sfaturi restaurare ambarcatiune

Creat de pilu, Septembrie 12, 2014, 12:33:37 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ionitzady

si daca vrei sa pui peturi , NU LE MAI INCARCA CU SPUMA , ci le strangi capacul si le pui cu aer .

pilu

In prima faza m-am gandit sa duc barca in mijlocul lacului si sa o sabordez. dupa ce mi-au mai trecut nervii ma gandesc totusi sa incerc sa o repar cum scrie la carte ,deci chestia cu gaurile de vizitare cade ,sunt pra mici sa pot scoate toata spuma afara . Sunt hotarat sa tai puntea deasupra intregului compartiment cu spuma ,asta include inclusiv scoaterea consolei cu volanul si sa scot toata spuma de acolo sa o las sa se usuce foarte bine ,apoi sa trec la repararea fundului ..etc. Ma intereseaza daca ma poate ajuta cineva cu solutii de ordin tehnic si practic  la "cum lipesc partea decupata inapoi" un numar de telefon ar fi util ,daca doreste cineva sa imi lase . atasez o fotografie cu o barca asemanatoare si aproximativ cum intentionez sa tai

Vali

Intr-adevar e greu de rezolvat problema cu mesajele de pe forum. Iti trimit pe privat numarul meu, da-mi te rog un sms si te sun cand termin programul, ca sa ne organizam.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

radasous

Tai cu grija si lipesti cu rasina si fibra, eventual pui ceva intaritura sub lipitura, ca in desen. Puntea este tot lipita , poate reusesti sa tai pe zona de imbinare.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

pilu

Multumesc frumos ,cam  asa ma gandeam si eu ca trebuie facut cu intaritura sub .
Am taiat am scos spuma si am curatat bine cu jetul .Acum astept sa se usuce.Intre timp ma voi ocupa de partea ceaialalta a fundului ,partea cu osmoza

pilu

mario38

Se gaseste prin comert vreun tip de spuma care sa nu se imbibe cu apa???

pilu

daca dau primerul epoxy , trebuie sa mai dau si cu primerul recomandat de firma de la care iau vopseaua poliuretanica? hempel sa zicem.

Vali

Citat din: pilu din Septembrie 20, 2014, 05:35:29 PM
daca dau primerul epoxy , trebuie sa mai dau si cu primerul recomandat de firma de la care iau vopseaua poliuretanica? hempel sa zicem.

Din ceea ce stiu, primerul care se foloseste la poliuretanica Hempel este chiar cel epoxidic, sper sa nu gresesc. Ar trebui intrebata colega de forum Lacramioara. Oricum, e preferabil de folosit un pachet dedicat al aceluiasi producator, primer+vopsea, in cazul de fata Hempel. Mai depinde bineinteles de pret, de produsele cu care ne-am obisnuit etc.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

pilu

Ok ,multumesc pt raspuns , mai am o intrebare legata de placajul tego ,merge lipit folosind rasina epoxy?

Vali

Cel mai bine folosesti placaj de exterior, cu fetele natur. S-a discutat de multe ori pe forum, tego nu face priza buna cu epoxy. Spune-ne la ce vrei sa folosesti, si te vom sfatui la obiect.

pilu

Am vrut sa pun un placaj sub partea taiata (decupata am pus foto), inainte era spuma care tinea puntea ,sa nu flambeze .am acasa acesasta placa te tego si de aceea am intrebat .

dany

Sub placaj monteaza niste stringheri ,dai cu rasina si pune paiolul[din placaj,nu tego],dar nu inainte de a-l da cu rasina si pe interior.

pilu

ma poate ajuta cineva(din cei ce lucreaza profesional cu cantitati mari)  cu un litru de rasina epoxy mai de calitate  +intaritorul aferent? am incercat la polidis arad dar au numai la cantitati 4kg in sus .trimit banii in avans daca trebuie.

mustatza

@pilu
Datorita lipsei de timp am văzut târziu topicul tau.
Detin o barcă identică si dimensiunile date de producător sunt:
- lungime 4.54m
- latime 1.8m
- greutatea fără motor 250kg
- morizare maxima 60cp si 100kg greutatea maximă a motorului
Acolo unde ai decupat eu doresc să-i montez un rezervor de 50l,dar din lipsă de timp tot aman aceasta operațiune.

Întrebare pt profesionisti:
- Montarea rezervorului in acel spațiu ar influența în mod negativ comportamentul ulterior al barcii?