barca motocraft sl 410 pentru dunare?

Creat de bica77, Decembrie 13, 2013, 01:29:17 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gabos

in primul rand aluminiul nu se sudeaza. Daca spartura este mica se poate "astupa cu diferite materiale, iar daca este mare soulutia ar fi inlocuirea oglizii. Oricum nu ma pricep la astfel de reparatii dar imi imaginez ca de reparat se poate repara f bine de catre un profesionist dar nu stiu cat te ar costa si daca merita

ionitzady

ba aluminiul se sudeaza , problema este meseriasii . Pe vremuri cand mergeai pe strada si nu erai atent te trezeai '' sudat '' acum este o mare problema sa gasesti un sudor

Sosoktm

Salut Bica, probabil te referi la un sl410 proaspat postat pe probarca. Din poze barca arata bine, insa cu reparatii de facut parca ar merge un pret mai mic, sa nu uitam ca pretul asta e mult prea aproape de pretul ei fara tva. Aluminiul se sudeaza fara probleme.
Fara sa fie o recomandare sau publicitate ascunsa (vorbim totusi de aceeasi marca), eu sunt proaspat posesor de starcraft seafarer de 14 picioare(inaltime la chila 60 cm, latime max 160 cm).

http://www.subito.it/nautica/starcraft-venezia-81781054.htm

Este exact cea din anunt, insa pun si 2 poze facute acasa. M-a costat 4600 lei adusa la poarta casei, iar oferte sunt destule si la preturi mai mici. Eu am vrut neaparat cu bord mai inalt si preferabil o carena cu V nu foarte pronuntat, asta a fost ce am gasit si la un pret cred eu decent.
Parerea mea e sa nu te grabesti si sa te uiti si pe afara, barci sunt destule, la fel si intermediari ok pt asta.

bica77

ce spuneti de barcile de la legendboats aveti idee de ele ,tot aluminiu

Mihaif99

"Legend does not make their own hulls. They purchase them from other manufactures and add their own trim. Smokercraft has supplied many of the hulls for Legend boats and continues to do so"

;)

bica77

salut oameni buni,ajutati-ma va rog in luarea unei decizii   ,care este dilema mea, am gasit  o barca sl 410 si urmeaza s-o cumpar, numai ca tipul respectiv o da cu tot cu motor de 15 cp nou nout, acte, chestii luat din magazin in 2013 cu cateva ore de mers, se vede asta  ca cica are ceas de inregistrare , deci sunt nevoit sa iau barca cu tot cu motor ,idee e ca eu, am unul de 10 cp nou din 2013 tot mercury  adus din vest , acum stau sa ma gandesc ptr ca ma intereseaza f mult consumul ,se merita sa-l pastrez pe ala de 15 si sa-l vand pe cel da 10 ?consumul lor este asemanator sau difera mult? strict la cosumul celor doua motoare ma refer ,la celelalte avantaje mai putin ,stiu ca 15 este peste 10 la viteza, eu s-asa nu fac drumuri lungi ca sa depind neaparat de viteza sau alte nebunii de genul asta, dar e un dezavantaj la carat, eu nu-l dau jos de pe barca oricum si asa mai departe ,ce ma intereseaza, si rog pe cineva care a facut consumul la unul de 15 cp pe o astfel de barca sl 410 sau asemanatoare ca greutate ,consuma simtitor mai mult asta de 15 cp fata de cel de 10 cp pe care il detin deja, pe o aceeasi barca si in aceleasi conditii adica incarcatura etc?   m-ar incanta cel de 15 ptr ca are acte de romania mai are aproape 5 ani garantie deci este ca si nou nici revizia de 20 de ore nu are facuta,dar daca consuma mai multa benzina n-am facut nimic ,mai mult inseamna peste juma de litru fata de ala de 10cp, acum nu stiu, astept parerile voastre . ce ziceti ce ati face in locul meu ? aduc aminte merg la peste 5 din 7 zile si conteaza sa ies cat mai ieftin cu consumabilele, benzina motor, drum etc ,la cat peste prind eu  :'( fac mai mult voluntariat

bradutzu

o rezerva de putere este intotdeauna binevenita! depinde de greutate, conditii meteo, distanta, etc daca cel de 15 va consuma mai mult decat cel de 10!
dpmdv daca iti pemiti sa cumper motorul de 15 atunci cumpara-l ! dk nu......atunci merci cu ce ai!
Sa auzim numai de bine!

mustatza

0.22gr/cp/h X 10cp = 2.2l/h
0.22gr/cp/h X 15cp = 3.3l/h
consumuri la turatia maxima

consumul poate creste sau scade in functie de incarcatura si poti avea surprize ca cel de 15cp sa-ti consume ca cel de 10cp pt ca merge mai "respirat".

