Sfaturi Etap 22 vs. Dehler 22

Creat de Dbr, August 29, 2015, 08:29:26 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Dbr

@Ghrt: Incerc sa ajung in weekendul asta cu ea pe apa, daca nu imi mai apare iar ceva sa ma intarzie.
Ma duc zilele urmatoare iar la firma sa le cer un pliant cu toate detaliile. Data trecuta l-am uitat la ei pe birou, fericit ca imi gasisem ce vroiam si ca mi-au dat doar trei metri. Altfel vand doar en-gross cu sulul de 100 m. Mi-a pus prietenul cu cizmaria o pila telefonica ;).
Atunci nu aveau decat culoarea negru, crem si alb. Sunt de diferite grosimi( eu l-am luat pe cel mai gros de nu stiu cati micro bla bla). Sunt deasemenea pe diverse feluri de tesaturi, cu intindere pe urzeala si batatura, cu intindere doar pe una sau deloc!
Daca au site il voi face public aici. Sau macar un nr de tel...
Pana sa ii spun ajutorului meu Costica el vopsise deja si anodul. Dar am rezolvat problema dupa ce l-am demontat si spalat in diluant :)

Dbr

@Florio: E tratat UV. Scrie in fisa tehnica. Dar oricum tratarea UV este o chestiune atat de relativa de nici nu iti inchipui. Deocamdata sta pe barca in soare de dimineata pana seara de vreo doua saptamani si vad ca se comporta ok. Am verificat pana si rezistenta la cacao de pasarele si vad ca nu se pateaza :) Sa il vad pana la sfarsitul sezonului cum se va comporta ca la cat de dur nici un picior cred ca nu mai intra prin el de data asta ;)

Dbr

Salutare,
Inainte de lansare anul acesta , Dehlya a primit si un suport suplimentar  de motor outboard. Am cautat din rasputeri sa ii gasesc suportul original dar nu a fost chip. Ii innebunisem pe toti cu cautarea piesei originale, respectiv acel carucior glisant pe pupa, pana cand un olandez avizat in domeniu imi spune:
- Nu ti-am gasit suportul acela tot cautand de doi ani, si stii ca daca nu iti gasesc eu nu iti gaseste nimeni. Asa ca ar fi cazul sa il faci singur...
- Mda, multumesc. Atunci voi face unul mai inovat decat cel original, asa de ciuda ca nu il am pe cel original.
Dupa ce l-am facut imi zice:
- Vezi? A fost simplu...
- Pe naiba simplu...urasc sa prelucrez inox! E dur si enervant la gaurire, taiere,sudura,etc.
- Si daca tot ai facut suportul , si ca sa fie 100% de folos barcii, uite am o pneumatica buna pentru tine, de 3 m cu motor Yamaha Malta de 3 cp in stare excelenta, numai bune pentru Dehlya ta. Se asorteaza si la culoare...
E clar, mi-am zis in gand, ca olandezul ma crede diliu si imi da o pneumatica sa o trag dupa mine pe post de shoshon ca la spitalul de nebuni :)
Dupa ce mi-a trimis foto am inteles ca vorbea chiar serios.
In final a iesit ce vedeti in foto. Acum pot pune orice motor auxiliar <20 kg , cu orice lungime de cizma 8).
Anul asta am reusit curatarea integrala a derivorului si vopsirea cu primer si antifouling.
Sa ne vedem cu bine pe ape!
Stima tuturor.