INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

stefand600

Cam in cat timp raspund cei din Belgia dupa ce le-am trimis actele pe email?
Stefan D

stefand600

Dupa 7 zile de cand am trimis actele, nu m-a contactat nimeni. Voi care aveti barcile inmatriculate in BE, dupa cat timp a-ti primit  email de confirmare ca actele sunt OK?
Stefan D

cristeache

Salut,

Daca nu ti-au cerut nimic, e de bine. Ei nu dau feedback pozitiv.
Trebuie doar sa ai rabdare.

Cristeache

momaul

Salut.Eu am trimis extrasul de la banca miercuri seara,am platit la o banca Belgiana,si luni cand am venit de la servici am gasit plicul in cutia postala cu actele.Si eu m-am perpelit pana luni pentru ca alti colegi ziceau ca in cateva zile au primit mail de la belgieni.Eu am primit direct actele.Probabil daca nu este nimic in neregula nu mai trimit nici o confirmare.Cea mai mare problema am avut-o la depunerea banilor la banca pentru ca functionara nu vroia sa treaca la cine a trimis banii codul primit de la belgieni da pana la urma a trecut numele meu si codul.

ghrt

La mine, pe email din RO inclusiv plata, a durat vreo 2-3 săptămâni, nu mai ştiu exact. Un coleg le ceruse confirmare că totul e ok.
Banii se virează în 2 zile lucrătoare (plus cea a plăţii), iar poşta face cam o săptămână.

stefand600

Salut, mi-au confirmat scrisoarea de pavilion. O voi primi prin posta saptamana viitoare. Pe barca trebuie arborat pavilionul belgian sau nu se sesizeaza nimeni daca merg cu cel romanesc? Toata afacerea a costat 138 euro pentru o perioada de 5 ani.
Stefan D

ghrt

stefand600

Este chiar mai ieftin, 14 ron la yacht.tng, nu-l au pe stoc si nu-l au nici furnizorii. Ideea era daca fac din plastic in ce parte a barcii se lipeste. Pe barca deja am al romaniei .
Stefan D

ghrt

Sub pavilion belgian ai obligaţia să afişezi numele bărcii în prova sau la pupa şi la pupa portul de ataş.
La pupa steag pavilionul belgian şi după caz pavilionul apelor naţionale unde navighezi.
Steaguri gasesti la http://www.fabricadesteaguri.eu
Nu este ca la pavilionul RO, că trebuie să afişezi şi tricolorul.

Aceste chestiuni nu sunt numai legale, ci ţin şi de curtoazie. Iar dacă vrei să fii respectat trebuie să te respecţi pe tine însuţi. Ofiţerii ANR nu au voie sa urce la bord daca ai afişat pavilionul belgian. Afişarea pavilionului RO fără drept e posibil să constituie infracţiune - nu mai ţin minte exact dar scria ceva.

stefand600

Am trecut port d'attache Snagov. La pupa trebuie sa scriu Snagov sau SN?
Stefan D

ghrt

Ai în scrisoarea de pavilion textul exact.

deltasub

Pentru vhf nu mai cer modelul și nici numele statiei. Unde e scris "nombre", se referă la numărul aparatelor la bord.
http://www.ibpt.be/public/files/fr/21506/Demande_autorisation.pdf

ghrt

Mie nu mi-au răspuns la cererea de licenţă radio. Cred că nu a ajuns la ei, fiind trimisă prin poştă fără confirmare de primire. E singura chestie cu care sunt în ilegalitate :)

kama3

Vreau sa-mi pun pe barcuta un motor mai mare  - minim 25cp si asta va insemna inmatriculare, cel mai probabil pe Belgia pt ca la statul roman nu vreau sa cotizez tinand cont ca la Galati nu exista nici macar o rampa amenajata de primarie pt lansare.
Sunt in cautari pt un motor mai mare si as vrea sa stiu ce acte ale motorului sunt necesare pt inmatriculare pe Belgia?
Act de vanzare cumparare? Ceritificat ce conformitate? Ce trebuie sa aiba motorul pentru a putea fi inmatriculat ansamblul barca - motor?
Multumesc!

stefand600

Eu nu am avut decat contractul de vanzare cumparare pentru motor. Sa treci neaaparat seria motorului si anul de fabricatie.
Stefan D