barca motocraft sl 410 pentru dunare?

Creat de bica77, Decembrie 13, 2013, 01:29:17 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Sosoktm

vai de zilele mele, cat bagaj!! Acum inteleg de ce spuneai ca ai avut ceva emotii la coborare spre Chilia cu sl410...

WBF

Citat din: Sosoktm din Aprilie 22, 2015, 09:53:55 AM
vai de zilele mele, cat bagaj!! Acum inteleg de ce spuneai ca ai avut ceva emotii la coborare spre Chilia cu sl410...

Prietenul morsa e crapar. Carca de nada...
Eu cu spinning, deci carca de giugele si bete.
Si bagajele normale pentru o iesire de o saptamana intr-un loc uitat de lume, Periprava.
A fost ok pana la urma, dar eu nu mai sui in barci cu asemenea bordaj la drum intins :)

bica77

Citat din: WBF din Aprilie 22, 2015, 11:16:47 AM
Si bagajele normale pentru o iesire de o saptamana intr-un loc uitat de lume, Periprava.
A fost ok pana la urma, dar eu nu mai sui in barci cu asemenea bordaj la drum intins :)
daca te citeste romica cel mai sufletist constructor ce-o sa zica ;D ;D ;D ;D

WBF

Pai ce sa zica? :)
Inca o data, e o barca ok, usoara, are avantajul de car toppable, gliseaza instant, o dai la apa lejer..etc
Decat ca are bordajul nepotrivit pentru varsta mea, ca e ultima haiduceala de genul asta, putin similara cu inconstienta.

Barca a ajuns tot in delta, gratie lui Romica.
Si cu siguranta ca noul proprietar se va bucura de ea.
O sa-mi lipseasca glisatul instantaneu, nu o sa-mi lipseasca morcovul cand trece cate un bizon cu salupa de peste 100 de cai fara sa incetineasca sau placerea teribila de a scapa un plumb pe jos dupa care somaj ceva timp :)

Sosoktm

pai da si tu cu plumbul "la pierdut" , iti povesteste morsa daca e cazul :D
Clar e mai zgomotoasa decat fibra, dar nu e cea mai comoda barca. Pt golaneala pe bani putini e minunata

momaul

Salut.Am si eu o barcuta de aluminiu de 3.5m folosita cu un suzuki de5hp. Dupa parerea mea este o barca foarte buna cu o stabilitate excelenta.Cu o persoana si ceva bagaje zboara cu 5 hp.Singurul inconvenient este ca folosita cu motorul de 5hp care are un singur piston vibratia la mers mai vioi e foarte mare.Se aude de la km ca vine o barca pe apa .Un prieten are un yamaha de 8 hp 2 pistoane dar nu am reusit sa fac o proba,dar cred ca ala e motorul ideal pentru ea.Dca asta se comporta asa cred ca una de 4.10 e nemaipomenita.Aia cu plumbu e adevarata dar daca pui o mocheta la picioare rezolvi problema.E barcuta din stanga fotografiei sus.

gabos

Salutare, revin pe forum o data cu apropierea sezonului cald. ;D

Sincer, eu personal nu inteleg de ce va este atat de frica de bordajul mic? Pentru mine este mult mai importanta stabilitatea in mers la viteze mai mari si stabilitatea cand esti ancorat. Nu ma deranjeaza cativa stropi de apa cand sunt valuri, ca apa nu am luat nici o data. Intradevar te simti mai in siguranta cand ai un bord mai inalt, dar te obisnuiesti cu adrenalina  8). Adevarul e ca voi aveati cam multe bagaje, si cred ca ati cam depasit limita maxima de incarcre. Nu stiu unde ati mai incaput si voi
Am facut cateva aventuri frumoase cu barcuta, si anul asta am planuit sa le intrec, si sa revin si cu poze, filmulete.
Off topic, credeti ca ar fi suficienta viteza/puterea la barcuta mea pentru a face wakeboarding? mi-ar place sa invat

Sosoktm

discutabil, nu viteza e problema, ca la 30 kmh e destul, ci daca motorul tau poate trage afara din apa schiorul si ulterior sa aiba "suflu" sa ajunga la viteza in cauza. E de incercat.
Bordajul mic e f periculos la valuri in special la cele laterale sau la trecerea prin siaj (ceva gen depasire pe canal ingust). Daca faci si barca morman de bagaje e deja cu bucurie la pampersi. Daca vara , echipati cu veste, probabil o tumba te doare doar la portofel, in sezonul rece chiar nu as gusta o basculare involuntara. Sa mai spun ca la spinning sunt jucarele(batz+mulineta) care costa foaaarte aproape de pretul nou al unui SF430?
ia sa lasi 3-4-5 seturi din astea, niste lazi de giugele, poate si un telefon, deja o dam in doliu :))

cel mai rau e insa cand esti deja plin de nervi si s-au udat tigarile...

