxă,
Treziţi-le revolte şi ambiţii!

Voi nu vedeţi că omul mai respiră?
Cât amânaţi sentinţa capitală?
Loviţi la oase naţia întreagă,
Înduioşarea e un fel de boală.

Adăugaţi impozite şi taxe
Pe taxe şi impozite, cuminte,
Impozitaţi şi lacrima şi ploaia!
Taxaţi adânc şi morţii din morminte!

Impozite pe floarea dăruită,
Impozite pe cald, ca şi pe rece,
Impozite pe rouă şi pe lună,
Impozite pe notele de 10.

Cafeaua, ceaiul, apa de fântână,
Fereastra, uşa, merită accize
Când, cu o poftă tragică, Guvernul
Îi dă un nou impuls acestei crize.

Impozite şi taxe pe cuvinte,
Dar biruri pe ecou şi pe tăcere,
A jupui poporul este nobil,
Când nu-i mai laşi nici dreptul să mai spere.

Hei, Românie, parcă răstignită,
Degeaba vrem să te-ntrebăm ,,Quo vadis?",
Nici să trăim aici, nu-i cu putinţă
Nici să murim acum nu mai e gratis.

La luptă împotriva tuturora,
Într-un neomenesc război promiscuu,
Trăiască lanţul ce ne intră-n oase!
Trăiască Taxa, Jaful, Moartea, Fiscul!
                               
Adrian Paunescu

Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

Florio

EU as impozita fiecare detinator de barca ( inclusiv catamaran :) ) , cu prestarea de servicii in folosul comunitatii ( de iubitori a-i apelor), dupa cum urmeaza :   obligativitatea iesirii de minimum doua ori pe luna, in ape dulci, sarate ori salmastre, cu ambarcatiunea din dotare .
   NU se accepta scuze de timp ocupat, serviciu sau cumetrii .
Cine nu se conformeaza, este amendat in functie de gravitatea faptei sau recidiva, in cuantum de una sau mai multe lazi de bere, sticle de whisky, vin, schlibovitza, care se vor distribui restului comunitatii .
Am zis ! :)

ss

Florio, esti acolo, da' ratezi la mustata!!! La fiecare ieseala, trebuie respectata obligatia de a avea la bord MINIM una bucata pantofar, care sa fie injectat cu bacilul velic  ;D

bluenote

Stiu ca e un topic uitat de timp, dar poate vede cineva care e mai destept decat mine si raspunde, ca sa nu mai incarc forumul inutil: poate cineva sa-mi explice si mie de ce trebuie sa platim impozit pe barcile de agrement? Spre ex, la mine in Calarasi, cei care au barci de agrement, care ies doua ore intr-un weekend sa se plimbe pe Borcea sau Dunare, de ce trebuie sa plateasca impozit? Ca doar n-a facut primaria Dunarea. Daca primaria ar fi amenajat niste pontoane, ar fi infiintat un post de paza ceva la ponton, daca ar fi amenajat vreo bucata din mal pt lasarea sau ridicarea barcilor din apa, ca sa nu mai spun ca nici macar nu exista vreun drum de acces spre apa, ci doar improvizate, deci daca primaria construia o infrastructura intelegeam, dar asa?
Pricep logica impozitarii navelor mari, care transporta diverse marfuri, pasageri etc, adica desfasoara o activitate economica, dar la barcile de agrement chiar ca nu ma duce capul sa inteleg in baza caror ratiuni se percep impozite..

home made

d'aia,ca vor ei...........asta e logica.

ghrt

Impozitul pe barcă este un impozit pe avere şi este justificat ca atare.
Şi pe apă se poate plăti, de exemplu în regiunea flamandă din Belgia există vinieta fluvială, care se referă la toate căile navigabile, nu doar la cele antropice. Desigur că la ei majoritatea sunt antropice şi atunci au o justificare clară.
Pentru pontoane plăteşti cheiajul, exceptând multe pontoane publice din Grecia. De aia şi este atât de ieftină pt vacanţe, dar au şi atâtea probleme economice.
Uzual se plăteşte şi mooringul. În Croaţia plăteşti inclusiv ancorajul, dacă eşti în rezervaţie.
Depresia de joi seara...

