Husa stationare

Creat de kimi, Ianuarie 20, 2014, 07:03:12 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

mbro

Foarte faina si simpla husa kimi, se poate sa ne spui un cost total al intregii operatiuni?

Putin Offtopic: nu te deraneaza toata mizeria aia din apa? Dureaza fix 5 minute sa le culegi pe toate cu un minciog.
Distribuitor national de elice barca si piese pentru motoarele de barca.

kimi

10 m liniari de material -100 lei
croitor - 75 lei
capse - cred ca vreo 100 de lei , trebuie sa verific mai exact
4m liniari de PPR - habar n-am , 10 lei ???

Cat despre mizerie , daca ar fi doar aia , sau macar aia inzecita as strange-o cu mare drag . Numai eu stiu ce inseamna se mergi in ralanti printre gunoaie .
Faza naspa e ca , Izvorul Muntelui fiind un lac de acumulare , toate mizeriile care se afla pe maluri ajung in apa cand aceasta creste , in plus mai vin si pe Bistrita tot ce arunca toti nenorocitii pe maluri . La baraj se opresc toate . :(
Uite un exemplu :

bbl81

io am o prelata dinaia de TIR. merge sa ii montez un set de capse si sa o fac husa de stationare? montez si pe barca casele si ii dau forma necesara.impermeabila este 100%
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

mbro

Citat din: kimi din Iulie 16, 2014, 08:39:09 PM
10 m liniari de material -100 lei
croitor - 75 lei
capse - cred ca vreo 100 de lei , trebuie sa verific mai exact
4m liniari de PPR - habar n-am , 10 lei ???

Cat despre mizerie , daca ar fi doar aia , sau macar aia inzecita as strange-o cu mare drag . Numai eu stiu ce inseamna se mergi in ralanti printre gunoaie .
Faza naspa e ca , Izvorul Muntelui fiind un lac de acumulare , toate mizeriile care se afla pe maluri ajung in apa cand aceasta creste , in plus mai vin si pe Bistrita tot ce arunca toti nenorocitii pe maluri . La baraj se opresc toate . :(
Uite un exemplu :

Multam pentru informatile legate de preturi, vroiam sa vad daca o prelata home made este cu mult mai ieftina decat una comerciala. (tot pe acolo ajungi, e diferenta de timp si in jur de 100 lei, calitatea materialului e alt subiect).

Cu scuzele de rigoare o sa continui putin offtopicul, nu m-a venit sa cred ce-i pe apa cand am vazut poza, deja mi-am  modificat planurile de concediu, in septembrie iau barcuta dupa mine si-i fac o vizita. Cred ca daca toata lumea culege cate putina mizerie la fiecare iesire situatia nu ar fi asa grava.
Distribuitor national de elice barca si piese pentru motoarele de barca.

kimi

Citat din: bbl81 din Iulie 17, 2014, 03:55:34 PM
io am o prelata dinaia de TIR. merge sa ii montez un set de capse si sa o fac husa de stationare? montez si pe barca casele si ii dau forma necesara.impermeabila este 100%

E materialul foarte greu , si iti trebuie ceva zdravan la sustinere , in rest , ca si impermeabilitate e super OK .
@mbro  Cred ca trebuie sa se adune toata echipa de pe forum , si sa stea aici cam o saptamana pt. ecologizare .
Si asa doar cu o conditie : la toti nataraii din amonte sa le vina mintea la cap !

bbl81

la sustinere?adica? capsele de prindere pe lateralul barcii sau ceva care sa tina prelata ridicata pe mijloc ca sa nu se adune apa? barca este open, fara parbriz.

Ciby

Daca te gandesti la ceva rigid pus pe mijlocul barcii de la prova la pupa care sa tina prelata ridicata, poti lua in considerare cateva tronsoane de la o undita telescopica, partea de la cotor. Este usor, se face mic si nu te incurca daca pescuiesti din barca.

kimi

Citat din: bbl81 din Iulie 18, 2014, 10:27:19 AM
ceva care sa tina prelata ridicata pe mijloc ca sa nu se adune apa?

Exact .

bbl81

adica o undita telescopica, fara inele, la care sa renunt la partea subtire din varf...sau?

