Husa stationare

Creat de kimi, Ianuarie 20, 2014, 07:03:12 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alex1958

Citat din: Intersect din August 30, 2019, 07:32:19 PM
Asta este clar,chit că o să car conectori printre chiloți când vin acasă dar prețul de 9000 de lei nu se justifică. 
Măcar Dorobantu știu că face arta din croitorie și a avut timp ca să îmi trimită un deviz detaliat ca să știu pe ce dau banii.
Salut,
Acum vad ca topicul e despre huse de stationare si noi discutam despre huse de mars. Deci ...
Eu mi-am facut scheletul de la biminitop singur si, crede-ma, nu sunt nici pe departe, vre-un mester. Am cumparat teava de inox de la niste italieni din complexul Sema si am indoit-o la un instalator de balustrade de inox din Ploiesti -total 300 lei (2013). Fitingurile de la un magazin on-line -410 lei. Cele mai mari probleme le-am avut cu suruburile ingropate de la fitinguri. Acum mi-am luat cu 25 Eurocenti suruburi din Grecia.
Toata lume e de accord ca sistemul cu teava de inox indoita se comporta mai bine ca cel cu coturi sudate, caci intinde mai bine panza.
Sunbrella, care e "garantata" 10 ani, mi-a curs anul asta (dupa 5 ani!) la o ploaie deluviana. I-am dat de doua ori cate un spray impermeabilizant si la ultima ploaie n-a mai curs. De aceea materialul ala american de la Nemesis, daca l-or mai avea, va fi urmatoarea alegere.
Materialele de prelata m-au costat 1250 de lei (Yacht TNG) si daca le-as procura din nou as renunta la lateralele pentru tantari, pe care nu le-am folosit niciodata, pentru ca barca este pentru pescuit. Fermoarele au fost proaste (2 mi-au cedat!) si iti recomand sa procuri chestii de calitate. Ai putea sa incerci un procurement chiar din USA, avand aceasta posibilitate.
Manopera pentru cusut a fost 1500 lei -satisfactia 80%. Preturile sunt din 2014.

Intersect

Citat din: Alex1958 din Septembrie 09, 2019, 09:59:05 AM
Salut,
Acum vad ca topicul e despre huse de stationare si noi discutam despre huse de mars. Deci ...
Eu mi-am facut scheletul de la biminitop singur si, crede-ma, nu sunt nici pe departe, vre-un mester. Am cumparat teava de inox de la niste italieni din complexul Sema si am indoit-o la un instalator de balustrade de inox din Ploiesti -total 300 lei (2013). Fitingurile de la un magazin on-line -410 lei. Cele mai mari probleme le-am avut cu suruburile ingropate de la fitinguri. Acum mi-am luat cu 25 Eurocenti suruburi din Grecia.
Toata lume e de accord ca sistemul cu teava de inox indoita se comporta mai bine ca cel cu coturi sudate, caci intinde mai bine panza.
Sunbrella, care e "garantata" 10 ani, mi-a curs anul asta (dupa 5 ani!) la o ploaie deluviana. I-am dat de doua ori cate un spray impermeabilizant si la ultima ploaie n-a mai curs. De aceea materialul ala american de la Nemesis, daca l-or mai avea, va fi urmatoarea alegere.
Materialele de prelata m-au costat 1250 de lei (Yacht TNG) si daca le-as procura din nou as renunta la lateralele pentru tantari, pe care nu le-am folosit niciodata, pentru ca barca este pentru pescuit. Fermoarele au fost proaste (2 mi-au cedat!) si iti recomand sa procuri chestii de calitate. Ai putea sa incerci un procurement chiar din USA, avand aceasta posibilitate.
Manopera pentru cusut a fost 1500 lei -satisfactia 80%. Preturile sunt din 2014.
Salut, imi trebuie o prelata de marș si una de staționare.
Born to fish,forced to work!!!

