Sonare

Creat de bica77, Februarie 26, 2014, 02:01:09 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

scm_ro

River sport 540 pana la urma. Vedem cum o sa fie in Iulie.
Pana atunci ma mananca degetele si ori inchiriez ori ma duc cu gonflabila, iar sonarul vechi a ramas pe barca pe care am vandut-o, oricum nu era mare treaba de capul lui.

AdrianZUZ

Citat din: scm_ro din Aprilie 10, 2019, 09:47:16 AM
Pana la urma eu tot in ceata sunt. Am mai marit bugetul pana la 1500 RON si tot nu stiu ce sa aleg intre:
1. GARMIN STRIKER 4DV + GPS + DOWNVU IMAGING
2.PIRANHA MAX 4 DI HUMMINBIRD
3.LOWRANCE HOOK2-5X SPLITSHOT TRANSDUCER + GPS

La stiuca ne cam descurcam si fara sonar, dar m-ar tenta sa atacam un pic si salaul sau somnul.
Foloseste cineva unul din modelele de mai sus?
Mai am de asteptat 2 luni pana se livreaza barca   :'( dar as vrea sa incep sa cumpar din accesorii.

Foarte in buget :) sau pe aproape cu transport - https://www.ebay.com/itm/Garmin-ECHOMAP-Plus-64CV-Transducer/264246212629?epid=24008884430&hash=item3d864d3815:g:H4MAAOSw5EpckOwQ&frcectupt=true

Are cam de toate fara side view.

Sau mai ieftin, dar mai mic si faca cateva fitze- https://www.ebay.com/itm/Garmin-echoMAP-CHIRP-54cv-Marine-GPS-with-Transducer-and-BlueChart-g2-Mapping/202223419805?epid=2256103705&hash=item2f1574819d:g:9nAAAOSwMQhafdiN

scm_ro

Multumesc, dar dupa ce mi-am luat o teapa pe ebay, prefer ceva local cu garantie.

Intersect

Citat din: scm_ro din Aprilie 10, 2019, 09:47:16 AM
Pana la urma eu tot in ceata sunt. Am mai marit bugetul pana la 1500 RON si tot nu stiu ce sa aleg intre:
1. GARMIN STRIKER 4DV + GPS + DOWNVU IMAGING
2.PIRANHA MAX 4 DI HUMMINBIRD
3.LOWRANCE HOOK2-5X SPLITSHOT TRANSDUCER + GPS

La stiuca ne cam descurcam si fara sonar, dar m-ar tenta sa atacam un pic si salaul sau somnul.
Foloseste cineva unul din modelele de mai sus?
Mai am de asteptat 2 luni pana se livreaza barca   :'( dar as vrea sa incep sa cumpar din accesorii.
Salut,stiu un pescar foarte bun de salau care foloseste cu succes un Hook 5,pe care la invatat si are capturi.
Dar cum am vorbit la tel,asta o sa isi ia acum doua sonare(Lowrance,Humminbird) si un motor electric :) .
Born to fish,forced to work!!!

Mihai-Andrei Manea

Salutare,
Eu folosesc Humminbird Helix 5 SI ( uite un anunt pe olx https://m.olx.ro/oferta/vand-sonar-humminbird-helix-5si-IDbpp82.html#position=5&page=3 ). E aproape de bugetul tau. Il folosesc cu succes la crap si somn ( clonc ) dar sunt convins ca merge si la salau. Singurul inconvenient pe care il resimt e ca nu are video out si nu ii pot conecta un monitor mai mare...dar mi se pare ca ar fi cea mai buna alegere pentru nevoile tale. Ahh...si harta Deltei costa vreo 1000 ron [emoji16] dar cel mai ok e Google Maps [emoji12]
Spor!

Sent from my iPhone using Tapatalk

scm_ro

O sa il sun pe cel de pe olx maine sa vad daca mai are garantie si de unde este procurat.
Sa inteleg ca in bugetul meu nu gasesc local nimic nou si folositor?

Mihai-Andrei Manea

Neata,

Uite niste preturi pentru NOU ca sa-ti faci o ideee ( totalfishing.ro), eu l-am luat nou acum 3-4 ani:

-Sonar Humminbird Helix 5 CHIRP DI GPS G2     N 410220-1M*      2799,00RON         
-Sonar Humminbird Helix 5 CHIRP SI GPS G2     N 410230-1M*      3449,00RON     
-Sonar Humminbird Helix 5 DI G2                  N 410200-1M*      1969,00RON     
-Sonar Humminbird Helix 5 SI GPS                     N 409640-1M*      3399,00RON 

Daca vrei musai nou, te rezumi la Humminbird Helix 5 DI G2 (1969,00RON), dar stii cum e...l-ai luat nou, dupa ce l-ai scos din cutie, a scazut valoarea cu 35%.
Daca nu esti familiarizat cu utilizarea sonarului la pescuit, iti spun din propria experienta ca trebuie sa studiezi mult manualul, setarile, sa te joci pe Modul demonstrativ iar apoi sa iesi pe apa si sa testezi...cu mare rabdare. Ca sa iti fie util, trebuie sa ajungi la nivelul in care se creeaza o ''legatura'' intre tine si sonar, sa ajungi sa ai incredere in el :). Eu cu Helixul, si dupa 4 ani tot mai avem momente in care ''ne inselam sau ne descoperim'' :)))...probabil nu petrecem destul timp impreuna :D.
Tehnologia evolueaza asa de repede iar in viitorul apropiat sunt convins ca si un sonar entry level va beneficia de cartografierea cu GPS, functia Bluetooth pentru conexiune cu telefonul si posibilitatea de retea Ethernet.