cristi80

Citat din: bluenote din Februarie 23, 2017, 08:56:39 PM
de ce trebuie sa platim impozit pe barcile de agrement?
ma gandeam intr-o zi la asta... in Galati a aparut o rampa de lansare la apa a ambarcatiunilor,(la liber), iar eu ca un bun platitor de taxe si impozite zic ,,uite primaria, s-a gandit la posesorii de barci''...apoi citesc un articol intr-un ziar local care anunta ca se cauta un investitor pt un nou port de ambarcatiuni in Galati... fix in zona rampei de acces nou aparuta. :o

bluenote

ghrt: am vizitat toate locurile pe care le invoci in pledoaria ta pt necesitatea impozitarii barcilor de agrement. In Croatia chiar ma duc din 2010 in fiecare vara cu motocicleta sau masina. Si Belgia si Grecia si Croatia (am traversat toata Coasta Dalmata si Istria) au o infrastructura impresionanta pt barcile de agrement, deloc comparabil cu ce exista in Romania in general si in Calarasi, in special. Acolo inteleg pt ce trebuie platit impozit dar, deocamdata, la mine in Calarasi chiar ca nu inteleg. Si ce mare avere trebuie sa ai sa-ti cumperi o gioarsa de Laguna cu motor de 20 de cai sa-ti plimbi copiii in weekenduri pe Dunare...
cristi80:: la mine in CL nu exista in oras nicio rampa amenajata de lasare/ridicare a barcilor la apa(adica la Borcea). Exista la Chiciu (adica la vreo 6 km de oras, la Dunare), dar e construita din ce stiu de Ostrovit SA, adica societatea care administreaza podgoria de pe celalalt mal al Dunarii, adica din jud Constanta si care detine bacurile care traverseaza Dunarea.

Vali

Citat din: bluenote din Februarie 23, 2017, 10:01:56 PM
Si ce mare avere trebuie sa ai sa-ti cumperi o gioarsa de Laguna cu motor de 20 de cai sa-ti plimbi copiii in weekenduri pe Dunare...

In cazul asta nu trebuie sa platesti impozit, chiar daca Laguna respectiva e exact ambarcatiune de agrement.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bluenote

Vali: se platesc, mi s-a spus, in jur de 200 ron
uite aici ce a decis primaria CL :
Mijloace de transport pe apă În cazul unei remorci, al unei semiremorci sau rulote impozitul se stabileşte în funcţie de masa totală maximă autorizată. În cazul mijloacelor de transport pe apă respectiv, nave de sport şi agrement, se includ ambarcaţiunile, indiferent de tip şi de modul de propulsie, al cărei corp are lungimea de 2,5 m până la 24 m, destinată utilizării în scopuri sportive şi recreative, impozitul se stabileşte în funcţie de puterea motorului cu care acestea sunt echipate, după cum urmează: 1.    a) ambarcaţiune de agrement echipată cu motor inboard sau outboard de până la 20 CP (15KW), inclusiv: 210 lei; 2.    b) ambarcaţiune de agrement echipata cu motor inboard sau outboard între 20 CP (15KW) si 50 CP (37,28KW), inclusiv: 400 lei; 3.    c) ambarcaţiune de agrement echipata cu motor inboard sau outboard între 50 CP (37,28KW) si 100 CP (74,57KW), inclusiv: 600 lei; 4.    d) ambarcaţiune de agrement echipata cu motor inboard sau outboard între 100 CP (74,57KW) si 125 CP (93,21KW), inclusiv: 800 lei; 5.    e) ambarcaţiune de agrement echipata cu motor inboard sau outboard de peste 125 CP (93,21KW), inclusiv: 1119 lei; 6.    f) ambarcaţiune cu vele şi motor indiferent de capacitate: 1119 lei; 7.    g) nave cu deplasament de până la 15 mc inclusiv sau o capacitate de încărcare mai mică de 15 tone care nu efectuează activităţi în scop comercial (docuri plutitoare, debarcadere plutitoare, pontoane, hangare plutitoare pentru nave): 500 lei.