Alex1958

Salut,
Husa de stationare am facut-o din Poliplant la un atelier de prelate de tir din Bucuresti, iesirea pe DN 1A, inainte de centura. Le-am dus husa veche care se deteriorase si am cerut una exact la fel. Cred ca am dat vreo 700 lei. Mi-au facut-o OK in numai 3 zile.

Intersect

Citat din: Alex1958 din Septembrie 09, 2019, 10:47:01 AM
Salut,
Husa de stationare am facut-o din Poliplant la un atelier de prelate de tir din Bucuresti, iesirea pe DN 1A, inainte de centura. Le-am dus husa veche care se deteriorase si am cerut una exact la fel. Cred ca am dat vreo 700 lei. Mi-au facut-o OK in numai 3 zile.
Am primit mailul mersi.
Am vb cu băiatul din Galați și a spus că se ocupă dar trebuie sa imi fac eu cadrul.
Ceva vesti de la Nemesis?

scm_ro

Salut.
Eu am luat barca Vineri de la Nemesis si sunt multumit.
Din pacate nu am apuat sa fac poze cu husa inchisa, dar ai o poza in topicul cu clasificare ambarcatiuni.

Intersect

Citat din: scm_ro din Septembrie 09, 2019, 11:26:23 AM
Salut.
Eu am luat barca Vineri de la Nemesis si sunt multumit.
Din pacate nu am apuat sa fac poze cu husa inchisa, dar ai o poza in topicul cu clasificare ambarcatiuni.
Cât a ajuns husa?

scm_ro

Prelata de mars in jur de 3800 RON.

Intersect

Zodiac

Citat din: kimi din Ianuarie 20, 2014, 07:03:12 PM
PRELATA !

Material cordura 500ron
Material valmex 1100ron

Unde gasesc Valmex ? Multumesc !

Zodiac

Sa nu mai deschid alt topic , pentru prelate de transport , mai incerc inca o data aici , poate au mai aparut materiale .
Vreau sa imi fac singur prelata si pentru asta...si altele imi voi lua o masina de cusut .
Prelate de stationare am , vreau una pentru transport deoarece eu cu RIB-ul , ma plimb mai mult pe sosea decat pe apa ;D .
Ma gandesc la un material usor cum ar fi cordura .
Unde pot gasi cordura cat mai gros in Romania ?

PS - Inca as vrea cam 1 mp de Valmex alb , doar sa am pentru eventualele lipiri la baloane , inca nu am probleme dar nu se stie niciodata , desi sper sa nu fie nevoie .

AdrianZUZ

Pt prelata sugerez Docril nautica.  Il găsești ușor.
Material hypalon sau pvc am luat de la barciinbagaje.

AdrianZUZ

Dacă ai nevoie de cleme prindere pe bandou... am comandat câteva zeci în plus :o

Zodiac

Salut Adrian ! Multumesc pentru raspuns ! Trec la cautari . Docril am vazut la Eurotenda , sa vad daca vinde si material . Am vazut si la barciinbagaje PVC , am crezut ca s-au desfiintat .
Inca nu a venit masina de cusut si inca nu am un plan ferm de cum sa arate prelata .
Cum arata clemele de prindere , daca nu cer prea mult  ;D ?

dany

Salut.Poti sa ne prezinti masina de cusut?Multumesc!Ata de unde procuri?Se foloseste ata cerata?

Zodiac

Salut Dany ! Am zis ca nu am ce prezenta , am facut comanda de 1 saptamana dar dureaza ca vine din Italia . Modelul e Singer 4432 Heavy Duty pentru materiale groase .
La ata inca nu m-am gandit dar intentionez sa folosesc fir de pescuit textil , cu care cos de vreo 4-5 ani cam tot de am de facut si nu m-a dezamagit niciodata Berkley Whiplash...mai gros sau mai subtire .
Deci totul e in stare de plan , nici nu stiu inca sa folosesc o masina de cusut  ;D .