Ciby

Nu vorbim de lansete, ci de unditele de 5-6 metri, care stranse au in jur de 1 metru, din fibra si care se gasesc pe la tarabele cu scule de pescuit prin piete si bazare. Grosimea la cotor este in jur de 5-6 cm.
Folosesti cateva tronsoane de la cotor in sus, in functie de lungimea necesara. Sunt destul de rigide. La capete poti prinde ceva dispozitive de fixare, carlige, ce-ti trebuie, tu stii mai bine, prin matisare, cum se prind inelele pe bete de lanseta.
Ca pescar este imposibil sa nu fi folosit asa ceva.
Cand dezvelesti barca, strangi prelata si batul ce o sustine il faci de 1 metru.

Catalin

Salut...un material foarte bun il gasiti in Galati pe Cosbuc la cei ce fac prelate pt tiruri. Este impermeabil de culoare gri si costa 25 pe metru patrat. Am fost am luat o mostra si chiar am vazut o barcuta cu un biminitop facut cu acest material. Pare a fi si rezonabil la pret. Acum barca mea are husa completa din Sunbrella dar pt transport si stationare husa pe care o am este dintr-un poliplan care deja e cam invechit. Cand o scot pt iernat cumpar si fac o husa din acest material ..fac foto si va hotarati si voi daca e ok ori ba sa cumparati.

bbl81

Citat din: Catalin din August 21, 2014, 11:28:51 PM
Salut...un material foarte bun il gasiti in Galati pe Cosbuc la cei ce fac prelate pt tiruri. Este impermeabil de culoare gri si costa 25 pe metru patrat. Am fost am luat o mostra si chiar am vazut o barcuta cu un biminitop facut cu acest material. Pare a fi si rezonabil la pret. Acum barca mea are husa completa din Sunbrella dar pt transport si stationare husa pe care o am este dintr-un poliplan care deja e cam invechit. Cand o scot pt iernat cumpar si fac o husa din acest material ..fac foto si va hotarati si voi daca e ok ori ba sa cumparati.
25 ron/mp dar la ce latime se vinde?  ma indoiesc ca taie si din latime la cat avem noi nevoie...ar avea pierderi prea mari/metru.
multumesc.

alexdaniell

Salutare tuturor,

Am cumparat de la cineva o barca romcraft 500. Acum vreau sa-i fac o husa de stationare si transport. Am cumparat de la polytex zilele trecut un material de 630g/mp 2,5mx6m care cica se lipeste si la cald. Eu as vrea totusi cusut cu o ata zdravana. Cred ca asa e mai rezistent. Vreau sa-i fac un tiv prin care sa bag o coarda elastica si pe tiv din 50 in 50 cm sa-i trag niste capse de alama de care sa ancorez husa de peridoc.
Ma poate ajuta cineva cu croiala si cusutul? Cam cat ar costa treaba asta?
Ca sa nu straga apa o sa-i fac un stelaj din PPR care sper sa reziste si la zapada. Husa ar mai avea nevoie (cred) de gauri dublate cu material si cusute de jur-imprejur la furcheti si la tachetii din pupa. Tachetul din prova il voi folosi la fixarea stelajului si husa nu se va freca de el.

Va multumesc!

kimi

Citat din: alexdaniell din Octombrie 03, 2014, 03:45:40 PM
Ma poate ajuta cineva cu croiala si cusutul? Cam cat ar costa treaba asta?
Ca sa nu straga apa o sa-i fac un stelaj din PPR care sper sa reziste si la zapada.
Am aplicat si eu tactica asta , dar PPR-ul nu rezista daca nu il armezi cu ceva in interior .
Eu am o bucata care coboara oblic , de cca 1.5 m ,care se sustine doar pe capete si s-a contorsionat mai ceva ca un circar .

alexdaniell

Eu vreau sa fac maxim 4 coaste unite intre ele cu o teava care vine infipta in tachetul prova si la pupa ori doua tevi infipte in tacheti (si asa nu mai trebuie sa decupez husa) ori vad eu ce solutie gasesc.
Eventual iarna pentru ca nu o voi scoate voi pune sub stelaj niste "armaturi" din lazi sau polistiren sau orice altceva care nu lasa tevile sa se cocoseze.

Treaba e ca am nevoie de croitor.