WBF

Citat din: Sosoktm din Aprilie 30, 2015, 04:18:37 PM
discutabil, nu viteza e problema, ca la 30 kmh e destul, ci daca motorul tau poate trage afara din apa schiorul si ulterior sa aiba "suflu" sa ajunga la viteza in cauza. E de incercat.
Bordajul mic e f periculos la valuri in special la cele laterale sau la trecerea prin siaj (ceva gen depasire pe canal ingust). Daca faci si barca morman de bagaje e deja cu bucurie la pampersi. Daca vara , echipati cu veste, probabil o tumba te doare doar la portofel, in sezonul rece chiar nu as gusta o basculare involuntara. Sa mai spun ca la spinning sunt jucarele(batz+mulineta) care costa foaaarte aproape de pretul nou al unui SF430?
ia sa lasi 3-4-5 seturi din astea, niste lazi de giugele, poate si un telefon, deja o dam in doliu :))

cel mai rau e insa cand esti deja plin de nervi si s-au udat tigarile...

Dau si eu cu parerea. Sport romanesc.
NU o sa se reuseasca niciodata wakeboarding.
Unde naiba pui sau fixezi de structura rama de wakeboarding pe o barcuta de pescuit de gen SL 410.
Si chiar daca ai avea de unde sa o prinzi....
La bordajul pe care il are, in secunda doi de la plecare, ai avea barca inundata fara drept de apel.
Stiu ce vorbesc, am inundat un SL410.
Doar de la trim ramas reglat dupa Zodiacul meu. Nu de la o coarda si un gigel de peste 50kg, pe placa
Si l-am inundat in 3 metri de la ponton, sub ochii familiei, singur singurel. :(
Wakeboard= barca cu bordaj mare, grea, preferabil cu un inboard sanatos sau un outboard de peste minim50 de cai. In general peste 100-150.
In zona mea se practica sporturile nautice la greu.

@Sosoktm.
Cum le stii tu pe toate, ca un om mare.
Si daca ma straduiam, nu le scriam asa bine ca si tine :)
Cum ai vazut tu si bazooka cu 12 bete, mare parte custom. Sa le vad plutind pe Dunare...mmmmmm
Geanta cu 2 Zillion, un Metanium MG DC, un T3Air si niste mezelicuri de Certate Vintage Custom 1503. Alea la fund, direct
Plus giugelele mele, plus minunile de craparit ale morsei. Nici alea ieftine.
Mi-am luat pe canalul 35 niste bezmetici cu treburi de peste 5-6 metri si cu motorase de peste 150 de cai care nici n-au incetinit cand ne-au vazut.
Blana frate, fraierii sa faca piruete si sa-si umple pampersii..

PS: m-am invatat, telefonul si un pachet de fumarole, is in punga cu zipp, totdeauna.
La adapost, sa stim o treaba.
In alta ordine de idei..
Aia cu:
Citatm-am nascut prea tarziu pt delta dunarii :(
E un SOFISM. As putea spune despre, dar wikipedia e la indemana.
Stii de unde am luat citatul, e un loc unde eu nu mai intru din motive strict personale legate de calitatea unor "formatori de opinie".
Hai sa vedem, incet. Eh?

bica77

wbf, cum ai reusit sa inunzi sl-ul sa stiu si eu sa ma feresc

WBF

Simplu.
Aveam trim-ul reglat pe gonflabila, pentru trei persoane.
Am pus motorul pe SL si m-am suit singur singurel, sa vad ce stie barcuta, abia o luasem.
A inceput sa ridice botul si-am uitat ca nu-s in Zodiac sa ma tina baloanele pana o scot in glisaj.
Am accelerat.
Am facut baie, am scos apa cu galeata si am curatat carburator.
Dupa care i-am reglat si trimul :)
Cumva stiam ca poate iesi nasol, ca aveam vesta pe mine si lasasem telefonul, cheile de la masina si tigarile pe ponton.

ziuamarinei

o iesire de o saptamana intr-un loc uitat de lume, Periprava.

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Atat mi-a ramas in cap din toate postarile.  :D :D

WBF

Citat din: ziuamarinei din Mai 01, 2015, 10:38:10 PM
  8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Atat mi-a ramas in cap din toate postarile.  :D :D

Pai te cred, la ce poze misto ai de pe acolo :)

bica77

Citat din: WBF din Mai 01, 2015, 10:47:51 AM
Simplu.
Aveam trim-ul reglat pe gonflabila, pentru trei persoane.
Am pus motorul pe SL si m-am suit singur singurel, sa vad ce stie barcuta, abia o luasem.
A inceput sa ridice botul si-am uitat ca nu-s in Zodiac sa ma tina baloanele pana o scot in glisaj.
Am accelerat.
Am facut baie, am scos apa cu galeata si am curatat carburator.
Dupa care i-am reglat si trimul :)
Cumva stiam ca poate iesi nasol, ca aveam vesta pe mine si lasasem telefonul, cheile de la masina si tigarile pe ponton.
deci e vorba de trim, pai se pare ca in ideea asta orice barca fie ea de fibra sau aluminiu se putea rasturna , nu? , oare  sl-ul ar fi de vina ?sau poate ca e prea usoara? aaa ce motor aveai ? , eu de exemplu am motorul de 20 cp l-am ambalat destul de tare , bine trimul fixat  pe oglinda barcii , s-a ridicat barca de bot ceva ceva dar s-a stabilizat si pe urma am redus viteza cam la un sfert spre jumatatea acceleratiei si mergea de n-aveai treaba in glisaj, oricum este de retinut

WBF

Singurul de vina am fost eu, am si eu momente blonde :)