Spor!

scm_ro

Multumesc pentru raspuns.

Gps - ul nu este un musai, am mers cu maps si app de genul geo tracker pe telefon fara probleme.

O sa urmaresc Humminbird Helix 5 DI G2  sa vad daca prind ceva reduceri si sa il compar pe hartie cu LOWRANCE HOOK2-5X SPLITSHOT TRANSDUCER sau  GARMIN STRIKER 4DV + GPS + DOWNVU IMAGING

Lacramioara

Buna ziua.

Avem pe stoc la Nautica-shop, Galati SONAR LOWRANCE HOOK2 5X GPS . Pretul este de 1389 lei tva inclus , cu  reducere 10% valabila  pana la 1.05.2019 INCLUSIV , pret  final 1250 lei , tva  inclus .

Zi buna tuturor!

https://www.nautica-shop.ro/sonar-lowrance-hook2-5x-gps

Sosoktm

@scm    Daca la stiuca nu prea are utilitate sonarul, la salau insa e complet alta daravela ;). Da, poti identifica structuri/praguri/etc si fara side scan, insa nu intelegi mare lucru, mai ales ca esti la inceput cu salaul. Oricum ar fi, nu as mai cumpara sonar fara gps, este util inclusiv la navigatie si esential pt a marca puncte fierbinti. Am mers destul pe googlemaps&telefon, insa nu se poate compara In cazul meu, sonarul a costat mai mult decat barca, dar tot ma cam roade sa trec la diagonala de 16 :-[ . Nu exista sonar prea mare sau care vede "suficient de bine" pt pescarul de salau :D
Poate e mai util sa astepti pana cand poti suplimenta bugetul putin? Helix5 SI postat de colegul ar fi cam minim minimorul de unde as incepe sa numar.

Zodiac

Se pare ca nici subiectul sonar nu este unul simplu . Cred ca m-am hotarat pana acum de vreo 4 ori la un model si tot nu am facut achizitia .
In plus toti se joaca cu preturile...cu sonda...fara sonda...cu sonda mai slaba , etc. .
Am gasit aceasta oferta si nu inteleg ce sonda are...Total Scan , 3 D , 3 in 1 , gen 1...2...3 ??? ? Poate cineva sa ma lamureasca ?

https://www.totalfishing.ro/sonar-lowrance-hds7-live-active-imaging-3in1-row-p-100487.html

Aici e un pret si mai bun...e acelasi lucru ?

https://www.hobbymall.ro/activitati-nautice-si-subacvatice/sonare-si-chartplottere/133721-sonar-lowrance-hds-7-g3-totalscan-cu-transducerchartplotter.html

Din ce am mai citit , nu stiu cat de adevarat este , am inteles ca intre sonda si elicea motorului ar trebui sa fie minim 80 de cm ?
Ca atunci renunt de tot...la mine mai mult de 60 de cm nu am cum sa am...poate pe trim sus ;D . Toata oglinda are vreo 92 de cm .
Exista si preturi de aproape 9400 de lei , e acelasi lucru ?

https://www.proangler.ro/sonar-lowrance-hds7-gen3-cu-gps-si-chartplotter-3d-scan-p9868

Nu mai inteleg nimic !

scm_ro

Eu pana la urma cred ca optez pentru
https://www.totalfishing.ro/sonar-garmin-striker-plus-5cv-p-95311.html

Stiti altceva mai bun in acelasi buget?

Nicolai

@Zodiac la sonare si in special Lowrance, cred ca te poate lamuri Zoran.
E un om onest, de treaba si tatic pe sonare.
Eu pe el l-as contacta si intreba despre di(tri)lemele care le ai... ???
Doamne ajuta si decizii bune.

Zodiac

Multumesc Nicolai ! Acolo ma orientasem si eu dar ce am vrut era cu precomanda , cu livrare prin Noiembrie deci anul asta il pierdeam .
Am ''jdemii...leme ;D" dar incet ...incet sper sa trec peste ele .

bradutzu

Salut
cele mai bune preturi le gasiti acum la spinningshop.ro
Daca vreti sa discutam putin despre sonare trebuie sa ne gandim in primul rand la ce le folosim pentru ca ele s-au cam specializat cu toate ca tenologia este destul de uniformizata cu exceptia Garmin-ului care a revolutionat inca odata.
Daca vrei pentru spinning si te intereseaza side scan - mergi pe Hummy
Daca vrei down Scan - mergi le Lowrance
Daca vrei Live view - mergi pe Garmin

Bineinteles ca lucrurile sunt mult mai complicate de atat si le putem ameti la infinit dar alegerea sonarului se face in functie de necesitati si stilul de pescuit.
Daca ne dai mai multe detalii le putem barfi cu placere!
Sa auzim numai de bine!