Citeste mai mult: adev.ro/np9iyw

pelicanul

Daca locuiesti in Azuga sau in Brasov si esti proprietar de barca inmatriculata platesti impozit la fel ca orice proprietar de barca din Calarasi sau Galati. Bineinteles, primaria din Azuga nici nu se gindeste sa construiasca pontoane... N-are nici o treaba sula cu prefectura! :)

PS @bluenote Daca ai o Laguna cu 20 de cai te sfatuiesc sa nu o inmatriculezi. Daca este deja inmatriculata... ghinion! :) Nu poti sa mai scapi de impozit decit daca-i dai foc sau o scufunzi... :)

Vali

Citat din: bluenote din Februarie 23, 2017, 10:08:26 PM
Vali: se platesc, mi s-a spus, in jur de 200 ron

Dupa cum spune si Pelicanul, Laguna cu 20 de cai nu se inmatriculeaza si nu se inscrie in registrul de evidenta, conform OUG 74/2006 actualizata. Implicit, conform art. 468 din Codul Fiscal 2016, nu datoreaza impozit. Orice altceva ti-au spus cei de la fisc e goanga.

Daca te-ai pacalit si ai inmatriculat-o, ca s-o radiezi mai ai o solutie, anume sa nu faci inspectia tehnica timp de cativa ani, caz in care barca se radiaza din oficiu. In acel moment mergi cu hartia de radiere si o scoti de la fisc, dupa care poti circula fara probleme cu ea neinmatriculata.

Daca mai ai nelamuriri, scrie-le aici si le rezolvam impreuna.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

home made

#12
Citat din: ghrt din Februarie 23, 2017, 09:38:32 PM
Impozitul pe barcă este un impozit pe avere şi este justificat ca atare.
Şi pe apă se poate plăti, de exemplu în regiunea flamandă din Belgia există vinieta fluvială, care se referă la toate căile navigabile, nu doar la cele antropice. Desigur că la ei majoritatea sunt antropice şi atunci au o justificare clară.
Pentru pontoane plăteşti cheiajul, exceptând multe pontoane publice din Grecia. De aia şi este atât de ieftină pt vacanţe, dar au şi atâtea probleme economice.
Uzual se plăteşte şi mooringul. În Croaţia plăteşti inclusiv ancorajul, dacă eşti în rezervaţie.
Depresia de joi seara...

gheorghita,aia care au averi in romania nu platesc impozite,platesc aia care nu au averi......!  :) la noi totul e fara logica.

bluenote

M-ati bagat si mai tare in ceata! Nu pricep cum poate ignora o primarie o lege si sa decida sa puna biruri in mod samavolnic pe lucruri neeligibile impozitarii.  Lasa ca-i intreb eu si ma duc si cu art ala  468 din Codul Fiscal, printat.

pelicanul

Citat din: bluenote din Februarie 23, 2017, 10:44:49 PM
M-ati bagat si mai tare in ceata! Nu pricep cum poate ignora o primarie o lege si sa decida sa puna biruri in mod samavolnic pe lucruri neeligibile impozitarii.  Lasa ca-i intreb eu si ma duc si cu art ala  468 din Codul Fiscal, printat.
Primaria nu ignora legea, ci acopera toate aspectele prevazute in legislatie.  ;)
Pentru barcile sub 7 m si sub 20 cp inmatricularea nu este obligatorie dar se poate face la cerere.
Exista persoane care, din diferite motive, vor (sau trebuie) sa inmatriculeze o ambarcatiune care de altfel ar fi scutita. Si atunci, de ce sa nu le luam banii? Nu mai stau acum sa caut legile respective, ca e un'spe noaptea, dar cred ca pentru pescuit industrial (de exemplu) barca trebuie obligatoriu inmatriculata. Un alt exemplu ar fi o barca pusa gaj pentru un imprumut bancar. Teoretic chestia se poate face (nu stiu daca a si facut-o cineva in Romania), dar in acest caz barca trebuie inmatriculata.