gabos

Ovidiu are sl410 cu un mercury de 9,9 cp si are un consum de aproximativ 2l/ora dupa spusele lui. Cu doua persoane in barca lui si motorul turat la maxim eu cred ca ar ajunge la un consum 2,5l/ora sau un pic mai putin, si ar atinge o viteza de aproximativ 30 Km/ora, cu mici variatii in functie de vant, curent, etc.
Motorasul meu de 15 cp turat doar la 50-60% si cu doua persoane in barca (bine hranite 100 Kg+ 80 Kg), barca atinge viteza de 30 km/ora si are un consum de2- 2,5l/ora.
Turat la maxim atinge 40 Km/ora si are un consum 3l/ora.
Nu am facut inca proba singur in barca ca sa iti pot spune viteza si consumul desi eu cred ca viteza nu ar creste in schimb consumul sar reduce un pic.
Parerea mea este ca e mai bun cel de 15 din diferite motive.
1. Nu esti fortat sa turezi motorul la maxim si de aici motorul va avea o viata mai lunga, iar tu vei putea avea o discutie in barca fara sa tipi.
2. Randamentul de consum / viteza este mai bun deoarece vei consuma mai putini litrii / distanta parcursa.
3. Vei fi foarte bucuros sa ai o razerva de caluti atunci cand vei avea barca mai incarcata. In aceste situatii cel de 10 cp va consuma mai mult decat cel de 15 cu siguranta.
Singurul dezavantaj pe care il vad este greutatea, deoarece cel de 10 cantareste 38 Kg iar cel de 15 cp 52 Kg. Aici ai o problema doar daca vrei sa manevrezi motorul singur, sa il pui in porbagaj, etc. Dar cum tu ai peridoc si nu ai nevoie sa scoti motorul nu ai absolut nici o problema cu greutatea.
Eu ma bucur ca am ales cel de 15. La incarcatura pe care o pun eu deobicei in barca sunt sigur ca un motor de 10 cp ar fi consumat mai mult / distanta parcursa.
Tu spui ca nu vei merge pe distante mari, dar asta o spui acum. Cand o sa ai barcuta asta cu siguranta o sa vrei sa vizitezi delta

dany

Nu am nici pe departe experienta ta ,Gabos si crede-ma mi-a placut raspunsul tau.Un sfat excelent i-ai dat omului.Daca-ti permiti ,cumpara barca cu tot cu motor si pe al tau de 10cp vinde-l  8) asa sa fii ,i-ti doresc!

Mihaif99

Sper ca ai de gand sa cari barca pe peridoc cu motorul pe ea. In acest caz poate ar merita motorul de 15.
Totul depinde de pret si de cat de bine iesi in final. Daca barca va costa aproape cat pretul nou si motorul de 15 la fel, nu ai facut nici o sfaraiala. Daca afacerea e buna, si mai include si peridoc, atunci grabeste-te si cumpara
Inteleg ca 90% din timp esti singur in barca, asa cum ai spus in primul post.

bica77

merci de raspunsuri ,va spun si eu sincer ca as prefera motorul de 15 are aprindere electrica ,5 ani garantie este 'stoc' cum se spune in popor numai ca voiam sa ma edific cu consumul ,motorul il tin numau pe barca din primavara pana in toamna cand il retrag in casa ,apoi la balta, barca o duc cu peridocul ,ce este de luat in seama ca eu ma duc numai singur la pescuit cu 4 lansete un rucsac de 7kg max. o ancora de vreo12kg si cam atat ,d-asta am intrebat daca se merita sa-l pastrez pe cel de 15 si daca isi are rostul puterea de 5 caluti in plus in conditiile astea ,cu siguranta nu-mi luam alt motor daca nu intalneam oferta asta de barca plus motor ,peridoc am acasa, cand voi incheia tranzactia pe saptamana viitoare sper, va voi da detalii despre ceea ce am achizitionat cu preturi cu tot sa va faceti o idee daca s-a meritat sau nu, oricum eu cred ca se merita ca altfel n-as cumpara, zic eu

Sosoktm

Singurul minus pe care il vad e greutatea la 15 cai, in rest....numa'  pe plus. Ai un motor nou(daca mergi mult confortul psihic e mai mare ), consum probabil la fel sau mai mic, poti pune o elica mai de fuga sa ai aceeasi viteza la ture reduse dar ai accesibila o viteza mai maire daca e cazul, vei zbura si cu barca incarcata, etc etc. Totusi, toate astea merita daca pretul e bun. Bafta

bica77

vad ca toti mi-au sugerat oprirea mototorului de 15 si poate cred ca asa o sa fac sa-l vedem cum arata si daca este ca nou cum mi-a spus individul care-l vinde, o sa-l opresc ,oricum va multumesc de sfaturi si n-o sa va vaduvesc de imagini cu barca si motorul pe care vreau sa le iau, cred eu ,saptamana asta, sper sa se tina de cuvant respectivul 'om vedea si mai astept pareri merci

Sosoktm

hai ca usor usor ne inmultim astia cu "table" :)
in alta ordine de idei, stie cineva in zona giurgiu(sau undeva limitrof, cat mai usor accesibil de la bucuresti) un loc de dat barca la apa? sau daca se poate face o plimbarica pe dunare (e gheata?). Ma mananca palma :D

multumesc